Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Ποντικοφάρμακα, φόλες και άλλα δηλητήρια - Της Αναστασίας Ιωαννίδου

Αρχική | Ελεύθερος χρόνος | Φιλοζωία | Ποντικοφάρμακα, φόλες και άλλα δηλητήρια - Της Αναστασίας Ιωαννίδου
Τελικά ποιοι τα πετάνε ή τα αφήνουν ανεξέλεγκτα δεξιά και αριστερά. Αυτοί που το κάνουν, σχολείο δεν πήγαν να διαβάσουν τις οδηγίες χρήσης και επικινδυνότητας;

Επί μία βδομάδα κάθε μέρα ξυπνάμε με τον φόβο του τι θα δούμε μπροστά μας. Πέντε άνθρωποι μείναμε στην γειτονιά, οικοδομές, και τα ξεχασμένα ζωάκια που μας άφησαν με μαεστρία οι καλοκαιρινοί κάτοικοι της περιοχής!!!

Άρα τι να συμπεράνω όταν βρίσκω ποντικοφάρμακο σκόρπιο στην αυλή μου, στο λαχανόκηπο τις γειτόνισσας, στην αυλή του γείτονα … και ποιος ξέρει που αλλού, όταν εξαφανίζονται γάτες ή βρίσκεις κίσσες ψόφιες στο δρόμο.

Τα δηλητήρια είναι επικίνδυνα και για τους ανθρώπους. Πάνε κάποια χρόνια που ίσως είχατε ακούσει την ταλαιπωρία που πέρασαν κάποια παιδάκια της περιοχής μας τα οποία παίζοντας στον κήπο της πολυκατοικίας τους όπου είχαν τοποθετηθεί δηλητήρια κατέληξαν στο νοσοκομείο. Αυτά είναι σοβαρά πράγματα. Δεν μπορούν να περνάνε στα ψιλά γράμματα. Βρισκόμαστε στην εξοχή και επιλέξαμε να ζούμε εδώ. Ας μην φέρνουμε λοιπόν την κακή νοοτροπία της πόλης στην περιοχή μας. Υπάρχουν άλλα ωραία πράγματα να φέρουμε. Εδώ ας απολαύσουμε την φύση και ας κατανοήσουμε πώς η φύση έχει και ζώα, τις δυσκολίες της, αλλά και τις ομορφιές της. Όταν υπάρχουν οικοδομές και κόσμος ο οποίος δεν έχει ακόμα ενταχθεί στο σύνολο του συστήματος πάντα θα υπάρχουν διαταραχές. Δεν χρειάζεται να σκοτώσουμε ή να τσακίσουμε τα πάντα γύρω μας για να ζήσουμε σε μια περιοχή. Καλύτερα να προσέξουμε το πώς πετάμε τα σκουπίδια μας, που εγκαταλείπουμε τα άχρηστα σε εμάς πράγματα, πως διαχειριζόμαστε τα νερά της πισίνας μας, αν ανακυκλώνουμε, που και πως παρκάρουμε, με τι ασχολούνται τα παιδιά μας, πως θα κάνουμε κάτι καλύτερο για το αύριο και ας μην φρικάρουμε αν δούμε ένα ποντικό, που αν είναι του αγρού εμείς κτίσαμε κοντά στο σπίτι του και αν είναι της πόλης εμείς τον φέραμε!!!!

Mια ομάδα από πεινασμένες γάτες δεν φέρνει το τέλος του κόσμου, ούτε κάποιοι αδέσποτοι σκύλοι θα ρίξουν την αξία του σπιτιού μας. Το άκουσα και αυτό μαζί με άλλες δύο καταπληκτικές ατάκες του στυλ: Μην ταΐζετε τις γάτες για να φάνε τα ποντίκια και μην ταΐζετε τα αδέσποτα για να φύγουν!!!

Ευτυχώς τα νέα παιδιά αντιλαμβάνονται το μεγάλο ψέμα. Τα κατοικίδια δεν γίνονται αδέσποτα με την θέληση τους.

Κάποιοι τα πετάνε στο δρόμο, κάποιοι τα ξεχνάνε ή τα εγκαταλείπουν φεύγοντας από τις καλοκαιρινές τους κατοικίες και μετά ζητάνε τα ρέστα από τους φιλόζωους και το δήμο. Ας είμαστε λίγο ποιο ανθρώπινοι ας μην επιτρέπουμε δηλητήρια και φόλες. Είναι επικίνδυνα για όλους μας και δεν λύνουν κανένα πρόβλημα. Καλύτερα να λύνουμε τα τοπικά προβλήματα με περισσότερη σύνεση, σκέψη και ωριμότητα.

Αναστασία Ιωαννίδου





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Έχασε τη σκυλίτσα του στην Ελλάδα και τη βρήκε στην Σερβία

17 Απριλίου 2024, 23:00
- Η απίστευτη ιστορία της Ράικα   Φωτό: Facebook/Remy Dargere Μια ιστορία βγαλμένη… από ταινία έζησε ένας ...

Νέα Ιωνία: Πέταξε κουτάβια σε κάδο λίγο πριν περάσει απορριμματοφόρο

13 Απριλίου 2024, 20:51
Της επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 120.000 ευρώ χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό    Φωτό: Pixabay.com Αποτροπιασμός από τη δράση ...

Βοτανικός: Οκτώ χρόνια χωρίς αναστολή στον 33χρονο που σκότωνε γάτες

17 Ιανουαρίου 2024, 21:17
- Δεν έγινε και κάτι, απλώς τα λέγαμε, είπε στην απολογία του - Του ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0