Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Χρέη αστυνομικού η Ε.Ε. στο Ιράν! Σαφής αλλαγή στην παραδοσιακή προσέγγιση Αμερικανών και Ευρωπαίων- Η Γνώμη της Wall Street Journal - Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Αρχική | Διάφορα | Άρθρα από το Blog μας | Χρέη αστυνομικού η Ε.Ε. στο Ιράν! Σαφής αλλαγή στην παραδοσιακή προσέγγιση Αμερικανών και Ευρωπαίων- Η Γνώμη της Wall Street Journal - Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Iran
Πιο επιθετική στάση οι Ευρωπαίοι από τις ΗΠΑ έναντι των θρησκευτικών ηγετών της Τεχεράνης.


(Έντυπη έκδοση)
Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2009

Καθώς η μετεκλογική κρίση στο Ιράν βαθαίνει οι ευρωπαϊκές χώρες φαίνεται να τηρούν πολύ πιο επιθετική στάση από τις ΗΠΑ έναντι των θρησκευτικών ηγετών της Τεχεράνης.

Πρόκειται για σαφή αλλαγή στην παραδοσιακή προσέγγιση Αμερικανών και Ευρωπαίων. Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια η Ουάσιγκτον αναδεικνύεται σε μία σχετικά παθητική φωνή την ώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση αναλαμβάνει να «μαλώσει» την Τεχεράνη. Η αναστροφή αυτή των ρόλων στην τακτική του «καλού αστυνομικού - κακού αστυνομικού» μάλλον δεν είναι τυχαία, με αναλυτές να εκτιμούν ότι θα μπορούσε να επιφέρει αποτελέσματα.

Ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ αλ Χαμενεΐ θα είναι δύσκολο να αγνοήσει τους επόμενους μήνες την αυξανόμενη πίεση των ευρωπαϊκών χωρών, με τους οποίους η χώρα του διατηρεί σημαντικούς διπλωματικούς και οικονομικούς δεσμούς.

Από την άλλη η πιο μετρημένη στάση του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, στερεί από την Τεχεράνη την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει την επιθετικότητα των ΗΠΑ ως επιχείρημα κατά του κινήματος των μεταρρυθμιστών.

«Φαίνεται πιο λογικό οι Ευρωπαίοι, που έχουν παρουσία στη χώρα και σχέσεις με τους Ιρανούς, να υπερασπίζονται με θέρμη τα δικαιώματα των πολιτών της χώρας και να ζητούν ευθέως να διερευνηθούν οι καταγγελίες για νοθεία» σχολιάζει η Σούζαν Μαλόνι, αναλύτρια του Brookings Institution.

Αμερικανοί και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι αρνούνται ότι υπάρχει μεταξύ τους συνεννόηση για την ανάπτυξη μιας στρατηγικής «καλού - κακού αστυνομικού». Επισημαίνουν όμως ότι συζητούν για τις εξελίξεις στο Ιράν σε καθημερινή σχεδόν βάση. «Υπάρχει τακτική επαφή, μιλάμε συνέχεια» είπε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της γαλλικής προεδρίας.

Όταν πριν από κάποια χρόνια η Αγγλία, η Γαλλία και η Γερμανία άρχισαν συνομιλίες με την Τεχεράνη για το πυρηνικό της πρόγραμμα, οι ΗΠΑ είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους. Απουσία όμως άλλης εναλλακτικής, η Ουάσιγκτον δέχθηκε τελικά να στηρίξει την πρωτοβουλία.





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Τζούλια και Ζαγορίτης - Το video!

30 Ιουνίου 2010, 17:36
 Όσα προγήθηκαν του Μουσείου...Δείτε το video του ALTER: [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=98azJrAs0ys&w=640&h=505]Αποστολή: Γιώργος Τσιρίκος (Πειραιάς) ...

Ο Jerry Lee Lewis στον Λυκαβηττό - Κερδίστε προσκλήσεις

30 Ιουνίου 2010, 13:44
Jerry Lee Lewis: Ο θρύλος του rock and rollLet's rock n' roll πάρτι, στο ...

«Το ΔΝΤ τελειώνει την οικογενειοκρατία στην Ελλάδα», της Joanna Kakissis στην International Herald Tribune

30 Ιουνίου 2010, 12:34
30/6/2010Υπό τον τίτλο «Η λιτότητα θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναδιάταξη», η International Herald ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0