Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Στην Τρίπολη έφτασαν οι πυροβολισμοί και οι εκρήξεις, πλησιάζουν οι αντικαθεστωτικοί

Αρχική | Ειδήσεις | Κόσμος | Στην Τρίπολη έφτασαν οι πυροβολισμοί και οι εκρήξεις, πλησιάζουν οι αντικαθεστωτικοί
Τρίπολη

Εκρήξεις και συνεχή πυρά ακούστηκαν στη λιβυκή πρωτεύουσα, καθώς οι «συμπαθούντες» της εξέγερσης στην Τρίπολη ξεκίνησαν επιθέσεις την στιγμή που οι δυνάμεις των αντικαθεστωτικών πλησιάζουν την πόλη και δηλώνουν έτοιμοι να αρχίσουν την επίθεση στο τελευταίο προπύργιο του Καντάφι.

«Καθαρίσαμε την πόλη από τους ποντικούς» λέει ο Λίβυος ηγέτης, «έφτασε η ώρα μηδέν» απαντούν οι αντικαθεστωτικοί, λέγοντας πως ξεκινούν την επίθεση στην Τρίπολη σε συντονισμό με τις ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις.

Όσοι ξένοι ανταποκριτές βρίσκονται στην Τρίπολη επιβεβαιώνουν πως αρκετοί κάτοικοί της στηρίζουν μέχρι στιγμής σθεναρά τον Καντάφι. Σύμφωνα με τους δημοσιογράφους μάλιστα, στους κατοίκους της πρωτεύουσας έχουν μοιραστεί όπλα ενώ στους δρόμους της έχουν στηθεί σημεία ελέγχου.

Ξένοι ανταποκριτές που βρίσκονται σε ξενοδοχείο της Τρίπολης ανέφεραν πως τα ξημερώματα της Κυριακής ακούστηκαν ασυνήθιστης έντασης εκρήξεις και ανταλλαγή πυρών μέσα στην πόλη, τις οποίες ακολούθησαν βομβαρδισμοί των δυνάμεων του ΝΑΤΟ.

Τα επεισόδια μέσα στην πρωτεύουσα περιορίστηκαν σχετικά γρήγορα, με τον Λίβυο ηγέτη να αναφέρει σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν από το ραδιοφώνο πως η πόλη «καθάρισε από τους ποντικούς». O Kαντάφι συνεχάρη τους «πιστούς Λίβυους» που απώθησαν την επίθεση, λέγοντας πως τα πυροτεχνήματα πανηγυρισμού που ακολούθησαν «ήταν πιο δυνατά από τους βομβαρδισμούς της Δύσης».   

To πρωί της Κυριακής, οι εξεγερμένοι ανέφεραν πως ξεκίνησαν την πρώτη τους επίθεση στην Τρίπολη: «Σχεδιάσαμε αυτήν την επιχείρηση μαζί με το ΝΑΤΟ, τους Άραβες συνεργάτες μας και τους μαχητές μας στην Τρίπολη» δήλωσε στο Al Jazeera ο επικεφαλής του Συμβουλίου των αντικαθεστωτικών Μουσταφά Αμπντέλ-Τζαλίλ.

Ο ίδιος ανέφερε επίσης πως η ημέρα για την έναρξη της επίθεσης, το Σάββατο, επελέγη ώστε να συμπίπτει με την 20η ημέρα του Ραμαζανιού, την έναρξη της επίθεσης στη Μέκκα.

Την ίδια στιγμή, δυνάμεις που πρόσκειται στον Καντάφι αντεπιτέθηκαν στο λιμάνι της Μπρέγκα -το οποίο ελέγχουν οι αντικαθεστωτικοί- προκαλώντας αρκετές απώλειες στις τάξεις των εξεγερμένων, όπως παραδέχονται οι δεύτεροι.

Newsroom ΔΟΛ

in.gr





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Ισμαήλ Χανίγια: Τον σκότωσαν με εξελιγμένη βόμβα και όχι drone

01 Αυγούστου 2024, 20:07
- Την είχαν βάλει στον ξενώνα του δύο μήνες πριν Τι αποκαλύπτουν οι New York ...

Μπάιντεν: Πώς βγήκε εκτός εκλογικής μάχης σε 48 ώρες

22 Ιουλίου 2024, 12:20
 – Όλο το παρασκήνιο     Η σιγουριά που έβγαζε το εκλογικό επιτελείο του Μπάιντεν την Παρασκευή, ...

Microsoft: Έπεσαν τα συστήματα της σε όλο τον κόσμο - Χάος στα αεροδρόμια

19 Ιουλίου 2024, 13:20
Εκτός λειτουργίας τα συστήματα σε όλο τον κόσμο λόγω προβλήματος που φαίνεται να συνδέεται ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0