Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

«Να πέσει το τελευταίο διαχωριστικό τείχος στην Ευρώπη» - Αυστρία καλεί Τουρκία - ΣΚΑΪ

Αρχική | Διάφορα | Άρθρα από το Blog μας | «Να πέσει το τελευταίο διαχωριστικό τείχος στην Ευρώπη» - Αυστρία καλεί Τουρκία - ΣΚΑΪ

«Να πέσει το τελευταίο διαχωριστικό τείχος στην Ευρώπη»


Ο Αυστριακός ΥΠΕΞ καλεί την Τουρκία να ανοίξει για την Κύπρο, τα λιμάνια και αεροδρόμια της 15/10/2009 | 21:23

Τελευταία Ενημέρωση 21:23 15/10/2009

 Spidleger

Σαφές μήνυμα στην Άγκυρα από τον Αυστριακό ΥΠΕΞ


 

 

Την ανάγκη να πέσει και το «τελευταίο διαχωριστικό τείχος στην Ευρώπη» και η Άγκυρα να ανοίξει τα λιμάνια και αεροδρόμια της για την Κύπρο, τόνισε ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Μίχαελ Σπίντελεγκερ, μετά τις συνομιλίες που είχε στη Βιέννη με τον Κύπριο ομόλογό του Μάρκο Κυπριανού, ο οποίος βρέθηκε το βράδυ στην αυστριακή πρωτεύουσα στο πλαίσιο του κύκλου επαφών του με επίκεντρο τη διαδικασία του Δεκεμβρίου και την αξιολόγηση της Τουρκίας.

Αναφερόμενος στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, σε σχέση και με τη δημοσίευση της Έκθεσης Προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο κ. Σπίντελεγκερ ζήτησε «να υπάρξει επιτέλους κινητικότητα από τουρκικής πλευράς στην εφαρμογή του
Να υπάρξει επιτέλους κινητικότητα από τουρκικής πλευράς στην εφαρμογή του Πρωτοκόλλου της Άγκυρας

Πρωτοκόλλου της Άγκυρας» και επισήμανε ότι ιδιαίτερα το άνοιγμα τουρκικών λιμανιών και αεροδρομίων είναι υψίστης σημασίας.

Ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως μία επιτυχής συνέχιση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων εξαρτάται τελικά από την θέληση για μεταρρυθμίσεις και από την συμβιβαστική διάθεση της Άγκυρας, που θα πρέπει να εντείνει το ρυθμό των μεταρρυθμίσεων. «Δεν μπορεί η ίδια να παραμένει αμετακίνητη και συγχρόνως να περιμένει ότι θα προχωρούν οι διαπραγματεύσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συγχρόνως ο κ. Σπίντελεγκερ υπογράμμισε την σαφή και απαρέγκλιτη θέση της Αυστρίας σε σχέση με τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας, λέγοντας «θέλουμε μια ανοικτή και προσανατολισμένη στην Ευρώπη Τουρκία και υποστηρίζουμε διαπραγματεύσεις με ανοικτό αποτέλεσμα, αλλά χωρίς μία αυτόματη ένταξη».

Σε σχέση με την ειρηνευτική διαδικασία στην Κύπρο και τις προσπάθειες για μια επανένωση, ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών παρατήρησε πως «μόνον οι, βασιζόμενες σε αμοιβαίο σεβασμό και διάθεση συμβιβασμού, απευθείας συνομιλίες ανάμεσα στις δύο Κοινότητες στην Κύπρο, μπορούν να εξασφαλίσουν μακροπρόθεσμα την ειρηνική συνύπαρξη στη διαιρεμένη νήσο».
Δήλωση του Κύπριου προέδρου

Ικανοποιητική, ως αφετηρία για «να δουλέψουμε παραπέρα», θεωρεί ο Κύπριος πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.

Ο πρόεδρος Χριστόφιας ανέφερε επίσης ότι το Εθνικό Συμβούλιο δεν έχει αποφασίσει ότι στόχος είναι αποκλειστικά η τιμωρία της Τουρκίας.

Στόχος, είπε, είναι να πιεστεί η Τουρκία και να αξιοποιήσουμε ως εργαλείο την έκθεση για να αλλάξει στάση.

Αν δεν αλλάξει, τόνισε, όλα είναι ανοικτά.



Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Τζούλια και Ζαγορίτης - Το video!

30 Ιουνίου 2010, 17:36
 Όσα προγήθηκαν του Μουσείου...Δείτε το video του ALTER: [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=98azJrAs0ys&w=640&h=505]Αποστολή: Γιώργος Τσιρίκος (Πειραιάς) ...

Ο Jerry Lee Lewis στον Λυκαβηττό - Κερδίστε προσκλήσεις

30 Ιουνίου 2010, 13:44
Jerry Lee Lewis: Ο θρύλος του rock and rollLet's rock n' roll πάρτι, στο ...

«Το ΔΝΤ τελειώνει την οικογενειοκρατία στην Ελλάδα», της Joanna Kakissis στην International Herald Tribune

30 Ιουνίου 2010, 12:34
30/6/2010Υπό τον τίτλο «Η λιτότητα θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναδιάταξη», η International Herald ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0