Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Αφιέρωμα στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης κάνει η "Gazette" με τίτλο "Ένα σπίτι κατάλληλο για τους κλεμμένους θησαυρούς" - ΑΝΤ1

Αρχική | Διάφορα | Άρθρα από το Blog μας | Αφιέρωμα στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης κάνει η "Gazette" με τίτλο "Ένα σπίτι κατάλληλο για τους κλεμμένους θησαυρούς" - ΑΝΤ1

Αφιέρωμα στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης


12/10/2009
ΑΝΤ1

10:00






Με τίτλο «Ένα σπίτι κατάλληλο για τους κλεμμένους θησαυρούς» η αγγλόφωνη εφημερίδα του Μόντρεαλ «The Gazette» αφιέρωσε μισή σελίδα στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης, διανθίζοντάς τη με φωτογραφίες.

Ο δημοσιογράφος Ιαν ΜακΚέλαρ, ο οποίος είχε παρευρεθεί στα εγκαίνια του μουσείου τον Ιούνιο, γράφει πως το νέο Μουσείο της Ακρόπολης εκθέτει αρχαία ευρήματα σε μοντέρνα κατασκευή, αλλά «περιμένει» τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Ο δημοσιογράφος, αναφέροντας πως το Μουσείο της Ακρόπολης αποτελεί την κορωνίδα των αξιοθέατων της Αθήνας, στέκεται στην ιστορία της κατασκευής του, που στοίχισε 210 εκατομμύρια και σχεδιάστηκε από τον Ελβετό αρχιτέκτονα Μπερνάρ Τσουμί για να στεγάσει τους πιο πολύτιμους αρχαιολογικούς θησαυρούς της Αθήνας.

Ο Ιαν ΜακΚέλαρ κάνει διεξοδική αναφορά στην κλοπή της ζωφόρου του Παρθενώνα από το λόρδο Έλγιν και στη συνέχεια την πώληση των Μαρμάρων στο Βρετανικό Μουσείο (1801-1812).

«Το γεγονός ότι οι Βρετανοί συνεχίζουν να κατακρατούν αυτούς τους αρχαίους θησαυρούς της Ελλάδας έχει καταδικασθεί από τους πολιτικούς και η κατασκευή του Μουσείου της Ακρόπολης είναι μια απάντηση στο επιχείρημα του Βρετανικού Μουσείου πως δεν μπορούσε να επιστρέψει τα Μάρμαρα στην Ελλάδα επειδή η χώρα δεν είχε κατάλληλο χώρο να τα στεγάσει», γράφει ο Καναδός δημοσιογράφος.

Προσθέτει πως η Ελλάδα απέρριψε την πρόταση της Βρετανίας να της δανείσει για τρεις μήνες τα Μάρμαρα με την προϋπόθεση πως η Ελλάδα θα αναγνωρίσει την κυριότητα της Μεγάλης Βρετανίας σε αυτά.

Ο δημοσιογράφος κάνει, στη συνέχεια, μια διθυραμβική περιγραφή του νέου Μουσείου της Ακρόπολης. Μιλά για τα μεγάλα παράθυρα που λούζουν στο φυσικό φως τα αρχαία αριστουργήματα. Για τον τελευταίο όροφο, που είναι αφιερωμένος στον Παρθενώνα, τονίζει πως η γκαλερί είναι από γυαλί, σχεδιασμένη να αντικρίζει τον Παρθενώνα, που βρίσκεται 244 μέτρα απέναντι.

«Εδώ είναι συγκεντρωμένα όλα τα Γλυπτά του Παρθενώνα, με γύψινες αναπαραστάσεις εκείνων των κομματιών που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο. Το αποτέλεσμα είναι συγκλονιστικό, με την Ακρόπολη να αντικρίζει τους μεγαλύτερους θησαυρούς της», γράφει ο Καναδός δημοσιογράφος.

Κλείνοντας, ο Ιαν ΜακΚέλαρ σημειώνει πως η Αθήνα, με το νέο Μουσείο της Ακρόπολης, το μετρό και την πεζοδρόμηση ιστορικών δρόμων, αξίζει πλέον ως τουριστικός προορισμός.





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Τζούλια και Ζαγορίτης - Το video!

30 Ιουνίου 2010, 17:36
 Όσα προγήθηκαν του Μουσείου...Δείτε το video του ALTER: [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=98azJrAs0ys&w=640&h=505]Αποστολή: Γιώργος Τσιρίκος (Πειραιάς) ...

Ο Jerry Lee Lewis στον Λυκαβηττό - Κερδίστε προσκλήσεις

30 Ιουνίου 2010, 13:44
Jerry Lee Lewis: Ο θρύλος του rock and rollLet's rock n' roll πάρτι, στο ...

«Το ΔΝΤ τελειώνει την οικογενειοκρατία στην Ελλάδα», της Joanna Kakissis στην International Herald Tribune

30 Ιουνίου 2010, 12:34
30/6/2010Υπό τον τίτλο «Η λιτότητα θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναδιάταξη», η International Herald ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0