Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Οι Αγανακτισμένοι, και όχι τα ΜΑΤ, προστάτευσαν τη Βουλή - Του Πέτρου Κατσάκου

Αρχική | Απόψεις | Οι Αγανακτισμένοι, και όχι τα ΜΑΤ, προστάτευσαν τη Βουλή - Του Πέτρου Κατσάκου

Τα ΜΑΤ με ή άνευ στολής μπορούν πλέον να αποχωρήσουν από την Βουλή. Η χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας απέδειξε και στους τελευταίους δύσπιστους από ποιους κινδυνεύει τελικά το Κοινοβούλιο και οι θεσμοί. Και επειδή μια Δημοκρατία δεν έχει ανάγκη ούτε από σιδερένιους φράχτες, ούτε από τόνους δακρυγόνων παρά χρειάζεται μονάχα μια χούφτα «άντρες» με αίσθημα ευθύνης είναι περιττά τόσο τα κάγκελα όσο και τα δηλητήρια.

Χθες γίναμε μάρτυρες του τι σημαίνει πραγματική προστασία της Δημοκρατίας όταν χιλιάδες πολίτες χωρίς ασπίδες και γκλομπ ύψωσαν το ανάστημά τους στις προβοκατόρικες μολότοφ και στον επικίνδυνο χαβαλέ της κουκούλας. Την ώρα που τα ΜΑΤ έπαιζαν τον γνωστό και προσφιλή τους κλεφτοπόλεμο με τους «γνωστούς» αντιπάλους τους, αυτοί που εδώ και 21 ημέρες κρατούν ζωντανό ένα ειρηνικό κίνημα διαμαρτυρίας που όμοιό του δεν έχει ξαναζήσει η Ελλάδα της Μεταπολίτευσης, είπαν ΟΧΙ στο μπάχαλο και στη χουλιγκανική λογική.

Την ώρα που τα ΜΑΤ δηλητηρίαζαν το κέντρο της Αθήνας δείχνοντας για μία ακόμη φορά το δρόμο για τον καναπέ στους χιλιάδες Αθηναίους, οι «αγανακτισμένοι» της πλατείας έμειναν στην πλατεία, στην δική τους πλατεία για να προστατεύσουν όχι μονάχα τον δικό τους αγώνα αλλά την ίδια την Δημοκρατία. Ήταν αυτοί που στάθηκαν με την πλάτη στο κτίριο του Κοινοβουλίου και άοπλοι το προστάτευσαν χθες από κάθε λογής προβοκάτορα που παρέλασε από το κέντρο της Αθήνας σε μια ύπουλη προσπάθεια να πέσουν οι τίτλοι τέλους σε αυτή την ειρηνική μα τόσο επικίνδυνη για κάποιους «εξέγερση».

Την ώρα που η κυβέρνηση έστηνε σιδερόφραχτα τείχη έξω από την Βουλή για να την προστατεύσει το κτίριο από μια χούφτα προβοκάτορες, οι «αγανακτισμένοι» έχτιζαν ένα ανθρώπινο τείχος που με μόνη δύναμη τη φωνή του αποφάσιζε να υψώσει το ανάστημά του στην πολιτική του Μνημονίου. Οι εκατοντάδες χιλιάδες αγανακτισμένοι δεν κυκλώνουν τη Βουλή για να την καταστρέψουν, ούτε για να καταλύσουν τη Δημοκρατία. Οι αγανακτισμένοι βρίσκονται εκεί για να προστατεύσουν τη Δημοκρατία από αυτούς οι οποίοι πραγματικά την απειλούν.

Πρώτο Θέμα





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Παύλος Πολάκης: Γκαζόζα - Του Μιχάλη Τσιντσίνη

19 Ιουλίου 2024, 14:42
2' 4" χρόνος ανάγνωσης   Γελούσε λίγο με τον εαυτό του. Εκφέροντας εκείνη τη φράση, που ...

Οι κουκούλες και οι σακούλες - Της Ιωάννας Μάνδρου

17 Ιουλίου 2024, 15:04
1' 54" χρόνος ανάγνωσης   Φωτό: Βικιπαίδεια Πριν από λίγες ημέρες, επανήλθε μετ’ επιτάσεως το αίτημα πολλών ...

Παλεύοντας με τη Λερναία Υδρα - Του Τάκη Θεοδωρόπουλου

11 Ιουλίου 2024, 23:15
1' 54" χρόνος ανάγνωσης   Τον Μάιο, μας απασχόλησε η προϊσταμένη στην εφορία της Χαλκίδας. Hταν ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0