Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Νικολά Σαρκοζί σε ιστορική ομιλία του στις Βερσαλλίες: Ανεπιθύμητη η μπούργκα στη Γαλλία! - ΤΟ ΕΘΝΟΣ

Αρχική | Διάφορα | Άρθρα από το Blog μας | Νικολά Σαρκοζί σε ιστορική ομιλία του στις Βερσαλλίες: Ανεπιθύμητη η μπούργκα στη Γαλλία! - ΤΟ ΕΘΝΟΣ
sarko-608

24/6

Σαρκοζί: Σύμβολο εξευτελισμού των γυναικών η μπούργκα

«Σύμβολο εξευτελισμού» για τη γυναίκα χαρακτήρισε την ισλαμική μαντίλα ο Γάλλος πρόεδρος, σε μια ιστορική ομιλία που εκφώνησε τη Δευτέρα στο παλάτι των Βερσαλλιών ενώπιον των βουλευτών και των γερουσιαστών.


Ο Νικολά Σαρκοζί ξεκαθάρισε στη μουσουλμανική κοινότητα των πέντε εκατομμυρίων της χώρας του ότι η «μπούργκα» είναι ανεπιθύμητη στο γαλλικό έδαφος και δήλωσε ότι «δεν θα πρέπει να φοβόμαστε να υπερασπιστούμε τις αξίες μας».


«Δεν μπορούμε να δεχτούμε στη χώρα μας γυναίκες να είναι φυλακισμένες πίσω από ένα παραβάν, αποκομμένες από κάθε κοινωνική εκδήλωση, στερημένες κάθε ταυτότητας», δήλωσε ο Σαρκοζί στο παλάτι των Βερσαλλιών.

«Η μπούργκα δεν είναι θρησκευτικό σύμβολο, είναι σύμβολο δουλοπρέπειας, σύμβολο εξευτελισμού», πρόσθεσε. «Θα είναι ανεπιθύμητη στο έδαφος της Γαλλικής Δημοκρατίας».

Η ομιλία του Γάλλου προέδρου έρχεται μερικές ημέρες αφότου 60 μέλη του γαλλικού Κοινοβουλίου -και από τα δύο μεγάλα κόμματα- ζήτησαν να ληφθούν μέτρα εναντίον της ισλαμικής μαντίλας.

Το 2004 είχαν απαγορευθεί οι μαντίλες που καλύπτουν το κεφάλι στα δημόσια σχολεία.

Ιστορική θεωρείται η ομιλία του Σαρκοζί στις Βερσαλλίες, καθώς είναι η πρώτη που εκφωνείται από Γάλλο πρόεδρο ενώπιον και των δύο κοινοβουλευτικών Σωμάτων -της Βουλής και της Εθνοσυνέλευσης- από το 1873. Αυτό έγινε δυνατό χάρη στην περυσινή σχετική μεταρρύθμιση του γαλλικού Συντάγματος.

FRANCE BURQA





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Τζούλια και Ζαγορίτης - Το video!

30 Ιουνίου 2010, 17:36
 Όσα προγήθηκαν του Μουσείου...Δείτε το video του ALTER: [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=98azJrAs0ys&w=640&h=505]Αποστολή: Γιώργος Τσιρίκος (Πειραιάς) ...

Ο Jerry Lee Lewis στον Λυκαβηττό - Κερδίστε προσκλήσεις

30 Ιουνίου 2010, 13:44
Jerry Lee Lewis: Ο θρύλος του rock and rollLet's rock n' roll πάρτι, στο ...

«Το ΔΝΤ τελειώνει την οικογενειοκρατία στην Ελλάδα», της Joanna Kakissis στην International Herald Tribune

30 Ιουνίου 2010, 12:34
30/6/2010Υπό τον τίτλο «Η λιτότητα θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναδιάταξη», η International Herald ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0