Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Νέα τροπή στην υπόθεση δολοφονίας της Άννας Πολιτκόφσκαγια - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Αρχική | Διάφορα | Άρθρα από το Blog μας | Νέα τροπή στην υπόθεση δολοφονίας της Άννας Πολιτκόφσκαγια - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
7/10/2009

Νέοι ύποπτοι εμφανίστηκαν στην υπόθεση της ρωσίδας δημοσιογράφου Άννα Πολιτκόφσκαγια, την ώρα που ο φερόμενος ως δολοφόνος της εξακολουθεί να διαφεύγει στο εξωτερικό, δήλωσε σήμερα ο διευθυντής της εφημερίδας στην οποία εργαζόταν η ρωσίδα δημοσιογράφος, τρία χρόνια μετά τη δολοφονία της.


"Θέλω να σας ενημερώσω ότι η έρευνα οδήγησε σε νέα ονόματα, τα οποία δεν έχουν δημοσιοποιηθεί", δήλωσε ο Σεργκέι Σοκόλοφ, διευθυντής της Νοβάγια Γκαζέτα. "Τώρα όσον αφορά τον φερόμενο ως δολοφόνο της, επιβεβαιώνω ότι αυτός βρίσκεται στο εξωτερικό και ότι μετακινείται από τη μία χώρα στην άλλη", προσέθεσε ο Σοκόλοφ, χωρίς να αποκαλύψει το όνομά του, και σημείωσε ότι εντοπίστηκε κυρίως σε μία "χώρα μέλος της Ε.Ε.", χωρίς να διευκρινίσει σε ποια.

"Θα μπορούσε να έχει συλληφθεί από τον Απρίλιο, αλλά κατάφερε εκ νέου να εξαφανιστεί", προσέθεσε, εκφράζοντας τη λύπη του για την έλλειψη συνεργασίας με τις ξένες αστυνομίες. Στο μεταξύ, δύο εκπρόσωποι της οργάνωσης Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF) ανακοίνωσαν σήμερα από το Παρίσι ότι εμποδίστηκαν από τις ρωσικές αρχές να μεταβούν στη Μόσχα για να μετάσχουν αύριο στις εκδηλώσεις μνήμης για τα τρία χρόνια από τη δολοφονία της δημοσιογράφου.

"Σοκαριστήκαμε πάρα πολύ από αυτήν την απόφαση", δήλωσε ο γενικός γραμματέας των RSF Φρανσουά Ζιλιάρ, ένας από τους δύο εκπροσώπους που δεν πήραν βίζα για τη Ρωσία. "Η Μόσχα δεν θέλει να μιλήσουμε απευθείας στους Ρώσους. Όμως εμείς δεν εγκαταλείπουμε", προσέθεσε.

Η Άννα Πολιτκόφσκαγια, από τους λίγους δημοσιογράφους που συνέχισαν να καλύπτουν τον πόλεμο στην Τσετσενία στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και να καταγγέλλουν την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τη Ρωσία, δολοφονήθηκε στις 7 Οκτωβρίου 2006 στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διέμενε.

Τα εγκλήματα κατά των δημοσιογράφων εξακολουθούν να μένουν ατιμώρητα στη Ρωσία, όπου 22 δημοσιογράφοι έχουν σκοτωθεί από το Μάρτιο του 2000 λόγω των επαγγελματικών τους δραστηριοτήτων, δήλωσε ο Ρώσος εκπρόσωπος της RSF, Τίχον Ντζιάτκο.

(Πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)



Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Τζούλια και Ζαγορίτης - Το video!

30 Ιουνίου 2010, 17:36
 Όσα προγήθηκαν του Μουσείου...Δείτε το video του ALTER: [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=98azJrAs0ys&w=640&h=505]Αποστολή: Γιώργος Τσιρίκος (Πειραιάς) ...

Ο Jerry Lee Lewis στον Λυκαβηττό - Κερδίστε προσκλήσεις

30 Ιουνίου 2010, 13:44
Jerry Lee Lewis: Ο θρύλος του rock and rollLet's rock n' roll πάρτι, στο ...

«Το ΔΝΤ τελειώνει την οικογενειοκρατία στην Ελλάδα», της Joanna Kakissis στην International Herald Tribune

30 Ιουνίου 2010, 12:34
30/6/2010Υπό τον τίτλο «Η λιτότητα θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναδιάταξη», η International Herald ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0