Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

«Όχι» στην εφαρμογή του πρωτοκόλλου επανεισδοχής μεταναστών λέει η Άγκυρα - Μήνυμα στην Αθήνα - in.gr

Αρχική | Διάφορα | Άρθρα από το Blog μας | «Όχι» στην εφαρμογή του πρωτοκόλλου επανεισδοχής μεταναστών λέει η Άγκυρα - Μήνυμα στην Αθήνα - in.gr

















28/6/2009



ΑΠΕ
Ο Εγκεμέν Μπαγίς (αριστερά) με τον ΥΠΕΞ της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου







Αθήνα 
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο










 
 

Ξεκάθαρος για την πρόθεση της Τουρκίας να μην εφαρμόσει το πρωτόκολλο επανεισδοχής μεταναστών από την Ελλάδα είναι ο επικεφαλής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αγκυρας Εγκεμέν Μπαγίς.

Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής ο Εγκεμέν Μπαγίς στέλνει σαφές μήνυμα στην Αθήνα: «Αρνούμεθα να γίνουμε ο μεγαλύτερος καταυλισμός προσφύγων του κόσμου» τονίζει, απευθύνοντας το εξής ερώτημα στην πολιτική ηγεσία της Ελλάδας:

«Θέλουν για γείτονα, ένα πλήρες κράτος-μέλος της ΕΕ ή μία χώρα με δυσκολίες που είναι σε θέση να μεταδώσει τις δυσκολίες στην ευρύτερη περιοχή;».

Για το ίδιο θέμα υποστηρίζει ότι η Αγκυρα δεν θα εφαρμόσει το πρωτόκολλο όσο δεν υπογράφουν αντίστοιχες συμφωνίες οι χώρες καταγωγής των μεταναστών.

Αναφορικά με την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, ο κ. Μπαγίς ξεκαθαρίζει ότι δεν μπορεί να γίνει δεκτή η «ειδική σχέση ΕΕ-Τουρκίας», όπως προτείνουν πολλά ευρωπαϊκά κράτη.

«Δεν δεχόμαστε τίποτα λιγότερο από την πλήρη ένταξη. Ή θα γίνουμε πλήρες μέλος ή τίποτα. Δεν υπάρχει εναλλακτική. Αυτή η ιστορία της προνομιακής συνεργασίας δεν υπάρχει πουθενά στο κοινοτικό κεκτημένο» αναφέρει.

Όσο για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, ο Εγκεμέν Μπαγίς τη χαρακτηρίζει «εσωτερικό πρόβλημα της Τουρκίας», όπως «και τα προβλήματα της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης είναι εσωτερικά προβλήματα της Ελλάδας».

Τέλος, αναφερόμενος στο Σχέδιο Ανάν, υποστηρίζει ότι «δεν ήταν τέλειο, αλλά το υποστηρίξαμε γιατί ήταν δίκαιο».

Στο θέμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης αναφέρθηκε και ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας Ερτουγρούλ Γκιουνάι, μιλώντας το Σάββατο στο τηλεοπτικό κανάλι 24.

«Η προσωπική μου άποψη και η γενικότερη τάση, είναι ότι θα επαναλειτουργήσει» είπε, σημειώνοντας:

«Η υπόθεση της Σχολής δεν ταιριάζει στο υπάρχον πανεπιστημιακό σύστημα, αλλά θα βρεθεί μία φόρμουλα. Δεν υπάρχει πολιτικό πρόβλημα. Οι εργασίες συνεχίζονται σε επίπεδο τεχνικό. Ποιο θα ήταν προτιμότερο, να αναλάβουν καθήκοντα σε διάφορους Ορθόδοξους θρησκευτικούς θεσμούς στην Τουρκία, άτομα που έχουν εκπαιδευτεί στη χώρα μας, ή εκπαιδευμένοι σε άλλες χώρες; Κατά την άποψή μου, πιο λογικό είναι να αναλάβουν καθήκοντα αυτοί, που έχουν εκπαιδευτεί στη χώρα μας. Το ίδρυμα αυτό ήταν ανοιχτό. Έκλεισε, εξαιτίας των εντάσεων για την Κύπρο. Πρέπει πλέον, να πούμε νέα πράγματα. Ό,τι ανήκει στο χθες, παρήλθε μαζί με το χθες».

Ο Ερ. Γκιουνάι, ανέφερε, επίσης, ότι σύντομα θα επισκεφθεί την Τουρκία ο νέος Πατριάρχης Μόσχας, με τον οποίο θα έχει συνάντηση. Είπε, μάλιστα, ότι στη συνάντηση αυτή θα παραβρεθεί και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

 

Newsroom ΔΟΛ




Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Τζούλια και Ζαγορίτης - Το video!

30 Ιουνίου 2010, 17:36
 Όσα προγήθηκαν του Μουσείου...Δείτε το video του ALTER: [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=98azJrAs0ys&w=640&h=505]Αποστολή: Γιώργος Τσιρίκος (Πειραιάς) ...

Ο Jerry Lee Lewis στον Λυκαβηττό - Κερδίστε προσκλήσεις

30 Ιουνίου 2010, 13:44
Jerry Lee Lewis: Ο θρύλος του rock and rollLet's rock n' roll πάρτι, στο ...

«Το ΔΝΤ τελειώνει την οικογενειοκρατία στην Ελλάδα», της Joanna Kakissis στην International Herald Tribune

30 Ιουνίου 2010, 12:34
30/6/2010Υπό τον τίτλο «Η λιτότητα θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναδιάταξη», η International Herald ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0