Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Ας στείλουμε όλοι κάρτα - έκκληση στον Υπουργό για το ΑΣΤΡΟΝ!

Αρχική | Διάφορα | Ας στείλουμε όλοι κάρτα - έκκληση στον Υπουργό για το ΑΣΤΡΟΝ!

Οκτακόσιες ηλεκτρονικές και έντυπες κάρτες, οι οποίες παροτρύνουν τον υπουργό Πολιτισμού να προστατεύσει τον κινηματογράφο ΑΣΤΡΟΝ, έχουν σταλεί έως σήμερα.

Η οργάνωση MOnuMENTA για την προστασία της φυσικής και της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της Ελλάδας και της Κύπρου καλεί τους πολίτες να συνεχίσουν την προσπάθεια για τη δάσωση του κτηρίου.

Ο κινηματογράφος ΑΣΤΡΟΝ, στη Λεωφόρο Κηφισίας 37, στους Αμπελόκηπους, δεν κηρύχθηκε διατηρητέο μνημείο από την πλειοψηφία των μελών του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων κατά τη συνεδρίαση της 15ης Σεπτεμβρίου. Κυριάρχησε η άποψη ότι το κτήριο δεν φέρει εκείνες τις αξίες που θα το συμπεριελάμβαναν στα διατηρητέα μνημεία.

Στη συζήτηση είχαν παραστεί εκπρόσωποι των φορέων που εδώ και τρία χρόνια δίνουν αγώνα για τη διάσωσή του, του Πολιτιστικού - Περιβαλλοντικού Συλλόγου Κέντρου Αμπελοκήπων, της ΜΟnuMENTA, της Σχολής Αρχιτεκτόνων Ε.Μ.Π. και του δήμου Αθηναίων, το δημοτικό συμβούλιο του οποίου έχει λάβει ομόφωνη απόφαση υπέρ της κήρυξης. Αυτή τη στιγμή η τύχη του κινηματογράφου βρίσκεται στα χέρια του υπουργού, ο οποίος θα υπογράψει την απόφαση για τον χαρακτηρισμό ή μη του ΑΣΤΡΟΝ ως νεώτερου μνημείου και θα ανοίξει το δρόμο της προστασίας ή της κατεδάφισής του.

Η κάρτα -έκκληση στον υπουργό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.monumenta.org για να αποστέλλεται ηλεκτρονικά. Έντυπες κάρτες υπάρχουν στον κινηματογράφο ΤΡΙΑΝΟΝ, ένα κηρυγμένο διατηρητέο μνημείο, στην οδό Κοδριγκτώνος 21 και Πατησίων, στην Αθήνα.

Για την... ιστορία


Ο κινηματογράφος ΑΣΤΡΟΝ κτίστηκε το 1957 σε σχέδια του αρχιτέκτονα Σόλωνα Κυδωνιάτη και είναι από τα λίγα κτήρια που κτίστηκαν με αποκλειστική χρήση κινηματοθεάτρου. Ήταν υπερπολυτελής, 1.300 θέσεων, και τα μορφολογικά χαρακτηριστικά του ήταν επηρεασμένα από το αρ ντεκό.

Ο κεκλιμένος εξώστης τον έκανε να ξεχωρίζει.

Η λειτουργία του σταμάτησε το 2008. Η εισήγηση της Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων που ήταν υπέρ του χαρακτηρισμού του ως μνημείου, αναφέρει την αρχιτεκτονική αξία του κτηρίου και κυρίως την ιστορική του αξία και τη μεγάλη σημασία του ως τοπόσημου των Αμπελοκήπων.




Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Η Πέπα το Γουρουνάκι παρουσίασε το πρώτο ομόφυλο ζευγάρι

14 Σεπτεμβρίου 2022, 23:39
 -«Ζω με τη μαμά και την άλλη μαμά»   Η νέα ιστορία του δημοφιλούς βρετανικού κινούμενου ...

Η Έμα Τόμσον διέλυσε τα στερεότυπα για το γυναικείο σώμα σε 58 δευτερόλεπτα

20 Φεβρουαρίου 2022, 22:39
Σηκώθηκε όρθια η θεότητα και τα είπε ΟΛΑ!   Η συνέντευξη Τύπου της θεότητας Έμα Τόμσον ...

Ρατσισμός και στη βιομηχανία ομορφιάς;

02 Σεπτεμβρίου 2020, 12:21
To κίνημα «Black Lives Matter» έχει ανοίξει μια παγκόσμια δημόσια συζήτηση για τον ρατσισμό. ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0