Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Βροχή τα παράπονα για... πονηρούς ξενοδόχους!

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Βροχή τα παράπονα για... πονηρούς ξενοδόχους!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Δωμάτιο με θέα στη θάλασσα σε ξενοδοχείο 4 αστέρων και σε απόσταση μόλις 200 μέτρων από την παραλία είχε κλείσει ζευγάρι τουριστών από το εξωτερικό σε προορισμό της Βόρειας Ελλάδας, μόνο που όταν έφτασαν στο ξενοδοχείο διαπίστωσαν πως το δωμάτιο είχε θέα σε φωταγωγό, το ξενοδοχείο ήταν χαμηλότερης ποιότητας και για να φτάσουν στην παραλία έπρεπε να νοικιάσουν αυτοκίνητο...

 

Περισσότερα από 150 παράπονα και καταγγελίες έχουν φτάσει από την 1η Ιουλίου έως και το Δεκαπενταύγουστο στο Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών.

Οπως ανέφερε στον «Α» η γενική γραμματέας του Κέντρου, Ευαγγελία Κεκελέκη, φέτος ο αριθμός των παραπόνων (154) ήταν μειωμένος σε σχέση με πέρυσι, γεγονός που οφείλεται σε αλλαγή της στάσης των τουριστικών παραγόντων αλλά και στο στοιχείο ότι φέτος μειώθηκαν και οι Ελληνες που έκαναν διακοπές. «Σε κάθε περίπτωση, οι ξενοδόχοι πρέπει να αντιληφθούν πως ο τουρισμός δεν διαρκεί μόλις τρεις μήνες και πως οι τουρίστες δεν είναι περαστικοί πελάτες, αλλά άτομα που επενδύουν χρόνο και χρήμα στη χώρα μας και απαιτούν σεβασμό και επαγγελματισμό», δήλωσε η κ. Κεκελέκη.

Αναφορικά με τα παράπονα, η πλειονότητά τους (84 καταγγελίες) αφορούσε στα ξενοδοχεία και τα καταλύματα. Ειδικότερα, οι τουρίστες κατήγγειλαν πως οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων απαιτούσαν προκαταβολή μεγαλύτερη του 25%, αρνούνταν ή ανέβαλλαν την επιστροφή της προκαταβολής (σε περιπτώσεις έγκαιρης ακύρωσης) ή απαιτούσαν να εισπράξουν μεγαλύτερα ποσά από αυτά που ανέγραφαν στην ιστοσελίδα τους.

Ακόμη, καταναλωτής κατήγγειλε πως έκλεισε σουίτα για την οικογένειά του, συμφώνησε την τιμή, αλλά τη στιγμή της αναχώρησης, ο ξενοδόχος του ζήτησε 792 ευρώ επιπλέον, για τα δύο παιδιά του. Αλλη καταγγελία αφορούσε σε camping που διατήρησε τις περσινές τιμές, μείωσε, όμως, το προσωπικό και υποβάθμισε την ποιότητα υπηρεσιών και σε ξενοδοχείο που αύξησε αδικαιολόγητα την τιμή για τα δωμάτιά του (από 60 ευρώ πέρυσι σε 100 φέτος).

Σε αρκετά καταλύματα, οι συνθήκες υγιεινής και η καθαριότητα ήταν υποβαθμισμένες, δε λειτουργούσε ο κλιματισμός, το νερό ήταν κίτρινο, με βαριά οσμή, από δική τους γεώτρηση, τα σεντόνια ήταν λερωμένα, οι χώροι ήταν βρόμικοι, τα υδραυλικά υπό διάλυση κ.λπ.

Αεροπλάνα

Επιπλέον, το Κέντρο δέχτηκε 24 καταγγελίες σχετικά με τα αεροπορικά ταξίδια, καθώς καταναλωτές κατήγγειλαν μεταξύ άλλων αυθαίρετες ακυρώσεις πτήσεων, καθυστερήσεις στην αναχώρηση των πτήσεων, απώλεια ή καταστροφή αποσκευών, παρακράτηση υψηλών ποσών για ακυρωτικά εισιτηρίων κ.ά. Η τρίτη κατηγορία των παραπόνων αφορούσε στα οργανωμένα ταξίδια (22 καταγγελίες). Οι καταναλωτές κατήγγειλαν ελλιπή ενημέρωση για τους όρους της σύμβασης, για τις προϋποθέσεις ακύρωσης συμμετοχής, για τα χρονικά περιθώρια της υπαναχώρησης, για το συνολικό κόστος, κακή παροχή υπηρεσιών κατά τη διάρκεια του ταξιδιού κ.ά.

Ακτοπλοΐα

Ακόμη το ΚΕΠΚΑ δέχτηκε 12 καταγγελίες για την ακτοπλοΐα (μεγάλες καθυστερήσεις στην αναχώρηση των πλοίων) και για τις ενοικιάσεις αυτοκινήτων (αυτοκίνητα, σε κακή κατάσταση, που δεν κλείδωναν, δεν λειτουργούσαν οι ζώνες ασφαλείας, δεν έκλειναν οι πόρτες και δε λειτουργούσε ο αερόσακος). Οι υπόλοιπες 10 περιπτώσεις αφορούν καταγγελίες για υπερβολικές τιμές (ξαπλώστρες, ποτά, νερά, αναψυκτικά κ.λπ.), παραβίαση αγορανομικών διατάξεων σε χώρους εστίασης, χρεώσεις αλκοολούχων ποτών ως φαγητό κ.λπ. Οσες καταγγελίες υποβλήθηκαν στο ΚΕΠΚΑ έχουν είτε επιλυθεί, είτε βρίσκονται σε διαδικασία επίλυσης. Για καταγγελίες ή περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ. 2310/233.333, ώρες 09:00 - 14:30.

«Μεμονωμένα περιστατικά»

Σχολιάζοντας τις καταγγελίες που δέχτηκε το ΚΕΠΚΑ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Χαλκιδικής, Αστέρης Ψαρογιάννης, σημείωσε πως πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά και ζήτησε την ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών για την πάταξη τέτοιων φαινομένων. «Αυτά τα περιστατικά αμαυρώνουν τη συνολική εικόνα του κλάδου και βλάπτουν όλους τους επαγγελματίες. Ο τουρισμός αποτελεί το βαρύ χαρτί της χώρας και οι παράγοντες της αγοράς πρέπει να ξέρουν πως στόχος μας είναι η έκπτωση των τιμών και όχι της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών», δήλωσε.

Τη μείωση των καταγγελιών σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα υπογράμμισε και ο πρόεδρος των ξενοδόχων Χαλκιδικής, τονίζοντας πως είναι πραγματικά ελάχιστες οι επιχειρήσεις που δημιουργούν προβλήματα στους τουρίστες. «Εξάλλου, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως και οι ξενοδόχοι έχουν παράπονα από ορισμένους πελάτες οι οποίοι δεν γνωρίζουν τις υποχρεώσεις τους και προκαλούν προβλήματα με τη συμπεριφορά τους μέσα στα καταλύματα», κατέληξε.

Αγγελιοφόρος





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας νέος Επίτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν

01 Αυγούστου 2024, 14:25
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας ανακοινώθηκε από τον Παύλο Μαρινάκη ως νέος Επίτροπος της Ελλάδος στην ...

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0