Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Με λουκέτο απειλείται η βιβλιοθήκη του "Ευαγγελισμού"!

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Με λουκέτο απειλείται η βιβλιοθήκη του "Ευαγγελισμού"!

Στα πρόθυρα της αναστολής της λειτουργίας της έχει περιέλθει η μεγαλύτερη και αρχαιότερη ιατρική βιβλιοθήκη της χώρας, αυτή του νοσοκομείου της Αθήνας "Ευαγγελισμός", εξαιτίας της οριζόντιας εφαρμογής του μέτρου της εφεδρείας!

Με έγγραφό της προς τον διευθυντή της διοικητικής υπηρεσίας του "Ευαγγελισμού" Γαβρ. Σκλάβο, το οποίο φέρει ημερομηνία 14 Νοεμβρίου 2011 και έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) Ηλ. Σιώρας, η προϊσταμένη βιβλιοθηκονόμος του νοσοκομείου αναφέρει τα εξής:

"Μετά τις παραιτήσεις τον Οκτώβριο του 2011, των κ. Μπαρμπαγιάννη Αικατερίνη, ΔΕ Δακτυλογράφων και Σαραφαοπούλου Ελένης, ΥΕ Βοηθητικού Προσωπικού, το προσωπικό της βιβλιοθήκης έχει ως εξής: (σ.σ.: παρατίθενται τα ονόματα και οι ειδικότητες των τεσσάρων υπηρετούντων υπαλλήλων).

Λόγω εφαρμογής των διατάξεων του προσυνταξιοδοτικού καθεστώτος, αποχωρούν από 27/11/2011 η 2η και η 3η. Επίσης, από 1/12/2011 αποχωρεί η 4η με κανονική άδεια και στη συνέχεια με άδεια τοκετού, λοχείας και ανατροφής, που σημαίνει απουσία 16 μηνών.

Όπως αντιλαμβάνεσθε, κάτω από τις συνθήκες αυτές η Βιβλιοθήκη του Νοσοκομείου, η παλαιότερη και μεγαλύτερη μεταξύ των νοσοκομειακών βιβλιοθηκών της χώρας, κλείνει.

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας".

Είναι καταφανές ότι, εάν δεν επιθυμεί να κλείσει μία τόσο ιστορική και πολύτιμη ιατρική βιβλιοθήκη, η οποία αποτελεί βασικό εργαλείο για τη διαρκή επιστημονική ενημέρωση των γιατρών και των νοσηλευτών του "Ευαγγελισμού", η διοίκηση του νοσοκομείου θα υποχρεωθεί να μετακινήσει πάραυτα διοικητικούς υπαλλήλους, χωρίς την ειδικότητα του βιβλιοθηκονόμου ασφαλώς, από άλλες υπηρεσίες του "Ευαγγελισμού", οι οποίες θα πλήττονται ενδεχομένως και αυτές από την οριζόντια εφαρμογή της εφεδρείας!

Η ΑΥΓΗ





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας νέος Επίτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν

01 Αυγούστου 2024, 14:25
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας ανακοινώθηκε από τον Παύλο Μαρινάκη ως νέος Επίτροπος της Ελλάδος στην ...

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0