Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Φονικές συγκρούσεις στη Συρία - Πυρά αρμάτων μάχης!

Αρχική | Ειδήσεις | Κόσμος | Φονικές συγκρούσεις στη Συρία - Πυρά αρμάτων μάχης!

Άρματα μάχης έχουν εισβάλει στην πόλη Χάμα προκειμένου να καταστείλουν τις διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος Ασαντ.

Περισσότεροι από 100 οι νεκροί σύμφωνα με το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


Κλιμακώθηκαν και πάλι οι βίαιες συγκρούσεις μεταξύ δυνάμεων του συριακού στρατού και διαδηλωτών που αντιτίθενται στο καθεστώς Ασαντ την Κυριακή.

Περισσότεροι από 100 είναι οι νεκροί από τις επιχειρήσεις του στρατού σε όλη τη Συρία, με 95 να έχουν καταγραφεί μόνο στην πόλη Χάμα, όπως υποστήριξε ο πρόεδρος της Εθνικής Οργάνωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Αμάρ Κουράμπι.

Σύμφωνα με τον Κουράμπι από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις σκοτώθηκαν σήμερα 121 άνθρωποι ενώ δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν και πολλοί νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

"Ο στρατός και οι δυνάμεις ασφαλείας εξαπέλυσαν επίθεση στη Χάμα και άνοιξαν πυρ στους πολίτες, σκοτώνοντας 95", είπε ο Κουράμπι ο οποίος υποστήριξε ότι έχει καταρτίσει έναν κατάλογο όπου μέχρι στιγμής έχει καταγράψει τα ονόματα 62 θυμάτων. Πρόσθεσε ότι 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Ντέιρ Έζορ, 6 στο Χαράκ και ένας στο Μπουκάμαλ.

Για την κατάσταση που επικρατεί στη Χάμα, όπου νωρίτερα κάτοικοι ανέφεραν ότι τα ξημερώματα εισέβαλαν άρματα μάχης, το κρατικό πρακτορείο SANA μετέδωσε ότι δεκάδες ένοπλοι έχουν ανέβει σε στέγες κτιρίων στη Χάμα και "πυροβολούν για να τρομοκρατήσουν τους κατοίκους".

Σύμφωνα με το πρακτορείο "ένοπλες ομάδες" πυρπόλησαν αστυνομικά τμήματα, προκάλεσαν ζημιές σε κρατικά κτίρια και ιδιωτικές περιουσίες, έστησαν οδοφράγματα και καίνε λάστιχα στις εισόδους και στους δρόμους της πόλης. Όπως γράφει στην ιστοσελίδα του το πρακτορείο, οι ομάδες αυτές είναι οπλισμένες με πολυβόλα και αντιαρματικές ρουκέτες.

"Οι μονάδες του στρατού απομακρύνουν τα οδοφράγματα που έστησαν οι ένοπλες οργανώσεις στην είσοδο της πόλης", προσθέτει το SANA.

Σημειώνεται ότι η Χάμα είναι σύμβολο του αντικαθεστωτικού αγώνα από την εποχή της καταστολής, το 1982, της εξέγερσης του εκτός νόμου κινήματος των Αδελφών Μουσουλμάνων εναντίον του τότε προέδρου Χαφέζ αλ-Άσαντ που στοίχισε τη ζωή σε 20.000 ανθρώπους.

ΕΘΝΟΣ





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Ισμαήλ Χανίγια: Τον σκότωσαν με εξελιγμένη βόμβα και όχι drone

01 Αυγούστου 2024, 20:07
- Την είχαν βάλει στον ξενώνα του δύο μήνες πριν Τι αποκαλύπτουν οι New York ...

Μπάιντεν: Πώς βγήκε εκτός εκλογικής μάχης σε 48 ώρες

22 Ιουλίου 2024, 12:20
 – Όλο το παρασκήνιο     Η σιγουριά που έβγαζε το εκλογικό επιτελείο του Μπάιντεν την Παρασκευή, ...

Microsoft: Έπεσαν τα συστήματα της σε όλο τον κόσμο - Χάος στα αεροδρόμια

19 Ιουλίου 2024, 13:20
Εκτός λειτουργίας τα συστήματα σε όλο τον κόσμο λόγω προβλήματος που φαίνεται να συνδέεται ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0