Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Έγινε η ανατίναξη των πυρομαχικών, ενώ μπορούσε να είχε αποφευχθεί

Αρχική | Τα δικά σας άρθρα | Έγινε η ανατίναξη των πυρομαχικών, ενώ μπορούσε να είχε αποφευχθεί

Του Παύλου Καρκανίδα - Αυστραλία

 

-Στις 4-5-2008 έγινε σύσκεψη 18 ανωτάτων κρατικών λειτουργών, ανάμεσά τους υπουργοί, ανώτατοι στρατιωτικοί, και διευθυντές του προεδρικού γραφείου, που όλοι τους γνώριζαν ότι υπάρχει κίνδυνος έκρηξης των 64ων containers της πυρίτιδας αλλά και άλλων χημικών (of high explosives).

-Ειπώθηκαν πολλά για κινδύνους, για διπλωματικές ενδιαφερομένων χωρών αντιδράσεις και διεκδικήσεις ακόμη και για την πώληση των πυρομαχικών, πεπιεσμένης πυρίτιδας, και άλλων συναφών με αυτά υλικών.

-Η σύσκεψη έγινε, οι κίνδυνοι ήταν γνωστοί και δεν έκαναν τα δέοντα πού ήταν, ή, η πώληση των κιβωτίων με τα περιεχόμενα υλικά, σε ενδιαφερόμενες χώρες όπως Γαλλία, Αγγλία, και ΗΠΑ. Ή, η καταστροφή των εκρηκτικών υλών μόνο.

-Από τις 4-5-2008 που έγινε η εμπεριστατωμένη σύσκεψη, μέχρι τις 12-7-2011 που έγινε η έκρηξη, πέρασαν 38 μήνες και 8 μέρες, με αμέλεια και απραξία χωρίς να πάρουν αποφάσεις και που στοίχησαν 13 ζωές και τραυματισμούς πολλών άλλων. Όσο για τις υλικές ζημιές αυτές είναι ανυπολόγιστες.

-Το συμπέρασμα είναι ότι οι 18 που μετείχαν στη σύσκεψη, κανείς δεν ένοιωθε πως είχε υπευθυνότητα, κανείς δεν έπαιρνε πρωτοβουλία για να ανατρέψει το αναμενόμενο καταστροφικό αποτέλεσμα. Εξέφρασαν απόψεις χωρίς να πάρουν αποφάσεις. Δηλαδή ήσαν υπεύθυνο-ανεύθυνοι. Εδώ ισχύει η παροιμία που λέει:

“Όπου λαλούν πολλοί κοκόροι αργεί να ξημερώσει.”

-Την υπευθυνότητα λοιπόν και την πρωτοβουλία και την τελική απόφαση για το απευκταίο, κατά την δική μου άποψη, την είχε κατά το μάλλον, η, ήττον, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Χριστόφιας, καθότι ήταν αρχηγός του κράτους, αλλά και ενημερωμένος για τους κινδύνους της πολύ πιθανής έκρηξης των κιβωτίων της πυρίτιδας.

Παύλος Καρκανίδας

15 -7-2011





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Μια Αλφαβήτα ο δρόμος του Κορωνοϊού - Της Μαρίας Παπαδοπούλου

18 Ιουλίου 2021, 13:24
Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τον συντάκτη τους και δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την ...

200 χρόνια ελευθερίας 1821-2021 - Της Μαρίας Παπαδοπούλου

07 Απριλίου 2021, 23:51
 Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τον συντάκτη τους και δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την ...

Ένα δάκρυ για τον Ντιέγκο - Του Δημήτρη Σουλιώτη

06 Δεκεμβρίου 2020, 05:10
Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα έφυγε από τη ζωή… Ακούγοντας την είδηση του θανάτου του ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0