Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Εκτεταμένες μίζες σε δημoσίους υπαλλήλους στην Ελλάδα αποκαλύπτει το WikiLeaks

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Εκτεταμένες μίζες σε δημoσίους υπαλλήλους στην Ελλάδα αποκαλύπτει το WikiLeaks

Έγγραφο της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα που συντάχθηκε στις αρχές του 2006 και αποκαλύπτεται από το Wikileaks, αναφέρεται στις επιπτώσεις της ελληνικής διαφθοράς σε αμερικανικές εταιρείες που ενδιαφέρονταν να επενδύσουν και να επιχειρήσουν στη χώρα μας.

«Η πρεσβεία ενδιαφέρεται περισσότερο για τις αρνητικές συνέπειες που έχει η ελληνική διαφθορά στις αμερικανικές εταιρείες που προσπαθούν να επιχειρήσουν εδώ, ειδικότερα σε τομείς που σχετίζονται με δημόσιες συμβάσεις. Αν και πολλοί καταλήγουν να κερδίζουν συμβόλαια, πολλοί άλλοι δεν έχουν την ίδια τύχη και αυτό γίνεται κάτω από αμφισβητήσιμες συνθήκες», έγραφε ο Αμερικανός πρεσβευτής Τσαρλς Ρις, όπως αναφέρουν «Τα Νέα».

Εκτιμούσε, δε, ότι η διαφθορά είναι τόσο βαθιά ριζωμένη στις κοινωνικές προσδοκίες, που θα χρειαστούν χρόνια για να υπάρξει ουσιαστική αλλαγή. Στο σχόλιό του επισήμανε επίσης ότι οι Ελληνοαμερικανοί με τους οποίους έρχεται σε επαφή η πρεσβεία, ομόφωνα χαρακτηρίζουν το ελληνικό σύστημα «απαράδεκτο, προσθέτοντας ότι δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους, ακόμα και να χτίσουν σπίτια στα χωριά τους, χωρίς να δώσουν μίζα σε δημόσιους υπαλλήλους».

Στο συγκεκριμένο τηλεγράφημα παρατίθενται τα στοιχεία της Διεθνούς Διαφάνειας για το 2005, όπου η Ελλάδα φαίνεται να είναι η πιο «διεφθαρμένη» από όλα τα κράτη του γκρουπ της Δυτικής Ευρώπης.

Η μεγαλύτερη διαφθορά προέκυπτε στους τομείς των θρησκευτικών οργανώσεων, των φορολογικών εσόδων και των ιατρικών υπηρεσιών.

Στις παρατηρήσεις των Αμερικανών τονίζεται πόσο εντυπωσιακό είναι το εύρος των υψηλόβαθμων στελεχών στην Ελλάδα που «τα άγγιξαν σκάνδαλα». Και συνεχίζουν απαριθμώντας τους βουλευτές που είχαν κατηγορηθεί για συμμετοχή σε σκάνδαλα τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας το 2005..

ΕΠΙΚΑΙΡΑ





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας νέος Επίτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν

01 Αυγούστου 2024, 14:25
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας ανακοινώθηκε από τον Παύλο Μαρινάκη ως νέος Επίτροπος της Ελλάδος στην ...

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0