Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Space Camp Turkey 2011

Αρχική | Διάφορα | Space Camp Turkey 2011

Στις 17 Ιουλίου 2011 στη Σμύρνη έλαβε χώρα μια ενδιαφέρουσα και επιτυχημένη εκδήλωση. Έντεκα αγόρια και πέντε κορίτσια από την ευρύτερη περιοχή της Αθήνας πήραν μέρος σ’ ένα πρόγραμμα πρόκληση. Οι 16 έφηβοι μαζί με άλλους 100 απ’ όλα τα μέρη του κόσμου, είχαν την μοναδική εμπειρία για 6 μέρες να μάθουν πολλά για το διάστημα και την αστρονομία και να βελτιώσουν τις ικανότητές τους στην Αγγλική γλώσσα. Βασικότερα είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν νέες φιλίες οι οποίες – ελπίζει κανείς – θα μπορούν να βελτιώσουν πολιτιστικές και εθνικές σχέσεις.

Η Διεθνής Διαστημική Κατασκήνωση στην Τουρκία είναι δημιουργία του κυρίου KAYA TUNCER και της κυρίας MARY TUNCER. Βρίσκεται στην ελεύθερη βιομηχανική περιοχή του Αιγαίου στην Σμύρνη και από το 2000 που πρωτολειτούργησε χιλιάδες νέοι άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο, ήταν τυχεροί να συμμετέχουν στα προγράμματά της. Στην Ελλάδα εκπρόσωπος του προγράμματος και συντονίστρια της ομάδας είναι η κυρία Beth Athanassides, η οποία συνόδευσε την ομάδα και την στήριξε σε όλοι την διάρκεια της διαμονής της εκεί.

Ένα πολύ ενδιαφέρον και αξέχαστο γεγονός είναι η Αποστολή Διαστημικού Πυραύλου. Κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού σε προσομοιωτή, οι συμμετέχοντες αναλαμβάνουν ειδικές θέσεις όπως Κυβερνήτης του Διαστημικού Πυραύλου “Discovery” ή Υπεύθυνος Πτήσης στο Κέντρο Ελέγχου Αποστολής. Κάθε μέλος του πληρώματος και ο ειδικός ελέγχου αποστολής πρέπει να συνεργασθούν στενά έτσι ώστε να εκτελέσουν με επιτυχία την πτήση και να αποφύγουν αποτυχία, λύνοντας προβλήματα μαζί και δουλεύοντας σαν ομάδα.

«Είναι μια αξέχαστη εμπειρία» μας είπαν τα παιδιά επιστρέφοντας στην Ελλάδα. «Η οργάνωση πολύ καλή, το νέο τηλεσκόπιο μοναδικό καθώς και οι αρχηγοί των ομάδων (team counselors )πάντα στο πλευρό μας στα μαθήματα και στην διασκέδαση.»

Η Διεθνής Διαστημική Κατασκήνωση δεν έχει σχεδιαστεί μόνο για «σπασίκλες» αλλά για παιδιά που επιθυμούν να μετέχουν και να διαγωνίζονται σε όλα τα είδη των σπορ, χορό, εκδηλώσεις, πάρτι σε πισίνα κλπ. Είναι ένα γεγονός που κανείς έφηβος δεν θέλει να χάσει.

Συγχαρητήρια στα παιδιά του Δήμου Σαρωνικού που έλαβαν μέρος στην αποστολή εκπροσωπώντας την Ελλάδα και τον Δήμο μας. Τους ευχόμαστε πολλές επιτυχίες και εις ανώτερα. Επίσης συγχαρητήρια στον Βασίλη-Αντώνη Ασημακόπουλο που μας έφερε το μετάλλιο «RIGHT STUFF» και «outstanding mission» Badge, στους Αλέξανδρο Ασημακόπουλο, Ανδρέα Σοφιολάκη, Γιάννη Σοφιολάκη οι οποίοι κέρδισαν υποτροφίες και αντιπροσώπευσαν την Ελλάδα και την περιοχή μας σ’ αυτό το μεγάλο γεγονός στην Αγγελική Ασημακοπούλου που συμμετείχε για δεύτερη χρονιά σε αποστολή και στην Alessia Chalepli το νεότερο μέλος της αποστολής, μόνο 9 χρονών.

Αναστασία Ιωαννίδου

Εκπαιδευτικός Σύμβουλος.





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Η Πέπα το Γουρουνάκι παρουσίασε το πρώτο ομόφυλο ζευγάρι

14 Σεπτεμβρίου 2022, 23:39
 -«Ζω με τη μαμά και την άλλη μαμά»   Η νέα ιστορία του δημοφιλούς βρετανικού κινούμενου ...

Η Έμα Τόμσον διέλυσε τα στερεότυπα για το γυναικείο σώμα σε 58 δευτερόλεπτα

20 Φεβρουαρίου 2022, 22:39
Σηκώθηκε όρθια η θεότητα και τα είπε ΟΛΑ!   Η συνέντευξη Τύπου της θεότητας Έμα Τόμσον ...

Ρατσισμός και στη βιομηχανία ομορφιάς;

02 Σεπτεμβρίου 2020, 12:21
To κίνημα «Black Lives Matter» έχει ανοίξει μια παγκόσμια δημόσια συζήτηση για τον ρατσισμό. ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0