Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

«Ιδιώνυμο» και στη Γαλλία η χρήση κουκούλας στις διαδηλώσεις - Mετά τα επεισόδια στο Στρασβούργο - in.gr

Αρχική | Διάφορα | Άρθρα από το Blog μας | «Ιδιώνυμο» και στη Γαλλία η χρήση κουκούλας στις διαδηλώσεις - Mετά τα επεισόδια στο Στρασβούργο - in.gr

koukoula
ΑΠΕ - Αφορμή για το πρωθυπουργικό διάταγμα ήταν τα επεισόδια στη σύνοδο του ΝΑΤΟ

Παρίσι
20/6

Η κάλυψη του προσώπου απαγορεύεται για όσους μετέχουν σε δημόσιες διαδηλώσεις, προβλέπει διάταγμα που δημοσιεύτηκε το Σάββατο στη γαλλική εφημερίδα της κυβέρνησης.

Η υπουργός Εσωτερικών Μισέλ Αλιό-Μαρί άρχισε να εξετάζει το ενδεχόμενο απαγόρευσης της κουκούλας λίγες ημέρες μετά τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν στο Στρασβούργο κατά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στις αρχές Απριλίου.

Το διάταγμα του πρωθυπουργού Φρανσουά Φιγιόν προβλέπει την επιβολή προστίμου έως 1.500 ευρώ σε όποιον μετέχει σε διαδηλώσεις ή βρίσκεται κοντά σε διαδηλωτές σε δημόσιο δρόμο και καλύπτει ηθελημένα το πρόσωπό του για να μην αναγνωρίζεται, υπό συνθήκες που γεννούν το φόβο πρόκλησης επιθέσεων στη δημόσια τάξη. Σε περίπτωση υποτροπής εντός ένός έτους από την πρώτη καταδίκη το πρόστιμο μπορεί να αυξηθεί στα 3.000 ευρώ.

Εξαιρέσεις προβλέπονται πάντως για συγκεντρώσεις που υπόκεινται σε τοπικά έθιμα ή όταν η κάλυψη του προσώπου αιτιολογείται από νόμιμα κίνητρα.

Από την Τρίτη η γαλλική Εθνοσυνέλευση αναμένεται εξάλλου να εξετάσει πρόταση νόμου για την ποινικοποίηση της «συμμετοχής σε βίαιη συμμορία» και την επιβάρυνση της ποινής για το αδίκημα αυτό στην περίπτωση κάλυψης του προσώπου.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press







Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Τζούλια και Ζαγορίτης - Το video!

30 Ιουνίου 2010, 17:36
 Όσα προγήθηκαν του Μουσείου...Δείτε το video του ALTER: [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=98azJrAs0ys&w=640&h=505]Αποστολή: Γιώργος Τσιρίκος (Πειραιάς) ...

Ο Jerry Lee Lewis στον Λυκαβηττό - Κερδίστε προσκλήσεις

30 Ιουνίου 2010, 13:44
Jerry Lee Lewis: Ο θρύλος του rock and rollLet's rock n' roll πάρτι, στο ...

«Το ΔΝΤ τελειώνει την οικογενειοκρατία στην Ελλάδα», της Joanna Kakissis στην International Herald Tribune

30 Ιουνίου 2010, 12:34
30/6/2010Υπό τον τίτλο «Η λιτότητα θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναδιάταξη», η International Herald ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0