Σόιμπλε: «Αν θέλετε φύγετε από το ευρώ, εμείς θα σας βοηθήσουμε»
Ο ΣΟΙΜΠΛΕ ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ
Ούτε μια ημέρα δεν περνά που δεν θα κάνει δηλώσεις για την Ελλάδα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Μετά από όσα είπε για τον κίνδυνο Grexti μιλώντας στην αυστριακή εφημερίδα "Στάνταρτ". Και ρωτηθείς για το ελληνικό χρέος και το ενδεχόμενο "κουρέματος" αναφέρει χαρακτηριστικά:
"Όποιος μιλάει για νέο κούρεμα του χρέους της Ελλάδας δεν γνωρίζει πως το θέμα του κουρέματος είναι το μικρότερο πρόβλημα για τα επόμενα χρόνια καθώς η Ελλάδα πληρώνει μικρότερους τόκους από τη Γερμανία".
Ο ίδιος στρέφει τα βέλη του προς την Αθήνα υπογραμμίζοντας πως η χώρα μας για πάρα πολύ καιρό έζησε πάνω από τις δυνατότητές της με αποτέλεσμα να συσσωρευτούν προβλήματα, ενώ υπογραμμίζει ότι τα προβλήματα της Ελλάδας δεν οφείλονται στις Βρυξέλλες, την Ευρώπη ή τη Γερμανία.
Λίγες ώρες νωρίτερα είχε δηλώσει ότι η Ελλάδα έχει την ευθύνη να βοηθήσει τον εαυτό της και ότι ο ίδιος δε μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ενός «ατυχήματος» που θα οδηγούσε στην έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
Ωστόσο, προβληματισμό, για τη σκληρότητα με την οποία αντιμετωπίζει την Ελλάδα, προκαλεί ο διάλογος μεταξύ του κ. Σόιμπλε και του κ. Βαρουφάκη που δημοσιεύει η Αγορά. Συγκεκριμένα τονίζεται:
Βαρουφάκης: Θέλουμε να προχωρήσει η υλοποίηση της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου
Σόιμπλε: Εμείς πιστεύουμε ότι η 5η αξιολόγηση του προγράμματος της Ελλάδας πρέπει να ολοκληρωθεί ως έχει, χωρίς καμία μεταβολή και με τα προαπαιτούμενα που είχαν ορισθεί πριν από τις εκλογές, με επιτόπου επιθεωρήσεις από την τρόικα στην Αθήνα.Μέχρι τότε δεν πρέπει να υπάρξει καμία απολύτως εκταμίευση
Βαρουφάκης: Κοιτάξτε να δείτε, αυτά τα πράγματα δεν γίνονται, μόλις αποφασίσαμε κάτι άλλο στο Eurogroup
Σόιμπλε: Εν τοιαύτη περιπτώσει, υπάρχουν επιλογές. Για παράδειγμα, όποτε θέλετε μπορείτε να φύγετε από το ευρώ. Εμείς θα σας βοηθήσουμε σε αυτή τη διαδικασία
Βαρουφάκης: Όπως γνωρίζετε, αυτή δεν είναι η επιλογή μας
Δείτε καρέ-καρέ τη σφαγή στο Κοντομαρί Χανίων από τους Γερμανούς - Η ιστορία του Franz Peter Weixler
- Δημοφιλέστερα