Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Πόσο απέχει η Ευρώπη - Του Τάκη Θεοδωρόπουλου

Αρχική | Απόψεις | Πόσο απέχει η Ευρώπη - Του Τάκη Θεοδωρόπουλου
Μια πρώτη απάντηση στο ερώτημα είναι ότι η Ευρώπη απέχει από την Ελλάδα όσα μίλια έχει η Αδριατική από το δυτικό άκρο της Κέρκυρας ώς κάποιο ανατολικό ακρωτήριο της Ιταλίας. Από την άλλη μεριά έχεις την ΠΓΔΜ, τη λεγόμενη και ακατονόμαστη, τη Σερβία, τη Σλοβενία και την Κροατία. Την Αλβανία μην την πιάνεις στο στόμα σου μέρες που είναι, γιατί με τόση μαυρίλα που κυκλοφορεί σου φαίνεται πως την κουβαλάς κάπου μέσα σου.
Για να ησυχάσεις όμως μπορείς να καταλήξεις στο συμπέρασμα πως όλες αυτές οι αποστάσεις ανήκουν στο απώτατο παρελθόν, μια και η Ευρώπη απέχει από την Ελλάδα όσο κρατάει μια πτήση. Αν βέβαια και ώρες ώρες σου 'ρχεται να πάρεις την Ελλάδα από 'κει που βρίσκεται στον χάρτη και να την πας αλλού. Πού είναι το αλλού είναι άλλο θέμα, γιατί αυτός ο άτιμος ο χάρτης του κόσμου δεν έχει ούτε ένα τόσο δα κενό.
Από μιαν άλλη άποψη βέβαια η Ελλάδα απέχει από την Ευρώπη όσο απέχουν τα 300 δισ. του δικού μας χρέους από το ένα και κάτι τρισ. του γειτονικού μας ιταλικού. Σ' αυτήν την περίπτωση δεν αισθάνεσαι και τόσο μόνος. Μονάδα μέτρησης σ' αυτήν την περίπτωση όμως είναι και τα περίφημα σπρεντ, έτη φωτός μεταφρασμένα σε ευρώ, που χωρίζουν τα δικά μας επιτόκια δανεισμού από αυτά της Γερμανίας.
Ομως, σκέφτεσαι, εκτός από τη Γερμανία υπάρχει κι η Γαλλία. 60%, λέει, των Γάλλων δεν θέλουν να βάλουν άλλο το χέρι στην τσέπη τους για να μας δανείζουν και η «Μοντ» προχθές μας είχε τελευταίους και βαθυκόκκινους στην κατάταξη της καταχρεωμένης μιζέριας. Πλην όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Διότι και ο Στρος-Καν, αν και φαλλοκράτης του χειρίστου είδους, είπε προχθές πως θα πρέπει να διαγραφεί το ελληνικό χρέος αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί - οι Γάλλοι και οι Ευρωπαίοι εννοούσε. Θα μου πείτε ποιος του δίνει σημασία μετά τα αίσχη; Ολοι του γύρισαν την πλάτη, μόνο που την πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση μετά την πολύκροτη συνουσία την παρακολούθησαν 13 εκατ. θεατές.
Ηταν και μια άλλη εκπομπή προχθές με εκπροσώπους όλου του πολιτικού φάσματος και θέμα τους εσένα και εμένα αναγνώστη. Τι ωραία που αισθάνεσαι όταν μιλούν για σένα και στα ξένα. Ξεκίνησαν εν χορώ καταχεριάζοντάς μας, για να καταλήξουν έπειτα από μία ώρα πως αυτά που μας ζητούν να κάνουμε είναι αδύνατα. Δεν είναι δυνατόν να ζητάς από μια κοινωνία να κάνει σε δύο εβδομάδες ό,τι δεν έκανε σε τριάντα χρόνια. Θα τη διαλύσεις. Ηταν τρομαγμένοι, εκτός από την κ. Λεπέν που ούτως ή άλλως θέλει να διαλύσει το ευρώ.
Τους τρομάζει η μαύρη τύχη μας; Η δική τους τούς τρομάζει, η δική τους διάλυση που τη βλέπουν να έρχεται. Αν λοιπόν αρχίσεις και αισθάνεσαι το μαύρο πρόβατό τους αναγνώστη, σκέψου μόνο πως η απόσταση που σε χωρίζει από την Ευρώπη είναι κι αυτή θέμα οπτικής γωνίας.





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Παύλος Πολάκης: Γκαζόζα - Του Μιχάλη Τσιντσίνη

19 Ιουλίου 2024, 14:42
2' 4" χρόνος ανάγνωσης   Γελούσε λίγο με τον εαυτό του. Εκφέροντας εκείνη τη φράση, που ...

Οι κουκούλες και οι σακούλες - Της Ιωάννας Μάνδρου

17 Ιουλίου 2024, 15:04
1' 54" χρόνος ανάγνωσης   Φωτό: Βικιπαίδεια Πριν από λίγες ημέρες, επανήλθε μετ’ επιτάσεως το αίτημα πολλών ...

Μια άλλη ματιά για το μήνυμα των Ευρωεκλογών - Του Χρήστου Μπουσιούτα

20 Ιουνίου 2024, 18:18
Μπαμπά τι σημαίνει ανασχηματισμός; Ανασχηματισμός παιδί μου σημαίνει να στάζει η σκεπή του σπιτιού μας ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0