Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Ξανά υπόλογη η Άγκυρα - Για τα ελληνικά ακίνητα της Τενέδου η νέα καταδίκη της Τουρκίας από το ΕΔΑΔ - in.gr

Αρχική | Διάφορα | Άρθρα από το Blog μας | Ξανά υπόλογη η Άγκυρα - Για τα ελληνικά ακίνητα της Τενέδου η νέα καταδίκη της Τουρκίας από το ΕΔΑΔ - in.gr

















6/10/2009


ΑΠΕ
Νέα καταδίκη για την Τουρκία στο ΕΔΑΔ (Φωτογραφία αρχείου)







Στρασβούργο
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο










 
 

Η Τουρκία καταδικάστηκε την Τρίτη από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα για δυο υποθέσεις που αφορούν θρησκευτικές μειονότητες, το δικαίωμα στην ιδιοκτησία του ορθόδοξου ιδρύματος της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Τενέδο και την καταχώρηση στα ειδικά αρχεία ενός προτεσταντικού ιδρύματος.

Στην πρώτη υπόθεση η Αγκυρα κλήθηκε να εγγράψει στο Κτηματολόγιο τα περιουσιακά στοιχεία του ιδρύματος της ελληνικής κοινότητας της Τενέδου (νεκροταφείο, οικόπεδα, πολυκατοικίες, εκκλησία, μοναστήρι) που υπάγεται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. 

Σε αντίθετη περίπτωση η τουρκική κυβέρνηση πρέπει να καταβάλει στην ενάγουσα 173.000 ευρώ για όλες τις βλάβες που έχουν προκύψει.

Το ΕΔΑΔ εκτιμά πως στην υπόθεση αυτή το δικαίωμα στην ιδιοκτησία του ιδρύματος παραβιάστηκε, διότι το κράτος αρνούνταν να εγγράψει στο Κτηματολόγιο τα περιουσιακά στοιχεία που κατείχε εδώ και πολύ καιρό, χωρίς τίτλο ιδιοκτησίας με διάφορα κληροδοτήματα, δωρεές και κτήσεις.

Στην δεύτερη περίπτωση, το ΕΔΑΔ επιδίκασε 2.000 ευρώ για ηθική βλάβη και 500 ευρώ για υλικές ζημιές στα 16 ιδρυτικά μέλη του ιδρύματος των Εκκλησιών της Απελευθέρωσης, που βρίσκεται στην Αγκυρα.

Οι τουρκικές Αρχές είχαν αρνηθεί να καταχωρήσουν (στα ειδικά αρχεία) αυτό το ίδρυμα, του οποίου βασικός στόχος είναι να προστατεύει αποκλειστικά τα συμφέροντα των μελών της προτεσταντικής κοινότητας.

Newsroom ΔΟΛ




Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Τζούλια και Ζαγορίτης - Το video!

30 Ιουνίου 2010, 17:36
 Όσα προγήθηκαν του Μουσείου...Δείτε το video του ALTER: [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=98azJrAs0ys&w=640&h=505]Αποστολή: Γιώργος Τσιρίκος (Πειραιάς) ...

Ο Jerry Lee Lewis στον Λυκαβηττό - Κερδίστε προσκλήσεις

30 Ιουνίου 2010, 13:44
Jerry Lee Lewis: Ο θρύλος του rock and rollLet's rock n' roll πάρτι, στο ...

«Το ΔΝΤ τελειώνει την οικογενειοκρατία στην Ελλάδα», της Joanna Kakissis στην International Herald Tribune

30 Ιουνίου 2010, 12:34
30/6/2010Υπό τον τίτλο «Η λιτότητα θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναδιάταξη», η International Herald ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0