Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

ΜΜΕ και Κοινωνική Πραγματικότητα: Σεμινάριο από τη Ρίτσα Μασούρα

Αρχική | Ελεύθερος χρόνος | Εκδηλώσεις | ΜΜΕ και Κοινωνική Πραγματικότητα: Σεμινάριο από τη Ρίτσα Μασούρα

Η γνωστή δημοσιογράφος της Καθημερινής, κυρία Ρίτσα Μασούρα, θα διδάσκει κάθε Σάββατο στο Κολλέγιο Αθηνών, στα πλαίσια του Προγράμματος Επιμόρφωσης Ενηλίκων (Π.Ε.Ε.), - Ενότητα: ΜΜΕ και Κοινωνική Πραγματικότητα.

Γνωρίζοντας καλά την κυρία Μασούρα και την ποιότητα της αρθρογραφίας της, πιστεύουμε ότι πράγματι θα είναι μια σειρά μαθημάτων που αξίζει να παρακολουθήσει κανείς.

Μετά το πέρας του σεμιναρίου θα χορηγηθεί βεβαίωση.

Το κεφάλαιο ΜΜΕ και Kοινωνική Πραγματικότητα αφορά στις επιπτώσεις της τηλεόρασης και των άλλων μέσων στη διαμόρφωση συμπεριφορών του θεατή. Γρήγορη αναφορά στις εφημερίδες. Ο ρόλος τους χθες και σήμερα, την εποχή του διαδικτύου. Ο τρόπος χρηματοδότησης τους, οι πηγές εσόδων τους, το μέλλον τους. Ακολουθεί η τηλεόραση και η αλλαγή του τηλεοπτικού τοπίου με την έναρξη λειτουργίας της ιδιωτικής τηλεόρασης. Το πόσο αναγκαίος υπήρξε ο τηλεοπτικός πλουραλισμός στις αρχές της δεκαετίας του ’90 και πώς διαμορφώθηκε η τηλεοπτική εικόνα στην Ελλάδα ως το 2000, αρχή της μεγάλης έκρηξης του διαδικτύου και σταδιακά όλων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (blog, facebook, twitter) που άλλαξαν τον χάρτη των ΜΜΕ και τον τρόπο επιρροής των πολιτών-τηλεθεατών ή χρηστών του διαδικτύου. Τα υπέρ και τα κατά των ΜΜΕ. Τίποτα δεν είναι θέσφατο, αντιθέτως τα πάντα υπόκεινται σε έλεγχο και κριτική. Ο ρόλος του σχολείου, της οικογένειας, αλλά και της πολιτείας στον τομέα αυτό. Ο υποκειμενισμός και η αντικειμενικότητα των ειδήσεων.

Ο ρόλος των δημοσιογράφων. Η παθητική στάση του θεατή. Το χαμηλό επίπεδο των μεσημεριανών εκπομπών και η εν ψυχρώ προώθηση συγκεκριμένου λάιφ στάιλ. Η προκλητική έκθεση του αδύναμου ατόμου και οι επιπτώσεις. Η δίψα για στιγμιαία δημοσιότητα του ατόμου και η εκμετάλλευσή του από τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Ο κίνδυνος της πλύσης εγκεφάλου και της επιρροής του τηλεθεατή. Η άνιση κατανομή των προγραμμάτων σε δημόσια και ιδιωτική τηλεόραση. Η δέσμευση που λέγεται διαφήμιση. O θετικός ρόλος της τηλεόρασης. Παιδικές εκπομπές και εκπαιδευτική τηλεόραση: ένα παραμελημένο κομμάτι των Μέσων. Τηλεόραση και ψυχική υγεία.

Καθηγητής/τρια:
Διάρκεια: 7 εβδομάδες, 1 φορά την εβδομάδα.
Μπορείτε να υποβάλετε αιτήσεις ηλεκτρονικά, στον παρακάτω σύνδεσμο:

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για τον Kανονισμό Λειτουργίας του Π.E.E. μπορείτε να απευθύνεστε στη Γραμματεία, στον 1ο όροφο του κτιρίου Kαππς, Στεφ. Δέλτα 15, Ψυχικό.

Tηλέφωνα:
210 6748160, 210 6748153 και 210 6798191
Fax:
210 6776807
Url:
http://www.haef.gr
Διεύθυνση
Αλληλογραφίας:
Eλληνοαμερικανικό Eκπαιδευτικό Ίδρυμα
Πρόγραμμα Eπιμόρφωσης Eνηλίκων
T.Θ. 65005, ΨYXIKO 154 10




Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Ο Μίκης Θεοδωράκης στο... Αλιβέρι

05 Μαϊου 2024, 15:04
 Μια πολύ ενδιαφέρουσα πολιτιστική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αλιβέρι από την καταξιωμένη μουσική ομάδα ...

Εθνική Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών: Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

11 Μαρτίου 2024, 10:39
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ    Τη Δευτέρα, 11 Μαρτίου, στις 18.00, θα γίνει «Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα τής Γυναίκας», ...

Τιμητική εκδήλωση για τον Γιάννη Κορίδη

25 Φεβρουαρίου 2024, 00:15
 Η Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών και οι εκδόσεις Ιωλκός σάς προσκαλούν στην τιμητική εκδήλωση της ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0