Στον Κορυδαλλό ο Μάκης Ψωμιάδης
Στις φυλακές Κορυδαλλού βρίσκεται από το πρωί της Τετάρτης ο Μάκης Ψωμιάδης. Ο εκ των βασικών κατηγορουμένων για την υπόθεση των στημένων αγώνων στο ελληνικό ποδόσφαιρο πέρασε την πύλη των φυλακών λίγο μετά τις 11 το πρωί.
Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Καβάλα επρόκειτο να μεταφερθεί στις φυλακές την Τρίτη, κάτι που δεν έγινε λόγω της αργίας της Πρωτομαγιάς που κράτησε κλειστές τις πόρτες του Κορυδαλλού. Ο Ψωμιάδης είχε εκμεταλλευτεί τη διχογνωμία ανακριτή και εισαγγελέα, έμεινε ελεύθερος και δραπέτευσε στην πΓΔΜ.
Στις 9 Νοεμβρίου 2011, συνελήφθη από την αστυνομία της πΓΔΜ, ενώ βρισκόταν σε καφετέρια κοντά στο κέντρο των Σκοπίων. Στη συνέχεια, ο ανακριτής του Πρωτοδικείου της πόλης είχε διατάξει την προφυλάκισή του.
Από τότε εκκρεμούσε η έκδοση του πρώην μεγαλοπαράγοντα του ελληνικού ποδοσφαίρου, ενώ όλο αυτό το διάστημα οι αρμόδιες αρχές της πΓΔΜ προέβαλαν γραφειοκρατικά προβλήματα, τα οποία, όμως, τελικά ξεπεράστηκαν.
Σε βάρος του κ. Ψωμιάδη εκκρεμούσε το διάστημα εκείνο, το, από 27.9.2011, ένταλμα σύλληψης, του 9ου τακτικού ανακριτή του Πρωτοδικείου Αθηνών, ενώ από 27.9.2011 εκκρεμούσε ένταλμα προσωρινής κράτησης από τον ίδιο ανακριτή, το οποίο εκδόθηκε κατόπιν βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών (βούλευμα 3150/2011).
Ο Μάκης Ψωμιάδης φέρεται να είπε στις δικαστικές αρχές ότι ήθελε να γυρίσει στην Ελλάδα γιατί στις φυλακές των Σκοπίων δεν του φέρθηκαν καλά επειδή ήταν Ελληνας και είχε από την πρώτη στιγμή συναινέσει στην επιστροφή του.
Το κατηγορητήριο που συντάχθηκε σε βάρος του είναι βαρύ, καθώς ο Μάκης Ψωμιάδης αντιμετωπίζει τις πράξεις της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (σ.σ. ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια, της εκβίασης με απειλή βλάβης του επαγγέλματος του εξαναγκαζομένου κατ' επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ' εξακολούθηση και της ηθικής αυτουργίας σε απάτη κατ' επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ' εξακολούθηση.
Δείτε καρέ-καρέ τη σφαγή στο Κοντομαρί Χανίων από τους Γερμανούς - Η ιστορία του Franz Peter Weixler
- Δημοφιλέστερα