Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου

Αρχική | Ελεύθερος χρόνος | Κινηματογράφος | Νέες Ταινίες | Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου
Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά οκτώ νέες ταινίες έρχονται να προστεθούν στις αντίστοιχα πολλές ταινίες της προηγούμενης εβδομάδας. Οι περισσότερες αμερικανικής σοδειάς με αμερικανικά θέματα. Ξεχωρίζουν οι σκληρές οικογενειακές σχέσεις του Άλλη Μια... Χαρούμενη Μέρα του Σαμ Λέβινσον, ο Μπραντ Πιτ του Moneyball και ο Τζέιμς Μακ Άβοϊ της Ύποπτης Συνωμοσίας, καθώς και η ψυχολογική και σωματική βία της ταινίας Βασιλιάς σε μία Κόλαση. Όσο για το New Year's Eve; Εκεί, ο θεατής θα χορτάσει χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Και Νέα Υόρκη.

  • Διαβάστε περισσότερα για τις ταινίες και τις αίθουσες προβολής στο Ψυχαγωγία in.gr
Άλλη Μια... Χαρούμενη Μέρα

Στο Άλλη Μια... Χαρούμενη Μέρα, ο 25χρονος Σαμ Λέβινσον –γιος του Μπάρι Λέβινσον, σκηνοθέτη, ανάμεσα στα άλλα, του Καλημέρα Βιετνάμ- επιστρατεύει μια σειρά από διάσημους ηθοποιούς (Έλεν Μπέρκιν, Έλεν Μπέρστιν, Ντεμί Μουρ) για να βάλει κάτω από το μικροσκόπιο τις σχέσεις μιας μεσοαστικής οικογένειας. Αφορμή για τα περιστατικά που εκτυλίσσονται επί της οθόνης ένας γάμος, ο οποίος θα φέρει αντιμέτωπη τη Λιν με τους συγγενείς της. Η ταινία κατέκτησε το βραβείο Σεναρίου στο ανεξάρτητο φεστιβάλ του Σάντανς.


Moneyball


Εάν ο Μπραντ Πιτ βρεθεί στην πεντάδα των υποψηφίων για Όσκαρ ερμηνείας, δεν αποκλείεται να το κάνει για αυτή την ταινία. Το Moneyball είναι μια ιστορία από αυτές που αρέσουν πολύ στους Αμερικάνους (μια αποτυχημένη ομάδα που ανατρέπει τις δυσκολίες): ο Μπίλι Μπιν, ένας πρώην επαγγελματίας παίχτης του μπέιζμπολ και μάνατζερ της ομάδας Oakland Athletics, βρίσκεται αντιμέτωπος με την απόφαση των ιδιοκτητών της να προβούν σε μεγάλες περικοπές στον προϋπολογισμό. Με την πλάτη στον τοίχο, ο Μπιν αναγκάζεται να προσλάβει τον Πίτερ Μπραντ, έναν ιδιοφυή οικονομικό αναλυτή, με τη βοήθεια του οποίου θα επιχειρήσει να ανατρέψει τα δεδομένα... Του Μπένετ Μίλερ με τους Τζόνα Χιλ, Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν και Ρόμπιν Ράιτ.


Βασιλιάς σε μία Κόλαση

Με αρκετά διεθνή βραβεία (στο Φεστιβάλ του Γκέτεμποργκ, στο Φεστιβάλ Nordic Film Days 2011), η ταινία του Μάριους Χολστ αποτελεί μια σκληρή καταγραφή της βίας. Στις αρχές του 20ού αιώνα, σε ένα απομονωμένο σωφρονιστικό ίδρυμα ενός νησιού στα νορβηγικά φιόρδ, μια ομάδα από αγόρια ηλικίας 11 έως 18 ετών βιώνει καθημερινά σωματική και ψυχολογική βία. Η άφιξη του 17χρονου Έρλινγκ στο ίδρυμα, αναμένεται να αλλάξει τα πράγματα... Με τον Στέλαν Σκάρσγκαρντ και τον Μπέντζαμιν Χελστάντ.


In Time


Ο Τζάστιν Τιμπερλέικ μοιάζει να έχει πάρει πολύ «ζεστά» την καριέρα του στο σινεμά. Το In Time του Άντριου Νίκολ (Gattaca) είναι μια ταινία φαντασίας. Στο μέλλον το γονίδιο της ηλικίας έχει σχεδιαστεί να σταματά τη λειτουργία του, όταν τα ανθρώπινα σώματα φτάνουν στα 25 τους χρόνια. Για να αποφευχθεί ο υπερπληθυσμός, ο ίδιος ο χρόνος έχει γίνει εμπορεύσιμο προϊόν. Έτσι, οι πλούσιοι μπορούν να ζουν για πάντα, ενώ οι φτωχοί αγωνίζονται για να επιβιώσουν. Στην ταινία πρωταγωνιστεί και η Αμάντα Σέιφριντ.


