Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Δρααστηριότητες για τις μέρες των γιορτών

Αρχική | Ελεύθερος χρόνος | Εκδηλώσεις | Δρααστηριότητες για τις μέρες των γιορτών

«Παραμυθοφουρνίσματα» για μικρούς και μεγάλους στον Κινητήρα

Το πιο γλυκό, μεθυστικό άρωμα των Χριστουγέννων πλημμυρίζει τη γειτονιά γύρω από την Ακρόπολη με τα «Παραμυθοφουρνίσματα» που …μαγειρεύονται στο studio του Κινητήρα από τις 10 Δεκεμβρίου έως και τις 8 Ιανουαρίου.

Όλα ξεκινούν με το ζύμωμα, το πλάσιμο κι έπειτα το φορμάρισμα και το ψήσιμο των μπισκότων. Μικροί και μεγάλοι αναλαμβάνουν το γλυκό εγχείρημα, και όσο τα μπισκοτάκια ψήνονται στο φούρνο ξεκινά η διήγηση μέσα στις μοσχοβολιές, για να μας παρασύρει σε κόσμους μαγικούς.

Παραμύθια από σύγχρονους Έλληνες συγγραφείς, ζωντανεύουν με τη φωνή του μάγειρα – παραμυθά, με μουσική και βίντεο αρτ.

Κάθε παιδί καλείται να φέρει στο studio του Κινητήρα ένα παλιό παιχνίδι ή ένα βιβλίο που θα ήθελε να μοιραστεί για να συμμετάσχει στην ανταλλαγή των δώρων, ανακυκλώνοντας ότι έχει βαρεθεί και μοιράζοντας χαρά, στο πνεύμα των Χριστουγέννων.

Τέλος, ο καθένας θα φύγει με το μπισκότο του πασπαλισμένο ζάχαρη άχνη κι έτοιμο για φάγωμα!

Αναλυτικό πρόγραμμα παραστάσεων:

10-11/12 στις 17.30

17-18/12 στις 17.30

24/12 στις 12.30

25/12 (Χριστούγεννα) διπλή παράσταση στις 12.30-17.30

31/12 στις 12.30

1/1 (Πρωτοχρονιά) διπλή παράσταση στις 12.30-17.30

2, 3, 4 & 5/1 στις 17.30

6/1 (Φώτα) διπλή παράσταση στις 12.30-17.30

7/1 στις 17.30

8/1 στις 12.30

Πληροφορίες:

Διάρκεια: 60’

Τιμή εισητηρίου:7 ευρώ

Κινητήρας Στούντιο, Ερεχθείου 22 (πλησίον μετρό Συγγρού Φιξ)

Επικοινωνία: 2109248328

www. in.gr/culture

«Με διάβασες; Χάρισέ με!»

Καμπάνια για την ενίσχυση της βιβλιοθήκης της Κάσου στην Τεχνόπολη στο Γκάζι

Μια μεγάλη κοινωνική καμπάνια για την ανάπτυξη της βιβλιοφιλίας στις απομακρυσμένες περιοχές της χώρας θα λάβει χώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι στα πλαίσια της Χριστουγεννιάτικης Γιορτής Βιβλίου (16-18 Δεκεμβρίου).

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών Βιβλιοπωλών, σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων και την Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων μάς προτρέπουν να δωρίσουμε ένα βιβλίο για να σώσουμε μία βιβλιοθήκη.

Έτσι, λοιπόν, οι επισκέπτες της Χριστουγεννιάτικης Γιορτής Βιβλίου θα έχουν την ευκαιρία να φέρουν μαζί τους στην έκθεση βιβλία που διάβασαν, τα οποία θα ζωντανέψουν και θα εμπλουτίσουν την βιβλιοθήκη της ακριτικής Κάσου, ύστερα από την επιτυχημένη προσπάθεια εμπλουτισμού των βιβλιοθηκών Λέρου και Λειψών.

Τα βιβλία μπορούν να παραδίδονται στην έκθεση ή να αποστέλλονται στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών Βιβλιοπωλών (Θεμιστοκλέους 73, 106 83 Αθήνα, τηλ. 210 33 00 924).

Είσοδος ελεύθερη.

Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 17.00 – 22.00 μ.μ., Σάββατο 17 και Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 11.00 π.μ. - 22.00 μ.μ.

www. in.gr/culture

Kάλεσμα στα παιδιά να στολίσουν την πλατεία Συντάγματος απευθύνει ο δήμος Αθηναίων

Το πρωί της Παρασκευής

Ο Δήμος Αθηναίων απευθύνει κάλεσμα στα παιδιά της πόλης να στολίσουν την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου τα δέντρα της πλατείας Συντάγματος. Ήδη, μαθητές δημοτικών σχολείων έχουν αναλάβει να φτιάξουν χριστουγεννιάτικα στολίδια από ανακυκλώσιμα υλικά με τα οποία θα διακοσμήσουν τα φυσικά δέντρα της πλατείας.

Στις 9 Δεκεμβρίου, από τις 11 το πρωί έως τη 13:00 το μεσημέρι τα παιδιά της Αθήνας που θα βρεθούν στο Σύνταγμα θα μπορούν να στολίζουν τα φυσικά δέντρα της πλατείας Συντάγματος, με συνοδεία μουσικής και δώρων.

Ταυτόχρονα, θα τοποθετηθεί στην πλατεία Συντάγματος εικαστική εγκατάσταση από ανακυκλώσιμα υλικά, φτιαγμένη από τους φοιτητές της σχολής ΑΚΤΟ, εμπνευσμένη από την ιδέα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Στις 6 το απόγευμα ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης θα δώσει το σύνθημα για να αρχίσει η χριστουγεννιάτικη γιορτή της πόλης.

Συνολικά, δέκα θεματικά φεστιβάλ θα λειτουργήσουν στην πόλη και θα προσπαθήσουν να δώσουν την εικόνα της πραγματικής Αθήνας.

Τα φεστιβάλ θα δώσουν τον παλμό των γιορτών για 30 μέρες και νύχτες και θα έχουν ως επίκεντρο τις πλατείες Συντάγματος, Κλαυθμώνος και Κοτζιά, ενώ, ταυτόχρονα, η γιορτή θα απλώνεται στο Ζάππειο και σε 17 γειτονιές.

Στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν την εορταστική περίοδο στην πρωτεύουσα, θα συμμετάσχουν πάνω από 700 καλλιτέχνες, μουσικοί, συγκροτήματα, τραγουδιστές, χορευτές, εικαστικοί, ηθοποιοί, ζογκλέρ.

Σύνθημα είναι το «Η Αθήνα ΓιορτάΖΕΙ» και στόχος του Δήμου Αθηναίων ήταν να επικρατήσει εορταστικό κλίμα, παρά την κρίση που μαστίζει την πόλη.

in.gr/culture

Αποστολή: Αναστασία Ιωαννίδου





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Ο Μίκης Θεοδωράκης στο... Αλιβέρι

05 Μαϊου 2024, 15:04
 Μια πολύ ενδιαφέρουσα πολιτιστική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αλιβέρι από την καταξιωμένη μουσική ομάδα ...

Εθνική Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών: Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

11 Μαρτίου 2024, 10:39
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ    Τη Δευτέρα, 11 Μαρτίου, στις 18.00, θα γίνει «Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα τής Γυναίκας», ...

Τιμητική εκδήλωση για τον Γιάννη Κορίδη

25 Φεβρουαρίου 2024, 00:15
 Η Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών και οι εκδόσεις Ιωλκός σάς προσκαλούν στην τιμητική εκδήλωση της ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0