Μετανάστευση στην Αυστραλία: Μόνο μέσω αυστραλιανής πρεσβείας
Οι Έλληνες που θέλουν να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία δεν πρέπει να απευθύνονται στους ελληνικούς φορείς ή στα ομογενειακά μέσα ενημέρωσης, αλλά στην αυστραλιανή πρεσβεία στην Αθήνα.
Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης Βασίλης Παπαστεργιάδης, μετά από συνάντηση που είχε με τον Αυστραλό πρέσβη στην Αθήνα.
«Την στιγμή που η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης κατακλύζεται από αιτήματα Ελλήνων που θέλουν να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία, όπως συμβαίνει και με το «Νέο Κόσμο», αλλά και με άλλους φορείς, ελάχιστοι είναι αυτοί που απευθύνονται στην πρεσβεία. Όμως, το αίτημά τους μπορεί να αντιμετωπιστεί αποκλειστικά και μόνο από την πρεσβεία. Η Κοινότητα δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Το μόνο που μπορεί να κάνει -και το κάνει- είναι να ζητά από τις αρμόδιες αυστραλιανές Αρχές να διευκολύνουν τους Έλληνες που θέλουν να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία. Όμως, ο κ. πρέσβης μού είπε ότι ο αριθμός αυτών που απευθύνονται στην πρεσβεία είναι περιορισμένος» είπε ο κ. Παπαστεργιάδης.
Υπενθυμίζουμε ότι για το ίδιο θέμα ο κ. Παπαστεργιάδης, με άλλους ομογενείς, είχαν πρόσφατα συναντηθεί με τον υπουργό Μετανάστευσης της Αυστραλίας Κρις Μπόουεν.
Το αυστραλιανό Υπουργείο Μετανάστευσης πρόκειται να προωθήσει το θέμα υπογραφής διακρατικής συμφωνίας με την Ελλάδα που θα επιτρέπει σε Έλληνες τουρίστες να εργάζονται όταν μεταβαίνουν στην Αυστραλία και το αντίστοιχο. Σε αυτό, φυσικά, θα πρέπει να συμφωνήσει και η Αθήνα.
Παράλληλα, ο κ. Μπόουεν συμφώνησε να διοργανωθεί στην Ελλάδα έκθεση (Skills Expo) με τη συμμετοχή του Υπουργείου Μετανάστευσης και αυστραλιανών επιχειρήσεων, κατά τη διάρκεια της οποίας Έλληνες πολίτες που επιθυμούν να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία θα μπορούν να ζητήσουν σχετικές πληροφορίες και να συζητήσουν με Αυστραλούς εργοδότες για τις πιθανότητες απασχόλησης τους.
Η πιθανότατα διοργάνωσης μιας τέτοιας έκθεσης τυγχάνει της υποστήριξης και του Αυστραλού πρέσβη στην Αθήνα, όπως είπε ο κ. Παπαστεργιάδης.
Δείτε καρέ-καρέ τη σφαγή στο Κοντομαρί Χανίων από τους Γερμανούς - Η ιστορία του Franz Peter Weixler
- Δημοφιλέστερα