Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Κόντρα Πεταλωτή – Αμβρόσιου άναψε ο τελευταίος κατάδικος της απριλιανής δικτατορίας

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Κόντρα Πεταλωτή – Αμβρόσιου άναψε ο τελευταίος κατάδικος της απριλιανής δικτατορίας

Ως τιμή χαρακτήρισε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Γιώργος Πεταλωτής τις αναφορές του μητροπολίτη Αμβρόσιου, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι «χωρίς ίχνος ντροπής διέστρεψε το περιεχόμενο της αιτήσεώς μου και προέβη σε δηλώσεις διά του Τύπου». Ο κ. Πεταλωτής απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τα όσα ανέφερε εναντίον του ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, δήλωσε αναλυτικά, «δεν θα ακολουθήσω τον παραληρηματικό και προκλητικό, της στοιχειώδους νοημοσύνης, λόγο του κ. Αμβρόσιου. Πάντως, θεωρώ τιμή για μένα, να με εξυβρίζει ο ίδιος άνθρωπος, που εξυμνεί τον “γενναίο στρατηγό Ντερτιλή” και τις γνωστές αρχές του».

Στην ανοιχτή επιστολή ο μητροπολίτης είχε κάνει λόγο για «φασιστο-χουντο-ψευδο-δημοκράτες της εποχής μας» και υπερασπίστηκε την απόφασή του να επισκεφθεί στις φυλακές Κορυδαλλού τον Νικόλαο Ντερτιλή, τον τελευταίο κατάδικο της απριλιανής δικτατορίας, δημοσίευσε στο Διαδίκτυο ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος. Στο μακροσκελές κείμενό του ο κ. Αμβρόσιος διευκρινίζει ότι η επίσκεψή του στον Ν. Ντερτιλή, στις φυλακές Κορυδαλλού, δεν αποτελεί απλώς ανθρωπιστική πράξη, αλλά «μια γροθιά στην ψευδεπίγραφη Δημοκρατία της εποχής μας». Επιμένει, δε, να χαρακτηρίζει γενναία τη δήλωση Ντερτιλή, ότι δέχεται να βγει από τη φυλακή μόνον αν η ελληνική Πολιτεία του ζητήσει συγνώμη, φροντίζοντας πάντως αυτή τη φορά να την διαχωρίζει «από την εν γένει πρότερη συμπεριφορά του».


«Εξ ανάγκης ξαναπήρα στα χέρια μου προς στιγμήν το καρυοφύλλι, επανέρχομαι σύντομα στο πετραχείλι»

Παράλληλα, ο μητροπολίτης εξαπέλυσε επίθεση, με βαρείς χαρακτηρισμούς εναντίον του υφυπουργού Δικαιοσύνης Γ.Πεταλωτή. Ο κ. Αμβρόσιος κατηγορεί τον υφυπουργό ότι «χωρίς ίχνος ντροπής διέστρεψε το περιεχόμενο της αιτήσεώς μου και προέβη σε δηλώσεις διά του Τύπου». Σε άλλο σημείο αναφέρει πως «στην δημοκρατία ουδείς διώκεται για τα φρονήματά του. «Μπορώ να έχω τις ιδέες μου και τις απόψεις μου. Εφόσον δεν ενεργώ επί ζημία του κοινωνικού συνόλου, ουδείς έχει το δικαίωμα να με ενοχλεί! Ναι, το φρόνημα δεν διώκεται» γράφει. Δεν ξεχνάει φυσικά να υπενθυμίσει πως ό,τι κάνει, το κάνει για «να εφαρμόζω πιστά τις εντολές του Κυρίου μας και συμπληρώνει πως αυτό «δεν το διαπραγματεύομαι με κανέναν!». Καλεί έμμεσα δε με επικίνδυνο τρόπο για «Γροθιά στην υποκρισία! Γροθιά και στον κ. Πεταλωτή!» Σε υστερόγραφο δηλώνει, μάλιστα, ότι «εξ ανάγκης ξαναπήρα στα χέρια μου προς στιγμήν το καρυοφύλλι, επανέρχομαι σύντομα στο πετραχείλι».

ΧΡΟΝΟΣ





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας νέος Επίτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν

01 Αυγούστου 2024, 14:25
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας ανακοινώθηκε από τον Παύλο Μαρινάκη ως νέος Επίτροπος της Ελλάδος στην ...

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0