Τολμάει κανείς σας να ζητήσει εκλογές; - του Χρήστου Πασαλάρη
ΟΙΚΟΣ του πλούτου και της αμαρτίας είναι η σημερινή Βουλή των Ελλήνων. Η πιο πλούσια και πιο αμαρτωλή που υπήρξε ποτέ. Στήριξε κυβερνήσεις που κατάπιαν και παρέγραψαν ή έριξαν στα μαλακά τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της νεότερης Ιστορίας: Του Κοσκωτά, του χρηματιστηρίου, των υποκλοπών, του Βατοπεδίου και τώρα της Siemens. Τύλιξε σε ένα πουπουλένιο «πόθεν έσχες» τον αμαρτωλό πλούτο τουλάχιστον εκατό «πατέρων» (και μητέρων) του έθνους! Και με τους 156 της πλειοψηφίας βάζει σήμερα ξεδιάντροπα πλάτη στην ξένη κατοχή...
ΌΠΩΣ ΠΛΑΤΗ έβαλαν οι εκάστοτε «πλειοψηφίες», χωρίς έγκριση του λαού, στην εισβολή δύο εκατομμυρίων ξένων, κατά το ήμισυ παρανόμων. Χειρότερη όλων η σημερινή πλειοψηφία, που η κυβέρνησή της δέχεται κάθε μέρα ένα «χωριό» 300 πειναλέων της Ασίας και της Αφρικής, αποφασισμένων να καταλάβουν ελληνικές πόλεις, συνοικίες και χωριά, με το καλό ή με το άγριο. Πρόκειται για κορυφαίο εθνικό πρόβλημα, προ του οποίου οι «300» υψώνουν τους ώμους τους.
ΌΠΩΣ ΥΨΩΝΟΥΝ τους ώμους προ της αφηνιασμένης εγκληματικότητας, με τους αστυνομικούς μας και τους εν γένει ένστολους να μη βγαίνουν στους δρόμους φορώντας τη στολή τους, φοβούμενοι (εκεί φτάσαμε, Θεέ!) επίθεση αναρχικών. Και όπως τους υψώνουν αντικρίζοντας από τα παράθυρα της Βουλής τους τετράπαχους εργατοπατέρες να υψώνουν πελώρια πλακάτ με την κραυγή «πεινάμε» και να παραλύουν κάθε μέρα το κέντρο της Αθήνας. Όπως επίσης υψώνουν τους ώμους πληροφορούμενοι ότι χιλιάδες άνεργοι πτυχιούχοι ανωτάτων σχολών εγκαταλείπουν κάθε μέρα την Ελλάδα για το εξωτερικό, όπου έχουν ήδη καταφύγει τα δέκα τελευταία χρόνια 500.000 επιστήμονες, δηλαδή το «ευγενές καύσιμο» του έθνους!
«ΤΙ ΣΟΥ ΗΛΘΕ και τα έβαλες σήμερα με την ελληνική Βουλή;» θα ρωτούσε ίσως ο πρόεδρός της Φίλιππος Πετσάλνικος, ο οποίος σίγουρα ανατριχιάζει πληροφορούμενος από τα «πόθεν έσχες» των βουλευτών του τις αμύθητες περιουσίες, τις αποκτημένες και με πολιτικό χρήμα, όπως αυτό της Siemens. Θα απορεί και η αθόρυβη και σίγουρα μισθοσυντήρητη Αννα Ψαρούδα - Μπενάκη (που γίνεται την Τρίτη ακαδημαϊκός) και ο επίσης πεντακάθαρος Απόστολος Κακλαμάνης και ο Δημήτρης Σιούφας και όλοι όσοι θήτευσαν πρόεδροι, από τους αείμνηστους Τσαλδάρη και Αλευρά ώς σήμερα.
«ΜΟΥ ΗΛΘΕ» γιατί τέτοιες μέρες, το 1838, θεμελιωνόταν το σημερινό κτίριο της Βουλής (τα Παλαιά Ανάκτορα). Καθώς το αντίκριζε από απέναντι ο «γέρος του Μωριά» να χτίζεται ταυτόχρονα με το Παλιό Πανεπιστήμιο, κάτω από την Ακρόπολη, είπε το αλησμόνητο: «Αϊντε να ιδούμε ποιο θα φάει το άλλο». Εκείνο που «φαγώθηκε» ήταν τα Ανάκτορα, ως θεσμός. Όμως και η Βουλή, έτσι που κατάντησε σήμερα, πολύ θυμίζει εκείνο το διεφθαρμένο αγγλικό Κοινοβούλιο του 1655, που ο επαναστάτης Ολιβερ Κρόμβελ διέλυσε σε μια νύχτα και στην πύλη του κρέμασε μια ταμπέλα που έγραφε: «Το σπίτι αυτό, προς το παρόν, χωρίς έπιπλα, ενοικιάζεται»!..
ΠΑΡ’ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, η Βουλή δεν φαίνεται να κινδυνεύει ούτε με μπουρλότο ούτε με δικτατορία του στιλ Κρόμβελ. Κινδυνεύουν, όμως, οι περισσότεροι από τους 300, να μην ξαναδούν έδρα ύστερα από όσα ενέκριναν, ψήφισαν ή ανέχθηκαν τα 30 τελευταία χρόνια... Ίσως είναι ο λόγος που ούτε το ένα κόμμα ούτε το άλλο, αλλά μήτε και η Αριστερά (που έχει τις δικές της ευθύνες) ζητούν εκλογές. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν την κατάντια τους.
ΜΑΚΑΡΙ να υπήρχε τρόπος να γίνουν εδώ και τώρα... Θα έκλαιγε η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα! Θα το τολμήσει κανείς;
Δείτε καρέ-καρέ τη σφαγή στο Κοντομαρί Χανίων από τους Γερμανούς - Η ιστορία του Franz Peter Weixler
- Δημοφιλέστερα