City Plaza: Άδειασε από τους καταληψίες τρία χρόνια μετά!
Τι λέει η ιδιοκτήτρια στο OPEN
- «Χρειάζονται 2 εκατ. ευρώ για την επισκευή», τονίζει η ιδιοκτήτρια στο OPEN
- Ερμηνεύει γιατί αποχώρησαν τώρα οι καταληψίες
Δεν πέρασαν 24 ώρες από την ανάληψη των καθηκόντων από τον νέο υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και αμέσως οι καταληψίες εκκένωσαν το City Plaza, το οποίο τελούσε υπό κατάληψη τα τελευταία τρία χρόνια.
Η ιδιοκτήτρια του συγκεκριμένου ξενοδοχείου που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, Αλίκη Παπαχελά, που μιλά αποκλειστικά στο OPEN TV και τη Γεωργία Λαγού, τονίζει ότι για να επανέλθει το κτίριο στην εικόνα που είχε το 2016 (προτού δηλαδή καταληφθεί), χρειάζονται περίπου 2 εκατ. ευρώ. Η κυρία Παπαχελά, για την ιστορία, προσπαθούσε -όπως λέει- όλο αυτό το διάστημα να βγάλει τους καταληψίες από το ξενοδοχείο.
Αρκετές, μάλιστα, ήταν οι φορές που είχε σπεύσει -και με την κάμερα του OPEN- να μπει στο κτίριο αλλά οι καταληψίες δεν την άφηναν. Την έβριζαν και της φώναζαν, λέγοντάς της να «εξαφανιστεί». Είναι χαρακτηριστική η επίθεση που είχε δεχθεί το συνεργείο του OPEN στις 12 Απριλίου. «Η κάμερα δεν μπαίνει μέσα», έλεγαν οι καταληψίες και έσπρωχναν την ιδιοκτήτρια. Σύμφωνα με το τωρινό ρεπορτάζ της Γεωργίας Λαγού, σε εξέλιξη είναι η επιχείρηση της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών.
Τι δηλώνει τώρα η ιδιοκτήτρια στο OPEN
Η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου αναφέρει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN ότι η ομάδα των καταληψιών ήταν εδώ και τρία χρόνια στο ξενοδοχείο. Η ίδια περιγράφει ποιους είδε την πρώτη φορά που καταλήφθηκε το κτίριο. Μάλιστα, λέει ότι την Τρίτη υπήρχε πολύ μεγάλη κινητικότητα. «Μπαινόβγαιναν άνθρωποι, καθάριζαν το χώρο. Πέταγαν ό,τι μπορείτε να φανταστείτε. Μπαινόβγαιναν διάφορα πολυτελή αυτοκίνητα», σημειώνει και προσθέτει: «Μου έστειλαν χθες μία φωτογραφία, στην οποία φαίνεται να μην υπάρχει κανείς μέσα στο κτίριο». Στο ερώτημα, πάντως, σχετικά με την αποχώρηση των καταληψιών, η ίδια υποστηρίζει ότι «έφυγαν για να μην συλληφθούν».
Δείτε καρέ-καρέ τη σφαγή στο Κοντομαρί Χανίων από τους Γερμανούς - Η ιστορία του Franz Peter Weixler
- Δημοφιλέστερα