Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Ελληνας παραμένει αιχμάλωτος στο Πακιστάν - ΕΘΝΟΣ

Αρχική | Διάφορα | Άρθρα από το Blog μας | Ελληνας παραμένει αιχμάλωτος στο Πακιστάν - ΕΘΝΟΣ

Ο Αθ.Λερούνης κρατείται πάνω από ένα μήνα από τους Ταλιμπάν, με τους οποίους βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις οι... τοπικές Αρχές, ενώ είναι άγνωστο εάν έχει κινητοποιηθεί το διπλωματικό σώμα στην Ελλάδα

AFGHANISTAN TALIBAN AMNESTY

Ο Αθ.Λερούνης που είχε απαχθεί στις 8 Σεπτεμβρίου από ενόπλους ύστερα από επίθεση στο καλασικό χωριό Μπρουν, όπου διέμενε, συνεχίζει να κρατείται από τους Ταλιμπάν, με τους οποίους βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις οι... τοπικές Αρχές, ενώ είναι άγνωστο εάν έχει κινητοποιηθεί το διπλωματικό σώμα στην Ελλάδα.


Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι παρά την κινητοποίηση των εκεί κατοίκων και των τοπικών Αρχών, μέχρι σήμερα δεν έχει φτάσει στα ελληνικά ΜΜΕ κάποια πληροφορία για κάποιου είδους δραστηριοποίηση των ελληνικών Αρχών σε κάποιο επίπεδο.

Ο πακιστανικός Τύπος σε νέα δημοσιεύματα αναφέρει ότι μέλη της μουσουλμανικής κοινότητας Σιχ της κοιλάδας Μπουμπουρέτ των Καλάς στο Πακιστάν βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τους Ταλιμπάν, για την απευλευθέρωση του Έλληνα εθελοντή που επί χρόνια μελετά και βοηθά την τοπική κοινότητα των Καλάς, που θεωρούνται απόγονοι των στρατιωτών του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Η εξαμελής αποστολή με τους επικεφαλής της κοινότητας στην κοιλάδα Μπουμπουρέτ επισκέφτηκε κατά τα δημοσιεύματα για δεύτερη φορά το Νουριστάν (γειτονική επαρχία του Αφγανιστάν), όπου φέρεται να κρατείται ο Ελληνας εθελοντής, στα τέλη Σεπτεμβρίου, ύστερα από πορεία στα δύσβατα βουνά της περιοχής. Εκεί συνάντησε τόσο τους απαγωγείς όσο και τον ίδιο τον Αθ.Λερούνη, σημειώνει το ίδιο δημοσίευμα.

Μετά την πρώτη επίσκεψη της αποστολής στο Νουριστάν, το Σεπτέμβριο, μέλη της είχαν δηλώσει ότι συνάντησαν τον Λερούνη, διαπίστωσαν ότι είναι καλά στην υγεία του, ότι τού παρέχονται κατάλληλη τροφή και στέγη και παρουσίασαν γράμμα του ίδιου, στο οποίο επιβεβαίωνε τα λεγόμενά τους.

Οι διαπραγματεύσεις έφεραν την απόσυρση του αιτήματος για λύτρα, ενώ παραμένει η απαίτηση των Ταλιμπάν για απελευθέρωση τριών σημαντικών ηγετών τους από τις πακιστανικές αρχές.

«Τα δύο από τα μέλη της αποστολής, που επέστρεψαν, δήλωσαν πως ο Έλληνας εθελοντής είναι καλά στην υγεία του», δήλωσε ο δημοσιογράφος της εφημερίδας, Μ. Αχμαναντίζ, και πρόσθεσε ότι η αποστολή «χαρακτηρίζει ως θετικό το αποτέλεσμα της απόσυρσης της καταβολής των λύτρων και εκφράζει ελπίδες για την απελευθέρωση του ομήρου».

Οπως ανέφερε, «τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής βρίσκονται στην περιοχή Γκουαρντές του Νουριστάν, όπου κρατείται ο Έλληνας εθελοντής και θα επιστρέψουν όταν θα έχουν κάτι θετικό στα χέρια τους».





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Τζούλια και Ζαγορίτης - Το video!

30 Ιουνίου 2010, 17:36
 Όσα προγήθηκαν του Μουσείου...Δείτε το video του ALTER: [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=98azJrAs0ys&w=640&h=505]Αποστολή: Γιώργος Τσιρίκος (Πειραιάς) ...

Ο Jerry Lee Lewis στον Λυκαβηττό - Κερδίστε προσκλήσεις

30 Ιουνίου 2010, 13:44
Jerry Lee Lewis: Ο θρύλος του rock and rollLet's rock n' roll πάρτι, στο ...

«Το ΔΝΤ τελειώνει την οικογενειοκρατία στην Ελλάδα», της Joanna Kakissis στην International Herald Tribune

30 Ιουνίου 2010, 12:34
30/6/2010Υπό τον τίτλο «Η λιτότητα θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναδιάταξη», η International Herald ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0