Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Ο «Άγιος» Έλληνας Πολίτης - Του Γρηγόρη Σοφικίτη

Αρχική | Τα δικά σας άρθρα | Ο «Άγιος» Έλληνας Πολίτης - Του Γρηγόρη Σοφικίτη

Λοιπόν,….τελικά το βρήκα…!!!

 

Προσπαθούσα μέρες τώρα να με κατατάξω σε κάποια κατηγορία «Αγανακτισμένων» του καθόλου «αγαπητού» μας κύριου Πάγκαλου και ομολογώ ότι δυσκολευόμουν.

 

Άραγε, να είμαι αγανακτισμένος κομμουνιστής..??

Μπα!, αφού δεν υπάρχει ακόμα και σε αυτούς κάποια ενιαία γραμμή. Την έχασαν στην πορεία της εξελικτικής τους δραστηριότητας, προσπαθώντας να πετύχουν το ακατόρθωτο. Είναι μεγάλο εγχείρημα να προσπαθείς να μπεις στο κοινοβούλιο ώστε να μπορείς να συμμετέχεις στα κοινά μέσω της χαρακτηριστικής «Απουσίας» σου σε κάθε πολιτικό γεγονός που δεν συμφωνείς. Άρα γράψε…, «Ιδεολογικό χάος».

Πάμε παρακάτω:

 

Να είμαι αγανακτισμένος φασίστας?

Μπα ….γιατί τότε θα ήμουν ήδη εγγεγραμμένος σε υπάρχον κόμμα, μιας και η Δημοκρατία επιτρέπει ακόμα και σε τέτοια υποκείμενα να πολιτεύονται και μάλιστα με ετήσιες χρηματοδοτήσεις από την τσέπη την δική μας.

 

Να είμαι αγανακτισμένος μαλάκας?

Μπα!, ούτε και αυτό νομίζω ότι είμαι, διότι με μια εύκολη αναζήτηση στην αγαπητή «Βικιπαίδεια» ή αν ανατρέξουμε στα αρχαία κείμενα από μόνοι μας (διαλέγετε εκ των δυο), θα βρείτε την εξής επεξήγηση:

 

Στα αρχαία ελληνικά η λέξη σήμαινε "άρρωστος". Η λέξη προέρχεται εκ του ρήματος μαλακιάω, που σημαίνει μαλακώνω. Συνώνυμα ρήματα: καταμαλακίζω, πλαδαρούμαι, μαλακύνω. Ως ουσιαστικό η λέξη μαλακία είναι Ιωνική και σημαίνει μαλακός. Στον "Περικλέους Επιτάφιο" του Θουκυδίδη (...φιλοσοφούμεν γαρ μετ' ευτελείας και φιλοκαλούμεν άνευ μαλακίας) η λέξη σημαίνει την μαλθακότητα. Στα Νικομάχεια Ηθικά του Αριστοτέλη η λέξη χρησιμοποιείται για να υποδηλώσει την καρτερικότητα, ενώ ως λατινική λέξη η malacia, υποδηλώνει την ήρεμη θάλασσα.[3] Στα νεότερα χρόνια η λέξη μαλακία ταυτίσθηκε με την διανοητική ανεπάρκεια ή εγκεφαλική δυσλειτουργία, εξ ού και η "μαλάκυνση εγκεφάλου". Επίσης και στην εκκλησιαστική γλώσσα διαφαίνεται η ίδια σημασιοδότηση[2], αντιδιαστέλλεται δηλαδή η σωματική ("νόσος") από την νοητική ("μαλακία") πάθηση: "από πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν" (Ματθ. Δ' 23, Θ' 35 και Ι' 1).

 

Άρα να είμαι ένας Αγανακτισμένος μαλθακός, μαλακός, άρρωστος, πλαδαρός, καρτερικός και διανοητικά ανεπαρκής, ….ταυτόχρονα ή ξεχωριστά με το καθένα,… μου φαίνεται λίγο οξύμωρο.

 

Τελικά όμως μετά από ιδρώτα σκέψης και προσωπικής αυτοσυγκέντρωσης, χρησιμοποιώντας αρχέγονες τεχνικές σιάτσου, γιόγκα, και όλα τα συναφή, μου αποσαφηνίστηκε ως εξ ουρανών η μεγίστη των αποκαλύψεων:

 

Είμαι ο « Άγιος» Έλληνας Πολίτης.

 

Ναι, μην σας κάνει εντύπωση. Και να σας πω και το καλύτερο απ’ όλα: Είμαστε πολλοί, στην Ελλάδα, όχι πάρα πολλοί, αλλά θα μπορούσαμε να συγκροτήσουμε την δική μας «Βίβλο» με τα «Μαθήματα και παθήματα του Αγανακτισμένου Έλληνα Πολίτη».

 

Ναι, αντιπαθέστατε κύριε Αντιπρόεδρε, είμαστε Άγιοι που σας ανεχόμαστε όλους εσάς και τα ψέματά σας τόσα χρόνια……

 

Το γιατί είναι πολύ απλό πια….

 

Είμαστε το μοναδικό κράτος παγκοσμίως που:

 

* Έχουμε «δωρεάν» μόρφωση για να μένουμε Αγράμματοι.

* Έχουμε τα «Ιστορικά φώτα του Πολιτισμού» και παραμένουμε στο σκοτάδι της πολιτικοκοινωνικής αδιαφορίας.

* Έχουμε δημόσιο κοινωνικό σύστημα υγείας για να πληρώνουμε τελικά στα ιδιωτικά νοσοκομεία.

