Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Ανακύκλωσης έργα.... - Η κρίση έχει χτυπήσει και τον κλάδο της ανακύκλωσης - ΕΡΤ nature

Αρχική | Διάφορα | Άρθρα από το Blog μας | Ανακύκλωσης έργα.... - Η κρίση έχει χτυπήσει και τον κλάδο της ανακύκλωσης - ΕΡΤ nature
anakiklosi_aytokiniton

nature.ert.gr

Γράφει ο/η Δημήτρης Αλεξόπουλος
10.06.09
Η κρίση έχει χτυπήσει και τον κλάδο της ανακύκλωσης και κυρίως τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται με τα παλαιά αυτοκίνητα. Η χαμηλή τιμή των μετάλλων που αποτελεί την βασική πηγή εσόδων των εταιρειών ανακύκλωσης ΙΧ έχει οδηγήσει αρκετούς επιχειρηματίες σε άλλες δραστηριότητες ώστε να αυξήσουν τα έσοδά τους. Μία από τις εν λόγω εταιρείες ασχολείται με τη κατασκευή προϊόντων από τα υλικά που ανακυκλώνει στις μονάδες της και τα διαθέτει μέσω δύο καταστημάτων στην Αττική και ενός στο Παρίσι!

Η ανακύκλωση μέχρι πριν λίγο καιρό για πολλούς επιχειρηματίες του κλάδου αποτελούσε μια πολύ μεγάλη πηγή εσόδων. Ωστόσο η οικονομική κρίση φαίνεται πως έχει πλήξει για τα καλά τις εταιρείες ανακύκλωσης παλαιών αυτοκινήτων καθώς η τιμή των μετάλλων έχει πέσει τόσο χαμηλά που τους δημιουργεί υψηλές ζημιές.

Παράλληλα η πλειονότητα των εταιρειών προσφέρει δωρεάν μέχρι και τη μεταφορά κάποιου οχήματος από την τοποθεσία που βρίσκεται.

Οι Έλληνες πάντως όπως δείχνουν και τα στατιστικά στοιχεία των τελευταίων ετών φαίνεται πως δεν έχουν αποκτήσει ακόμη την περιβαλλοντική συνείδηση των πολιτών της υπόλοιπης Ευρώπης καθώς την τελευταία τετραετία έχουν ανακυκλωθεί λιγότερα από 150.000 οχήματα τη στιγμή που κάθε χρόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση αποσύρονται 7,5 εκατ. παλιά ΙΧ.

Κάποια εταιρεία ανακύκλωσης παλαιών αυτοκινήτων ωστόσο προχώρησε στη δημιουργία θυγατρικής η οποία δραστηριοποιείται εντός και εκτός συνόρων δημιουργώντας έργα τέχνης από ανακυκλώσιμα εξαρτήματα.

Σασμάν, λογότυπα εταιρειών, φώτα, κινητήρες και άλλα εξαρτήματα από παλιά και σπάνια αυτοκίνητα αναβιώνουν και πάλι μέσα από ένα μοναδικό τρόπο.

Τα αντικείμενα τέχνης που διατίθενται είναι προσιτά σε όλους με τιμές που ξεκινούν από τα 6 ευρώ ενώ μπορεί να ξεπεράσουν ακόμη και τις 2.000 ευρώ.

Η χονδρική εμπορία μεταχειρισμένων ανταλλακτικών έχει αποδειχθεί επίσης ακόμη μια πηγή εσόδων για τις εταιρείες ανακύκλωσης καθώς στη χώρα μας κυκλοφορούν περισσότερα από 500.000 παλαιά αυτοκίνητα οι ιδιοκτήτες των οποίων δεν μπορούν να βρουν ανταλλακτικά στην αγορά.


ΠΗΓΗ: ΝΕΤ





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Τζούλια και Ζαγορίτης - Το video!

30 Ιουνίου 2010, 17:36
 Όσα προγήθηκαν του Μουσείου...Δείτε το video του ALTER: [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=98azJrAs0ys&w=640&h=505]Αποστολή: Γιώργος Τσιρίκος (Πειραιάς) ...

Ο Jerry Lee Lewis στον Λυκαβηττό - Κερδίστε προσκλήσεις

30 Ιουνίου 2010, 13:44
Jerry Lee Lewis: Ο θρύλος του rock and rollLet's rock n' roll πάρτι, στο ...

«Το ΔΝΤ τελειώνει την οικογενειοκρατία στην Ελλάδα», της Joanna Kakissis στην International Herald Tribune

30 Ιουνίου 2010, 12:34
30/6/2010Υπό τον τίτλο «Η λιτότητα θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναδιάταξη», η International Herald ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0