Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

ΜΜΜ Αθήνας και ταλαιπωρία επιβατών - Του Νίκου Μπατσικανή

Αρχική | Τα δικά σας άρθρα | ΜΜΜ Αθήνας και ταλαιπωρία επιβατών - Του Νίκου Μπατσικανή

Τον Δεκέμβριο του 2010 άλλαξαν διαδρομή πολλές γραμμές λεωφορείων της Αθήνας (ορισμένες από αυτές καταργήθηκαν) όπως για παράδειγμα: 057, 106 κ.ά.

Επτά μήνες αργότερα, οι πινακίδες στις στάσεις δεν έχουν ενημερωθεί, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι άνθρωποι που θέλουν να εξυπηρετηθούν, μεταξύ των οποίων και ο ίδιος.

Ως πρώτο μέλημα, αλλά και πολύ εύκολο, θα ήταν να καλυφθούν, με αυτοκόλλητα, οι καταργημένες γραμμές στις στάσεις, και μετά οι υπεύθυνοι να προχωρήσουν στην πλήρη αντικατάσταση των πινακίδων, αλλά αυτό δεν έγινε.

Κάθε τόσο, πολλοί οδηγοί τρόλεϊ (μα όχι και των λεωφορείων, γεγονός που θα πρέπει να προβληματίσει τους υπεύθυνους των τρόλεϊ) αλλάζουν τις φωτεινές πινακίδες με τις διαδρομές και τον αριθμό των οχημάτων τους, και αντί των καθορισμένων εμφανίζονται πινακίδες με ενδείξεις: Αλεξάνδρας, Πατήσια, Κουκάκι κ.λπ. Οι στάσεις όλων των τρόλεϊ, όμως, δεν είναι στο ίδιο σημείο στους διάφορους δρόμους της Αθήνας, και οι επιβάτες, μη γνωρίζοντας πού κάνει στάση αυτό που έχει αφαιρέσει τον αριθμό του, τρέχουν από στάση σε στάση, να πετύχουν το ζητούμενο, ρωτώντας τον οδηγό, ενώ κάποιες φορές δεν επιβιβάζονται, καθώς κρίνουν πως ένα τρόλεϊ, για παράδειγμα, που γράφει «Αλεξάνδρας» δε διέρχεται από το Παγκράτι, όπου είναι ο προορισμός τους (ευρισκόμενος κάποιος στην οδό Υμηττού, όπως μου έτυχε προ ημερών). Για τους παραπάνω λόγους έχω ταλαιπωρηθεί αφάνταστα ο ίδιος, αλλά κι έχω ξοδευτεί, αφού αναγκάστηκα να χρησιμοποιήσω πολλές φορές ταξί, αν και διαθέτω ετήσια, προπληρωμένη κάρτα επιβίβασης.

Δυστυχώς, από τον ΟΑΣΑ, στον οποίο έχω απευθυνθεί με επιστολές μου, λαμβάνω απαντήσεις που καμιά σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα, αλλά και δεν έχουν, καν, αντιληφθεί το πρόβλημα. Αντιθέτως, αναφέρονται σε κατεστραμμένες (από κανιβαλισμό) πινακίδες στάσεων, ενώ αυτό δεν ισχύει στα σημεία όπου τους έχω αναφέρει, όπως, για παράδειγμα μπροστά από το 251 ΓΝΑ, στην Κατεχάκη, όπου ποτέ δεν τοποθέτησαν ενημερωτικές πινακίδες διαδρομών και στάσεων για τα δύο από τα τρία διερχόμενα λεωφορεία. Από την άλλη, όταν τους αναφέρω στοιχεία που διαψεύδουν τους ισχυρισμούς τους, αυτοί σιωπούν.

Θεωρώ πως όλα τα παραπάνω, εκτός της έλλειψης εξυπηρέτησης και της ταλαιπωρίας μας, πλήττουν και τον Τουρισμό μας, άρα και την Εθνική Οικονομία, αλλά και χαλάνε την εικόνα της χώρας μας προς τα έξω. Μεγάλη ταλαιπωρία, δε, υφίστανται και οι επαρχιώτες που έρχονται στην Αθήνα για δουλειές, καθώς έχω ακούσει απίθανες περιπτώσεις, εξ αιτίας των αναφερθέντων πιο πάνω.


Αθήνα, 20 Ιουλίου 2011

Νίκος Μπατσικανής





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Μια Αλφαβήτα ο δρόμος του Κορωνοϊού - Της Μαρίας Παπαδοπούλου

18 Ιουλίου 2021, 13:24
Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τον συντάκτη τους και δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την ...

200 χρόνια ελευθερίας 1821-2021 - Της Μαρίας Παπαδοπούλου

07 Απριλίου 2021, 23:51
 Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τον συντάκτη τους και δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την ...

Ένα δάκρυ για τον Ντιέγκο - Του Δημήτρη Σουλιώτη

06 Δεκεμβρίου 2020, 05:10
Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα έφυγε από τη ζωή… Ακούγοντας την είδηση του θανάτου του ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0