Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Μπερλουσκόνι, ο πιο... κατατρεγμένος πολιτικός της Ιστορίας - Cavaliere, basta... - in.gr

Αρχική | Διάφορα | Άρθρα από το Blog μας | Μπερλουσκόνι, ο πιο... κατατρεγμένος πολιτικός της Ιστορίας - Cavaliere, basta... - in.gr


















Πίσω στις δικαστικές αίθουσες ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι







Ρώμη
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο










 
 

Στην απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου που κατήργησε τη δικαστική του ασυλία, αλλά και γενικότερα στην ταραγμένη σχέση του με τους εισαγγελείς αναφέρθηκε εκ νέου ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε στο κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης, Παλάτσο Κίτζι.

«Είμαι ο πολιτικός άνδρας που υπέστη τον μεγαλύτερο κατατρεγμό από μέρους της Δικαιοσύνης, σε ολόκληρη την ιστορία, σε κάθε εποχή, με 2.500 ακροαματικές διαδικασίες, σε σύνολο 106 δικών. Αθωώθηκα πάντα, εκτός από δυο φορές, που τα αδικήματα είχαν παραγραφεί» είπε. 

Και προσέθεσε: «Ευτυχώς έχω βάλει στην άκρη κάποια χρήματα και μπόρεσα να ξοδέψω πάνω από διακόσια εκατομμύρια ευρώ για να πληρώσω τους συμβούλους και τους δικαστές»...

Την παραδρομή του λόγου (σ.σ. περί πληρωμής των δικαστών) αντιλήφθηκε ο Ιταλός πρωθυπουργός, ύστερα από επισήμανση των παρακαθήμενων υπουργών του, και έσπευσε να διορθώσει το λάθος: «...τους δικαστές...ή μάλλον, τους δικηγόρους μου».

Σε ό,τι αφορά την επιστροφή του στις δικαστικές αίθουσες του Μιλάνου, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι τόνισε ότι «δεν βλέπω να υπάρχουν κάποιες αρνητικές συνέπειες για μένα προσωπικά, εκτός από το ότι θα αναγκασθώ να αφαιρέσω χρόνο από την φροντίδα των υποθέσεων, που αφορούν το δημόσιο συμφέρον».

Σχετικά, δε, με το κυβερνητικό του έργο επανάλαβε ότι είναι «ο καλύτερος πρωθυπουργός που θα μπορούσε να βρει σήμερα η Ιταλία», αλλά και σε σύγκριση με τους προκατόχους του «κανένας δεν έφτασε σε ανώτερο επίπεδο. Μάλλον ισχύει το αντίθετο».

Αναφερόμενος, τέλος, στα μέλη του Συνταγματικού Δικαστηρίου που κατήργησαν τον νόμο Αλφάνο, ο οποίος προσέφερε ασυλία στον Ιταλό πρωθυπουργό, ο Καβαλιέρε επανέλαβε: «Δεν θα μπορούσα να ελπίζω σε μια θετική ετυμηγορία από τη στιγμή που 11 ανώτατοι δικαστές σε σύνολο 15 επελέγησαν από τρεις, κατα σειρά, αριστερούς Προέδρους της Δημοκρατίας και από αριστερές πολιτικές δυνάμεις».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ




Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Τζούλια και Ζαγορίτης - Το video!

30 Ιουνίου 2010, 17:36
 Όσα προγήθηκαν του Μουσείου...Δείτε το video του ALTER: [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=98azJrAs0ys&w=640&h=505]Αποστολή: Γιώργος Τσιρίκος (Πειραιάς) ...

Ο Jerry Lee Lewis στον Λυκαβηττό - Κερδίστε προσκλήσεις

30 Ιουνίου 2010, 13:44
Jerry Lee Lewis: Ο θρύλος του rock and rollLet's rock n' roll πάρτι, στο ...

«Το ΔΝΤ τελειώνει την οικογενειοκρατία στην Ελλάδα», της Joanna Kakissis στην International Herald Tribune

30 Ιουνίου 2010, 12:34
30/6/2010Υπό τον τίτλο «Η λιτότητα θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναδιάταξη», η International Herald ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0