* Έχουμε Θρήσκευμα που λειτουργεί ως «Offshore» εταιρία.

* Έχουμε το, παγκόσμιας κατοχυρωμένης πατέντας, επάγγελμα του «Πολιτεματία», δηλαδή Πολιτικός κατ’ επάγγελμα (συνώνυμο του Επιχειρηματία), και μάλιστα είναι και η μοναδική οικογενειακή επιχείρηση που έχει 100 % επιτυχία στην κληρονομικότητα και συνέχεια της εργασιακής καρεκλικής αυτοκρατορίας των «Διαφόρων» ανακτόρων ανά τετραετής περιόδου.

* Έχουμε επικερδής Δημόσιες Επιχειρήσεις που τις πουλήσαμε γιατί ήμασταν ανίκανοι να τις διαχειριστούμε με επαγγελματική συνέπεια.

* Έχουμε το καλύτερο, τεχνικά, …κλίμα για ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ηλιακά, αιολικά), φορώντας αντί αυτού, γυαλιά ηλίου και αντιανεμικά, από άρνηση στην Ανάπτυξη.

* Έχουμε το καλύτερο κλίμα για γεωργική παραγωγή και ανάπτυξη, κι όμως τρώμε αγγουράκια Ισπανίας και πατατούλες Αιγύπτου.

* Έχουμε τις καλύτερες συνθήκες για κτηνοτροφική ανάπτυξη (κρέας, γαλακτοκομικά, τυροκομικά), αλλά παρόλα αυτά τρώμε λουκάνικα «Φρανκφούρτης» και μοτσαρέλα Ιταλίας.

* Έχουμε ορυκτό πλούτο ανεκτίμητο και σφυρίζουμε κλέφτικα μπροστά στις διαταγές των μεγάλων δυνάμεων και συμφερόντων με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι.

* Έχουμε βιομηχανίες που ποτέ δεν είδαν το φως της εξέλιξης, λόγω της επιμελούς δημιουργίας εκ των έσω, υψηλής ανταγωνιστικότητας.

* Έχουμε εξαιρετικούς διακεκριμένους επιστήμονες που αναγνωρίστηκαν, «εκμεταλλεύθηκαν» και προσέφεραν μέχρι και σήμερα κάτω υπό την ομπρέλα ξένων κρατών και συμφερόντων.

* Έχουμε τις αρχαιολογικές μας κληρονομιές σκορπισμένες σε όλο τον κόσμο χωρίς την παραμικρή παρέμβαση από τους «ιθύνοντες» για την επιστροφή τους στην χώρα που τους «γέννησε».

* Έχουμε την παγκόσμια πρωτιά σε άρνηση πληρωμής των χρεών που μας οφείλουν οι γνωστοί Ναζιστικοί κατακτητές του ’40, απελευθερώνοντας ταυτόχρονα, τόσο τους Δωσίλογους που εξελίχθηκαν αυτοί και οι γόνοι τους σε επιφανείς επιχειρηματίες και πολιτικούς, όσο και τους κατακτητές που σκόρπησαν την θλίψη και τον θάνατο σε χιλιάδες-χιλιάδων Ελλήνων.

* Έχουμε τον πιο ακριβοπληρωμένο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που τον μισθό και τα διάφορα μπόνους του, θα ζήλευε και ο όποιος Πλανητάρχης.

* Έχουμε τις ακριβότερες «Δημόσιες Ιστοσελίδες» που μάλλον θα πρέπει να έχουν τις τελειότερες των τελειότερων, τελειότατες εφαρμογές ανάπτυξης και υποστήριξης του υπέρ-γαλαξιακού κόσμο- Σύμπαντος.

* Έχουμε………..

* Έχουμε……………..

* Έχουμε……………………

* Έχουμε…………………………………………….

 

Και πόσα άλλα μπορείτε να προσθέσετε, δεν θα έφτανε σειρά τόμων της national geographic…!!!!

 

Αφού σκέφτομαι πλέον να προτείνω στον Αρχιεπίσκοπο να βάλει σε κάθε εκκλησία μια τεράστια κορνιζωμένη Ελληνική σημαία, ώστε να μπορούμε όλοι εμείς οι «Άγιοι» Έλληνες Πολίτες να την ασπαζόμαστε πότε-πότε…!!

 

Ίσως, και χαριτολογώντας φυσικά, θα έπρεπε να αλλάξουμε και το «Πιστεύω εις έναν Θεό» και να το κάνουμε, ξέρετε πως? Φυσικά..!!

«Πιστεύω εις σε έναν Έλληνα Πολίτη……..»

 

Αν δεν αλλάξουμε νοοτροπία απέναντι σε όλα αυτά και αν δεν εναντιωθούμε στους σημερινούς κατακτητές, τότε λυπάμαι αλλά …ήρθε το τέλος μας.

 

Φιλικά, ένας από τους αγίους……

 

Γρηγόρης Σοφικίτης





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Μια Αλφαβήτα ο δρόμος του Κορωνοϊού - Της Μαρίας Παπαδοπούλου

18 Ιουλίου 2021, 13:24
Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τον συντάκτη τους και δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την ...

200 χρόνια ελευθερίας 1821-2021 - Της Μαρίας Παπαδοπούλου

07 Απριλίου 2021, 23:51
 Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τον συντάκτη τους και δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την ...

Ένα δάκρυ για τον Ντιέγκο - Του Δημήτρη Σουλιώτη

06 Δεκεμβρίου 2020, 05:10
Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα έφυγε από τη ζωή… Ακούγοντας την είδηση του θανάτου του ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0