Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Τρισέ: Τεράστιο λάθος για τον ελληνικό λαό να μην προχωρήσει στην προσαρμογή

Αρχική | Οικονομία | Τρισέ: Τεράστιο λάθος για τον ελληνικό λαό να μην προχωρήσει στην προσαρμογή

Ειδική αναφορά στην Ελλάδα έκανε πριν από λίγο ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που ακολουθεί τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΚΤ. "Θα ήταν τεράστιο λάθος για τον ελληνικό λαό να μην ολοκληρωθεί το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής", δήλωσε σχετικά ερωτηθείς ο επικεφαλής της ΕΚΤ.


"Είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να υλοποιήσει την προσαρμογή. Είναι ξεκάθαρο ότι θα ήταν τεράστιο λάθος για τον λαό της Ελλάδας να μην προχωρήσει στην προσαρμογή", είπε με ιδιαίτερη, μάλιστα, έμφαση ο κ. Τρισέ.

Οσον αφορά το μακροοικονομικό πλαίσιο της ευρωζώνης, η ΕΚΤ προχώρησε σε υποβάθμιση των προβλέψεών της για την ανάπτυξη στην ενιαία νομισματική περιοχή καθώς ο διοικητής της μίλησε για αυξημένη αβεβαιότητα όσον αφορά στις οικονομικές προοπτικές.

Χαμηλότερη της προβλεφθείσας η ανάπτυξη
Συγκεκριμένα, ο ρυθμός ανάπτυξης αναμένεται φέτος μεταξύ 1,4% και 1,8%, με ενδιάμεση τιμή το 1,6%, έναντι 1,5-2,3% που αναμενόταν τον Ιούνιο. Τον επόμενο χρόνο, η ανάπτυξη αναμένεται στο 0,4-2,2%, με ενδιάμεση τιμή 1,3%, από 0,6-2,8% που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση.

Ο κ. Τρισέ ανέφερε ότι η ανάπτυξη σημείωσε επιβράδυνση το δεύτερο τρίμηνο του έτους σε σχέση με το πρώτο και πρόσθεσε πως οι πτωτικοί κίνδυνοι έχουν αυξηθεί αισθητά.

"Εκτιμούμε πως η οικονομία της ευρωζώνης θα αναπτυχθεί με μέτριους ρυθμούς, εκτεθειμένη σε ιδιαίτερα υψηλή αβεβαιότητα και αυξημένους πτωτικούς κινδύνους", δήλωσε ο διοικητής της ΕΚΤ στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου μετά τη μηνιαία συνεδρίαση της τράπεζας.

Η ΕΚΤ είχε αποφασίσει νωρίτερα να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια στο 1,5%, διακόπτοντας τον κύκλο επιτοκιακών αυξήσεων που άρχισε μόλις πριν από δύο μήνες. Σύμφωνα με τον Ζαν-Κλοντ Τρισέ, η απόφαση ήταν ομόφωνη.

Αναφορικά με τον πληθωρισμό, ο ευρωπαίος κεντρικός τραπεζίτης είπε ότι οι κίνδυνοι είναι ισορροπημένοι. Η ΕΚΤ εκτιμά ότι ο πληθωρισμός θα διαμορφωθεί μεταξύ 2,5% και 2,7% το 2011, για να υποχωρήσει και πάλι το 2012 στο 1,2-2,2%, με ενδιάμεση τιμή το 1,7%.

ΕΘΝΟΣ

 

 

 







Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Mε έκπτωση 53% η τιμή της ΔΕΗ για τον Αύγουστο - Στα 16,391 λεπτά/KWh

02 Αυγούστου 2024, 01:10
Την τιμή του Αυγούστου για το πράσινο τιμολόγιο ανακοίνωσε η ΔΕΗ. Συγκεκριμένα η τιμή ...

ΑΑΔΕ: Επιχείρηση "Χάρτινος δράκος" κατά της φοροδιαφυγής - Εμπλέκονται 287 κινεζικές επιχειρήσεις

18 Ιουλίου 2024, 16:56
Στην αποκάλυψη ενός διεθνούς και καλά οργανωμένου κυκλώματος φοροδιαφυγής, στο οποίο συμμετείχαν Έλληνες και ...

Σκυλακάκης: Τα 3 μέτρα στήριξης των καταναλωτών για τις αυξήσεις στο ρεύμα

17 Ιουλίου 2024, 12:23
- Τι ισχύει για την επιδότηση τον Αύγουστο     Ο υπουργός ανακοίνωσε έκτακτη επαναφορά του τέλους ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0