Ζήγρας: «Ανοιξε μπροστά μου βαλίτσα με 80 εκατ. δραχμές»
Αποφασισμένος να δώσει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες που να στοιχειοθετούν την ενοχή του εξαδέλφου του, πρώην υπουργού Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλου, εμφανίζεται στην πολύκροτη δίκη ο επίσης κατηγορούμενος Νίκος Ζήγρας.
Της Εύας Καραμανώλη
Αποφασισμένος να δώσει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες που να στοιχειοθετούν την ενοχή του εξαδέλφου του, πρώην υπουργού Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλου, εμφανίζεται ο επίσης κατηγορούμενος στην υπόθεση για «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος», Νίκος Ζήγρας. Οι διαφωτιστικές, για την τελική απόφαση του δικαστηρίου, παρεμβάσεις του Νίκου Ζήγρα είναι πλέον καθημερινές και το... σερί συνεχίστηκε και χθες στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Επωφελούμενος της ευκαιρίας που του δόθηκε από την εισαγγελέα της έδρας, η οποία ζήτησε διευκρινίσεις, ο Νίκος Ζήγρας επιτέθηκε για άλλη μία φορά εις βάρος του εξαδέλφου του λέγοντας ότι εκείνος ήταν που έδινε τις εντολές για τη διακίνηση του «μαύρου χρήματος», καθώς και για τις αγοραπωλησίες ακινήτων, που σε κάποιες περιπτώσεις ήταν εικονικές.
«Ο πρώην υπουργός της Κύπρου Ντίνος Μιχαηλίδης μού παρέδωσε μια βαλίτσα με χρήματα, την οποία εγώ πήγα στο γραφείο του Ακη Τσοχατζόπουλου την περίοδο που αγοράστηκε το ακίνητο της Δεινοκράτους, το 1998. Ο Ακης Τσοχατζόπουλος την άνοιξε μπροστά μου στο γραφείο του και είδα ότι είχε μέσα 80 εκατομμύρια δραχμές. Εγώ δεν ήξερα καν πού βρισκόταν το ακίνητο», είπε ο Νίκος Ζήγρας, ο οποίος υποστήριξε ότι την επιλογή των ακινήτων έκανε ο Ακης Τσοχατζόπουλος. «Ηταν καθ’ υπόδειξιν του Τσοχατζόπουλου», ανέφερε χαρακτηριστικά, προβαίνοντας εν συνεχεία στην αποκάλυψη πως η αγοραπωλησία του ακινήτου στην οδό Δεινοκράτους στο Κολωνάκι, μέσω της εταιρείας Bluebell, ήταν εικονική.
Ζήγρας: Η Bluebell είμαι εγώ. Δεν πληρώθηκε κανένα τίμημα για την πώληση της Δεινοκράτους.
Πρόεδρος: Δηλαδή, καλύπτεται κάποιο πρόσωπο;
Ζήγρας: Ηταν εικονική η πώληση της Δεινοκράτους στον Οικονομίδη.
Ο Νίκος Ζήγρας αναφέρθηκε χθες και στην κόρη του Ακη Τσοχατζόπουλου, Αρετή, με την οποία υποστήριξε ότι δεν είχε καμία προσωπική συναλλαγή. «Η μόνη επαφή που είχα ήταν με τον πατέρα της. Εκείνος είχε υποδείξει το ακίνητο της Δεινοκράτους», είπε στρέφοντας εν συνεχεία τα «πυρά» του προς τον Αστέριο Οικονομίδη. «Δεν πληρώθηκε κανένα τίμημα στον Οικονομίδη για τη Δεινοκράτους. Να μας πει πού τα πλήρωσε». Η... πολυμέτωπη επίθεση του Νίκου Ζήγρα προκάλεσε το σχόλιο του προέδρου της έδρας, Χρήστου Κατσιάνη. «Οποιος ακουμπάει τον Ζήγρα, λερώνεται. Εγώ αυτό καταλαβαίνω», είπε.
Οι κ. Σμπώκος, Καρατζάς
Τον ισχυρισμό ότι τα 25 εκατ. δολάρια που δόθηκαν από τη ρωσική εταιρεία ANTEY, προμηθεύτρια των TORM1, στην Drumilan, ήταν αντισταθμιστικά οφέλη και όχι μίζα, είπε ο Γιάννης Σμπώκος. Ο πρώην γ.γ. Εξοπλισμών του ΥΠΕΘΑ και άλλοτε «δεξί χέρι» του Ακη Τσοχατζόπουλου υποστήριξε στο δικαστήριο πως το ποσό αυτό προβλεπόταν στη σύμβαση που υπεγράφη. «Αν δεν ήταν το 10% των 250 εκατ. δολαρίων που πιστώθηκαν στη ρωσική εταιρεία ANTEY από το ΥΠΕΘΑ, θα ήταν άξιο απορίας», είπε.
Τον Ακη Τσοχατζόπουλο έδειξε ο κατηγορούμενος, ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου «Ιανός», Νίκος Καρατζάς ως τον μοναδικό συνομιλητή του για τη μεταβίβαση του 20% της εταιρείας στην ελβετική Noris S.A. Τον ισχυρισμό του Ν. Καρατζά επιβεβαίωσε εν συνεχεία και ο Ν. Ζήγρας, επισημαίνοντας στο δικαστήριο ότι «όλες τις επαφές τις έκανε ο Τσοχατζόπουλος, ο οποίος είχε επισκεφθεί τη Noris στην Ελβετία».
Δείτε καρέ-καρέ τη σφαγή στο Κοντομαρί Χανίων από τους Γερμανούς - Η ιστορία του Franz Peter Weixler
- Δημοφιλέστερα