New Year’s Eve


Αποτελεί τάση τα τελευταία χρόνια στο σινεμά: διάσημοι σταρ ενώνουν τις δυνάμεις τους, πρωταγωνιστώντας σε αυτοτελείς ιστορίες που στη συνέχεια συνδέονται σε μία ταινία με κάποιο στοιχείο κοινό: είτε μία πόλη (Paris, I love you), είτε μία εποχή (Valentine’s day). Σε αυτή την τελευταία κατηγορία ανήκει και το New Year’s Eve. Με αφορμή την παραμονή της Πρωτοχρονιάς παρακολουθούμε στιγμές από τις ζωές κάποιων κατοίκων της Νέας Υόρκης. Στην ταινία του Γκάρι Μάρσαλ πρωταγωνιστούν οι: Μισέλ Φάιφερ, Άστον Κούτσερ, Ζακ Έφρον, Τζέσικα Μπιλ, Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, Κάθριν Χέιγκλ, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Χίλαρι Σουόνκ, Τζον Μπον Τζόβι.


Ύποπτη Συνωμοσίας


Ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ μάς συνηθίζει σε καλοφτιαγμένες ταινίες (Quiz Show). Στο Ύποπτη Συνωμοσίας διηγείται την ιστορία ενός δικηγόρου –την περίοδο μετά τον αμερικανικό εμφύλιο-, ο οποίος αν και αρχάριος δέχεται να υπερασπιστεί τη Μαίρη Σάρατ, τη μοναδική γυναίκα που κατηγορήθηκε για συνωμοσία στη δολοφονία του Αβραάμ Λίνκολν. Όταν οι συνάδελφοι, οι φίλοι και η κοπέλα του αρχίζουν να απομακρύνονται από αυτόν, ο Φρέντερικ βασίζεται στην κόρη της Μαίρη, Άννα. Μαζί συγκεντρώνουν όλα τα στοιχεία που οδήγησαν στη δολοφονία. Με τον Τζέιμς Μακ Άβοι και την Ρόμπιν Ράιτ.


Ο Γιος του Άι Βασίλη


Άλλη μία χριστουγεννιάτικη ταινία στις αίθουσες. Στο Arthur Christmas, ο Άρθουρ του τίτλου δεν είναι ένα παιδί σαν όλα τα άλλα, καθώς ο πατέρας του δεν είναι άλλος από τον… Αϊ Βασίλη. Με τα Χριστούγεννα να πλησιάζουν, ο Άρθουρ κάνει ό,τι μπορεί για να φανεί χρήσιμος στην καλά κρυμμένη κάπου στο Βόρειο Πόλο υπερσύγχρονη οικογενειακή επιχείρηση, όπου οι πάντες δουλεύουν πυρετωδώς, προκειμένου να ετοιμάσουν εγκαίρως τα παιχνίδια που θα μοιραστούν στα παιδιά όλου του κόσμου...


Shark Night 3D


Την επιτυχία του Πιράνχας 3D, θέλει να επαναλάβει το Shark Night 3D που έχει να κάνει (με τι άλλο;) με επιθέσεις καρχαριών. Η υπόθεση της εφηβικής περιπέτειας έχει ως εξής: Το ονειρεμένο Σαββατοκύριακο σε ένα σπίτι στη λίμνη στον κόλπο της Λουιζιάνα, θα μετατραπεί στον απόλυτο εφιάλτη για επτά κολεγιόπαιδα που θα ανακαλύψουν πως ο κίνδυνος παραμονεύει κάτω από τα νερά. Ποιος είπε ότι οι καρχαρίες δε ζουν στις λίμνες; Και μάλιστα πιο ζωντανοί από κάθε άλλη φορά. Του Ντέιβιντ Ρ.Έλις.

Newsroom ΔΟΛ

in.gr





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Σινεμά: "Το Κοστούμι" - Κριτική Ελισσαίου Βγενόπουλου

29 Μαϊου 2022, 21:11
Πρόβα επιβίωσης -Δεν είναι τέχνη είναι τεχνική, ψιθυρίζει ο ήρωας μας και εννοεί ότι χρειάζεται, ...

Σινεμά: Οι ταινίες της εβδομάδας από 28/4/22 - Κριτική Γιάννη Ζουμπουλάκη

29 Απριλίου 2022, 20:37
 – Λίαμ Νίσον χωρίς μνήμη Μια μόνο νέα ταινία ξεχωρίζει από σήμερα στις αίθουσες όπου ...

Όσκαρ 2022*: Οι ταινίες που πρωταγωνίστησαν - Του Ελισσαίου Βγενόπουλου

01 Απριλίου 2022, 20:44
Η «έκπληξη» που όλοι είχαν προβλέψει. Σε μια επιτυχημένη τελετή,  η ταινία  CODA  της Apple ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0