Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

ΠΡΟΣΟΧΗ! - Απατεώνες "πουλάνε" βίζες για Αυστραλία!

Αρχική | Ειδήσεις | Κόσμος | ΠΡΟΣΟΧΗ! - Απατεώνες "πουλάνε" βίζες για Αυστραλία!

Του Κώστα Νικολόπουλου

Χοντρή κομπίνα έχουν στήσει στην Αυστραλία άγνωστοι, που ποζάρουν ως «σύμβουλοι» μετανάστευσης και αποσπούν χρήματα από ενδιαφερόμενους Έλληνες να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία.

Σύμφωνα με καταγγελίες ελλαδιτών-θυμάτων, οι κομπιναδόροι τους υπόσχονται να τους εξασφαλίσουν άδεια εισόδου στην Αυστραλία έναντι υψηλών χρηματικών ποσών.

Η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτωρίας έχει λάβει πολλές επώνυμες καταγγελίες από ελλαδίτες ενδιαφερόμενους να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία, ότι οι ανώνυμοι «σύμβουλοι» μετανάστευσης τους ζητούν μεγάλα ποσά για την έκδοση βίζας και εξεύρεση εργασίας.
Οι επίμονοι απατεώνες ενοχλούν με τηλεφωνήματα και ηλεκτρονική αλληλογραφία τους ενδιαφερόμενους, μέχρι να τους αποσπάσουν χρήματα.
Έρευνα που διενέργησε η Κοινότητα, αποκάλυψε ότι πραγματικά κάποιοι επιτήδειοι μέσω του διαδικτύου και με παραπλανητικές ιστοσελίδες υπόσχονται την έκδοση βίζας και εργασίας έναντι αμοιβής.

Ο γενικός γραμματέας της Κοινότητας κ. Κώστας Μάρκου, δήλωσε στο «Νέο Κόσμο», ότι το γραφείο της Κοινότητας δέχεται σχεδόν καθημερινά καταγγελίες από ελλαδίτες, που πιέζονται ασφυκτικά από τους άγνωστους απατεώνες.
«Η έρευνά μας δείχνει, ότι η κομπίνα έχει αρχίσει από την Αυστραλία και συγκεκριμένα από το 101 Collins Street της Μελβούρνης, διεύθυνση του οργανισμού www.ausfis.org, που με ψευδείς υποσχέσεις αποσπά τα στοιχεία των ενδιαφερομένων και στη συνέχεια άγνωστοι τους ενοχλούν για χρήματα.
Ο οργανισμός αυτός είναι ανύπαρκτος και στο διαδίκτυο χαρακτηρίζεται από θύματα των επινοητών του “scam” – κομπίνα» εξηγεί ο κ. Μάρκου.
O Νέος Κόσμος έκανε τη δική του έρευνα και επιβεβαίωσε, ότι δεν υπάρχει ο οργανισμός www.ausfis.org. Ο δε οργανισμός Global visas, στον οποίον  παραπέμπει ο οργανισμός-φάντασμα  τους ενδιαφερόμενους που μπαίνουν στην ιστοσελίδα του, μας  πληροφόρησε, ότι «δεν έχουν καμία σχέση  καμία σχέση  με τον www.ausfis.org.».

Υπενθυμίζεται, ότι το αυστραλιανό Υπουργείο Μετανάστευσης στην επίσημη ιστοσελίδα του συμβουλεύει ενδιαφερόμενους να χρησιμοποιήσουν «σύμβουλο μετανάστευσης» να αναθέτουν τις υποθέσεις τους σε registered συμβούλους, δηλαδή σε συμβούλους που λειτουργούν με την απαιτούμενη με ειδική άδεια. Στην ιστοσελίδα του υπουργείου (www.mara.gov.au) δημοσιεύεται ονομαστικός κατάλογος νόμιμων μετανάστευσης.
Επίσης, το Υπουργείο συμβουλεύει ενδιαφερόμενους να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία να μην ενδιαφέρονται να μην καταχωρούν τα προσωπικά τους στοιχεία σε διάφορες ιστοσελίδες.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν πληροφορίες για μετανάστευση στην Αυστραλία και το πρόγραμμα μετανάστευσης στο οποίον εμπίπτουν κατηγορία μεταναστών στην ο ιστοσελίδα http://www.immi.gov.au/visawizard/#vw=%23a_intro του Υπουργείου Μετανάστευσης:
Το υπουργείο τονίζει, ακόμη, ότι οι ενδιαφερόμενοι δεν χρειάζονται τη βοήθεια συμβούλου μετανάστευσης για να προετοιμάσουν την αίτησή του, διότι όλες οι οδηγίες συμπλήρωσης του εντύπου προσφέρονται δωρεάν στην ιστοσελίδα https://www.mara.gov.au/Consumer-Information/default.aspx.
Τέλος, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ελέγξουν το κόστος των υπηρεσιών που προσφέρουν σύμβουλοι μετανάστες μέσω της ιστοσελίδας https://www.mara.gov.au/Consumer-Information/What-does-it-cost-to-use-an...

Νέος Κόσμος





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Ισμαήλ Χανίγια: Τον σκότωσαν με εξελιγμένη βόμβα και όχι drone

01 Αυγούστου 2024, 20:07
- Την είχαν βάλει στον ξενώνα του δύο μήνες πριν Τι αποκαλύπτουν οι New York ...

Μπάιντεν: Πώς βγήκε εκτός εκλογικής μάχης σε 48 ώρες

22 Ιουλίου 2024, 12:20
 – Όλο το παρασκήνιο     Η σιγουριά που έβγαζε το εκλογικό επιτελείο του Μπάιντεν την Παρασκευή, ...

Microsoft: Έπεσαν τα συστήματα της σε όλο τον κόσμο - Χάος στα αεροδρόμια

19 Ιουλίου 2024, 13:20
Εκτός λειτουργίας τα συστήματα σε όλο τον κόσμο λόγω προβλήματος που φαίνεται να συνδέεται ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0