Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Εφιαλτική η κατάσταση στο Νησί των Χριστουγέννων

Αρχική | Ειδήσεις | Κόσμος | Εφιαλτική η κατάσταση στο Νησί των Χριστουγέννων

H κατάσταση με τα προσφυγόπουλα που δεν συνοδεύονται από ενήλικες και βρίσκονται στο Νησί των Χριστουγέννων με προορισμό τη Μαλαισία, γίνεται όλο και πιο τραγική. Περίπου 40 παιδιά που ανήκουν σ’ αυτήν την κατηγορία, απομονώθηκαν από τις οικογένειές τους που βρίσκονται στα κέντρα υποδοχής του νησιού και μεταφέρθηκαν σ’ ένα άθλιο κτίσμα, μισοερειπωμένο από τις ταραχές που είχαν ξεσπάσει εκεί από τους κρατούμενους τον περασμένο Μάρτιο, και το οποίο βρίσκεται σε κάποια απόσταση από το κυρίως κέντρο υποδοχής, μέσα στη ζούγκλα.

Εκτιμάται ότι είναι πρωτοφανές το Υπουργείο Μετανάστευσης να κρατά ασυνόδευτα παιδιά σε τέτοιο περιβάλλον. Τα παιδιά είναι μεταξύ των 92 συνολικά παιδιών και 325 ενηλίκων που βρίσκονται στο Νησί των Χριστουγέννων με προορισμό τη Μαλαισία, η μεταφορά των οποίων εμποδίστηκε μετά την προσφυγή οργανισμού ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Ανώτατο Δικαστήριο προ τριών περίπου εβδομάδων.

Το Δικαστήριο εξετάζει τη νομιμότητα της συμφωνίας με τη Μαλαισία, κατά την οποία η Αυστραλία θα έστελνε εκεί 800 λαθρομετανάστες προκειμένου να γίνει η πιστοποίηση της προσφυγικής τους ιδιότητας και σε αντάλλαγμα θα δεχόταν 4.000 νόμιμους πρόσφυγες σε διάστημα τεσσάρων χρόνων. Μέσα σε τρεις εβδομάδες, εν τω μεταξύ, έχουν εντοπιστεί από το αυστραλιανό ναυτικό πέντε βάρκες με σύνολο άνω των 300 λαθρομεταναστών, έξω από το Νησί των Χριστουγέννων που μεταφέρθηκαν στα κέντρα κράτησης. Εκεί η κατάσταση περιγράφεται ζοφερή. Απεργίες πείνας, διαπληκτισμοί μεταξύ κρατουμένων που καταλήγουν σε τραυματισμούς και απόπειρες αυτοκτονίας είναι πλέον από τα καθημερινά συμβάντα.

Η περίφημη σύμβαση Μαλαισίας, όχι μόνο δε φαίνεται να προσφέρει κάποια λύση στο θέμα των προσφύγων που ζητούν άσυλο στην Αυστραλία, αλλά αντίθετα φαίνεται να το έχει οξύνει.

Οι καθυστερήσεις για τη μετάβαση των πρώτων λαθρομεταναστών στη Μαλαισία, η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, που κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πότε θα εκδοθεί και αν θα σφραγίσει τη νομιμότητα της συμφωνίας, από τη μία πλευρά, φαίνεται να έχουν επιταχύνει την προσέλευση λαθρομεταναστών και, από την άλλη, να καθιστούν την κατάσταση στα κέντρα κράτησης εφιαλτική.

Νέος Κόσμος





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Ισμαήλ Χανίγια: Τον σκότωσαν με εξελιγμένη βόμβα και όχι drone

01 Αυγούστου 2024, 20:07
- Την είχαν βάλει στον ξενώνα του δύο μήνες πριν Τι αποκαλύπτουν οι New York ...

Μπάιντεν: Πώς βγήκε εκτός εκλογικής μάχης σε 48 ώρες

22 Ιουλίου 2024, 12:20
 – Όλο το παρασκήνιο     Η σιγουριά που έβγαζε το εκλογικό επιτελείο του Μπάιντεν την Παρασκευή, ...

Microsoft: Έπεσαν τα συστήματα της σε όλο τον κόσμο - Χάος στα αεροδρόμια

19 Ιουλίου 2024, 13:20
Εκτός λειτουργίας τα συστήματα σε όλο τον κόσμο λόγω προβλήματος που φαίνεται να συνδέεται ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0