Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Πράκτορας των Βρετανών ο Μουσολίνι; - ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Αρχική | Διάφορα | Άρθρα από το Blog μας | Πράκτορας των Βρετανών ο Μουσολίνι; - ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

benito


Υπάλληλος της ΜΙ5 ο Μουσολίνι


NAFTEMPORIKI.GR Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2009 13:10
Τελευταία Ενημέρωση : 15/10/2009 13:20

Στο μισθολόγιο των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών βρισκόταν ο Μπενίτο Μουσολίνι κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, όπως αποκαλύπτουν ιστορικά έγγραφα.








Στο μισθολόγιο των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών βρισκόταν ο Μπενίτο Μουσολίνι κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, όπως αποκαλύπτουν ιστορικά έγγραφα.

Την εποχή εκείνη ο τότε σοσιαλιστής δημοσιογράφος ήταν διευθυντής στη δημοφιλή εφημερίδα Il Popolo d'Italia στο Μιλάνο και η Ιταλία ήταν σύμμαχος της Βρετανίας και της Γαλλίας στον πόλεμο εναντίον της Γερμανίας.

Σύμφωνα με των ιστορικό του πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ Πίτερ Μάρτλαντ, που αποκάλυψε ότι η ΜΙ5 έδινε 100 στερλίνες εβδομαδιαίως στο Μουσολίνι το 1917, οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες επιθυμούσαν να δημοσιεύει προπαγάνδα υπέρ του πολέμου, ώστε να παραμείνει με το μέρος τους η Ιταλία.

«Οι βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών επιχορηγούν την εφημερίδα του και τους στοιχίζει φθηνά. Αλλά τίθεται στο πλαίσιο της ευρύτερης καμπάνιας τους με στόχο να κρατήσουν την Ιταλία στον πόλεμο», όπως είπε ο κ. Μάρτλαντ.

Ο Μουσολίνι προσλάμβανε κακοποιούς για να ξυλοκοπούν φτωχούς ειρηνιστές διαδηλωτές προκειμένου να τους εκφοβίζουν ώστε να μην διοργανώνουν διαμαρτυρίες εναντίον του πολέμου, κάτι που αποτελεί προάγγελο των Μελανοχιτώνων του, όπως αποκαλύπτει ο κ. Μάρτλαντ.

Ωστόσο ο ιστορικός υποστηρίζει ότι τα χρήματα που του έδινε η Βρετανία μάλλον δεν πήγαν όλα στην πολεμική προπαγάνδα.

«Μέρος των χρημάτων χρησιμοποιήθηκε στην εφημερίδα, αλλά ξέρουμε τον Μουσολίνι και ξέρουμε ότι ήταν γυναικάς… Δεν θα ήταν παράλογο να πούμε ότι μεγάλο μέρος των χρημάτων θα πήγε στις ερωμένες του», όπως υποστήριξε.

Πηγή: Reuters



Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Τζούλια και Ζαγορίτης - Το video!

30 Ιουνίου 2010, 17:36
 Όσα προγήθηκαν του Μουσείου...Δείτε το video του ALTER: [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=98azJrAs0ys&w=640&h=505]Αποστολή: Γιώργος Τσιρίκος (Πειραιάς) ...

Ο Jerry Lee Lewis στον Λυκαβηττό - Κερδίστε προσκλήσεις

30 Ιουνίου 2010, 13:44
Jerry Lee Lewis: Ο θρύλος του rock and rollLet's rock n' roll πάρτι, στο ...

«Το ΔΝΤ τελειώνει την οικογενειοκρατία στην Ελλάδα», της Joanna Kakissis στην International Herald Tribune

30 Ιουνίου 2010, 12:34
30/6/2010Υπό τον τίτλο «Η λιτότητα θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναδιάταξη», η International Herald ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0