Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Αλβανός!

Αρχική | Διάφορα | Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Αλβανός!

Ο αρχαίος πολεμιστής Μέγας Αλέξανδρος, δεν ήταν ούτε Έλληνας ούτε Σλαβομακεδόνας. Σύμφωνα με τον Νιαζί Μουχαμέντι, έναν Αλβανό συγγραφέα ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Αλβανός! Όπως διαβάζουμε στο Balkan Insight αυτό είναι και το θέμα του βιβλίου του «Αλβανική Μακεδονία» το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα στα βιβλιοπωλεία.

 

Ο κύριος Μουχαμέντι, αποκάλεσε την εγκυκλοπαίδεια που είχε εκδοθεί από την Ακαδημία Τεχνών και Επιστημών της ΠΓΔΜ (MANU) «αποτυχία» και «ατυχήσασα έκδοση». O συγγραφέας ισχυρίζεται ότι ήθελε να διορθώσει παρεξηγήσεις της αλβανικής ιστορίας και να αποκαταστήσει ιστορικές αλβανικές προσωπικότητες που άλλες χώρες προσπαθούν να υιοθετήσουν ως δικές τους.


Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κυρίου Μουχαμέντι το βιβλίο είναι μια αντίδραση στην Μακεδονική Εγκυκλοπαίδεια που είχε εκδοθεί μέσα στο 2009. Υπενθυμίζεται ότι η Εγκυκλοπαίδεια είχε εξοργίσει τους Αλβανούς αφού τους ανέφερε ως εποίκους της ΠΓΔΜ και Σιπτάρι (Shiptari), όρος που θεωρείται προσβλητικός γι αυτούς.


«Στόχος μου είναι η ενότητα αφού οι Αλβανοί αποτελούσαν πάντοτε μέρος του κράτους αυτού» δήλωσε ο ίδιος. Το βιβλίο του προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις αφού υπονοούσε ότι ο καταξιωμένος συνθέτης Τοντόρ Σκαλόβσκι και ο διάσημος συγγραφέας και ποιητής Ματέα Ματέβσκι θεωρούνται λανθασμένα Σλαβομακεδόνες, δηλαδή  ενώ στην πραγματικότητα ήταν Αλβανοί.


Παρόλο που κατά τη διάρκεια της ζωής τους αυτοαποκαλούνταν Σλαβομακεδόνες, ο ίδιος  δηλώνει ότι οι πρόγονοί τους είχαν πιεστεί να υιοθετήσουν την σλαβομακεδονική ταυτότητα. Ο Μουχαμέντι όπως διαβάζουμε στο δημοσίευμα, υποστηρίζει ότι στο εγχείρημά του αυτό δεν είχε πολιτική υποστήριξη και η προσέγγισή του ήταν καθαρά επιστημονική.


Το βιβλίο «Αλβανική Μακεδονία» είναι το πρώτο μιας τριλογίας. Έχει χρηματοδοτηθεί από τοπικούς επιχειρηματίες του Τετόβου, πόλη όπου κατοικούν κατά κύριο λόγο αλβανικά φύλα.


Οι Αλβανοί καταλήγει το δημοσίευμα, αποτελούν το ένα τέταρτο του συνολικού πληθυσμού της ΠΓΔΜ.

Διαβάστε ολόκληρο το δημοσίευμα: http://www.balkaninsight.com/en/main/news/24745/

NewsTime





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Η Πέπα το Γουρουνάκι παρουσίασε το πρώτο ομόφυλο ζευγάρι

14 Σεπτεμβρίου 2022, 23:39
 -«Ζω με τη μαμά και την άλλη μαμά»   Η νέα ιστορία του δημοφιλούς βρετανικού κινούμενου ...

Η Έμα Τόμσον διέλυσε τα στερεότυπα για το γυναικείο σώμα σε 58 δευτερόλεπτα

20 Φεβρουαρίου 2022, 22:39
Σηκώθηκε όρθια η θεότητα και τα είπε ΟΛΑ!   Η συνέντευξη Τύπου της θεότητας Έμα Τόμσον ...

Ρατσισμός και στη βιομηχανία ομορφιάς;

02 Σεπτεμβρίου 2020, 12:21
To κίνημα «Black Lives Matter» έχει ανοίξει μια παγκόσμια δημόσια συζήτηση για τον ρατσισμό. ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0