Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Μίκης Θεοδωράκης: "Να βγάλουμε το τρένο της εξουσίας από τις ράγες του"

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Μίκης Θεοδωράκης: "Να βγάλουμε το τρένο της εξουσίας από τις ράγες του"

Το βάρος στην αντίσταση και το σχήμα ΕΛηνική ΛΑϊκή Δημοκρατική Αντίσταση (ΕΛΛΑΔΑ) ρίχνει πλέον, και μετά την ανάδειξη της νεοεκλεγείσας «ηγεσίας» του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών (Σπίθα), ο Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος δεν θα συμμετέχει στα όργανα του σχήματος.

Μετά την ολοκλήρωση του τριήμερου συνεδρίου του ΚΑΠ, την περασμένη Κυριακή, στην Καβάλα, όπου τέθηκε ως κεντρικός στόχος της οργάνωσης η δημιουργία μιας "ενιαίας παράταξη με δικό της πρόγραμμα, στόχους, μεθόδους δουλειάς και σχέδια για το μέλλον, που να στηρίζεται στην ελεύθερη θέληση των μελών της", ο Μ. Θεοδωράκης έθεσε τους στόχους του για το επόμενο διάστημα.

Στο κλείσιμο των εργασιών, ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης ανέφερε σχετικά με την ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α. πως "δεν είναι κομματικός μηχανισμός, αλλά μέσο αντίστασης" και πρόσθεσε πως "η ΕΛληνική ΛΑϊκή Δημοκρατική Αντίσταση δεν είναι ένας κομματικός μηχανισμός. Η μόνη περίπτωση κατά την οποία θα μπορούσαμε να σκεφθούμε συμμετοχή της στις εκλογές, θα ήταν να διαπιστωθεί ότι το Μέτωπο Αντίστασης συγκεντρώνει μια τόση και τέτοια δύναμη, που θα μπορούσε χάρη σε μια συντριπτική πλειοψηφία να βγάλει το σημερινό τραίνο της εξουσίας από τις ράγες του". Παράλληλα ανέφερε πως "από την πρώτη στιγμή δηλώσαμε ότι το παρόν σύστημα εξουσίας έχει δύο βασικές ασθένειες: πρώτον, έχει σαπίσει και, δεύτερον, είναι παντελώς και πολλαπλώς εξαρτημένο".

Ο ίδιος σημείωσε πως είναι ζητούμενο να βρούμε "τι είναι εκείνα που ενώνουν τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας, που σήμερα βρίσκεται έξω από το σύστημα εξουσίας", ενώ πρόσθεσε πως πρέπει "να απαλλαγούμε από το χρέος. Να φύγει η τρόικα. Να γίνει συντακτική εθνοσυνέλευση. Να αναδειχθούν καινούργια πρόσωπα που να έχουν την απόλυτη εμπιστοσύνη μας. Να ξεκινήσουμε ένα νέο πρόγραμμα οικονομίας και κοινωνικής ανάπτυξης". Καταλήγοντας ο Μ. Θεοδωράκης είπε πως το Μέτωπο της Αντίστασης, θα πρέπει "στη νοοτροπία των 300 της Βουλής να αντιτάξει ώς το τέλος την ψυχολογία των 300 του Λεωνίδα".

Στο συνέδριο χαιρέτισε ο δήμαρχος της πόλης Κ. Σιμιτζής, ενώ παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ν. Μαριάς, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης, Στ. Παπαθεμελής, και ο Γ. Παπαπέτρου, παλιός φίλος του Μ. Θεοδωράκη, συναγωνιστής του από την εποχή των Λαμπράκηδων και τoυ ΠΑΜ.

Οι διεργασίες ολοκληρώθηκαν με την εκλογή 21 μελών για το Πολιτικό Συμβούλιο και 35 για την Ελεγκτική Επιτροπή.

(πηγή φωτογραφίας: greek songs)

Mediasoup





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας νέος Επίτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν

01 Αυγούστου 2024, 14:25
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας ανακοινώθηκε από τον Παύλο Μαρινάκη ως νέος Επίτροπος της Ελλάδος στην ...

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0