Oι 10 Πύραυλοι του 2007 και ο Τάσσος Παπαδόπουλος
ΤΗΝ ΩΡΑπου γίνεται μεγάλος θόρυβος, κατά πόσο έπρεπε ή δεν έπρεπε να καταστραφούν οι τόνοι εκρηκτικών που αποθηκεύτηκαν πρόχειρα στο Μαρί προκαλώντας ανθρώπινες απώλειες και τεράστιες οικονομικές ζημιές, ο «Φ» αποκαλύπτει ότι: το 2007 είχαν εντοπιστεί 10 αντιαρματικοί πύραυλοι μετά από ενέργειες της Αστυνομίας, της ΚΥΠ και με οδηγίες του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας μ. Τάσσου Παπαδόπουλου καταστράφηκαν, επειδή υπήρχε η περίπτωση να ήταν επικίνδυνοι. Πρωταγωνιστής της υπόθεσης που είχε διαδραματίσει ρόλοκλειδί, ανέφερε στον «Φ» αρκετά στοιχεία και για το πώς ενήργησαν τότε οι εμπλεκόμενοι. Το καλοκαίρι του 2007 το τότε κλιμάκιο της ΚΥΠ Λεμεσού υπό τον υπαστυνόμο Ανδρέα Συμεού και ένα λοχία, είχε λάβει πληροφορία ότι τρομοκράτες είχαν μεταφέρει 18 αντιαρματικούς πυραύλους τους οποίους θα χρησιμοποιούσαν κατά ξένων συμφερόντων στη Λεμεσό. ,
Ενημερώθηκε απ' ευθείας ο τότε Πρόεδρος Τάσσος Παπαδόπουλος, ο οποίος ετοιμαζόταν για ταξίδι αναψυχής. Ανέβαλε το ταξίδι και έδωσε οδηγίες για εντοπισμό των πυραύλων. Δύο μέρες αργότερα εντοπίστηκαν δέκα συνολικά πύραυλοι σε υπόγειο στη Λεμεσό, οι οποίοι σημειωτέον ήταν σε άριστη κατάσταση. Αναφέρθηκε στον μ. Τάσσο Παπαδόπουλο ότι οι πύραυλοι θα μπορούσαν να φυλαχθούν και να ενταχθούν στον οπλισμό της Εθνικής Φρουράς, αλλά αυτός έδωσε οδηγίες να καταστραφούν, αφού κρίθηκε ότι υπήρχε το ενδεχόμενο είτε να μπορούσαν να προγραμματιστούν για να εκτοξευτούν, είτε να τους πυροδοτήσει κάποιος από απόσταση. Σημειώνεται ότι τέτοιους πυραύλους δεν διέθετε η Ε.Φ.
Κλήθηκαν τότε μονάδες τον ΟΥΚ, οι οποίες σε συνεργασία με πυροτεχνουργούς, αχρήστευσαν ένα προς ένα τους πυραύλους στο Πεδίο Βολής Καλού Χωριού, χωρίς να γνωρίζει κανένας περί τίνος επρόκειτο. Όταν ενημερώθηκε ο Πρόεδρος, όπως το είχε ζητήσει, ότι όλοι οι πύραυλοι αχρηστεύθηκαν, αναχώρησε για το ταξίδι του. Για την υπόθεση αυτή, με οδηγίες του Προέδρου δύο μέλη της ΚΥΠ έλαβαν προαγωγή.
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 26/07/2011
Δείτε καρέ-καρέ τη σφαγή στο Κοντομαρί Χανίων από τους Γερμανούς - Η ιστορία του Franz Peter Weixler
- Δημοφιλέστερα