Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Βρέθηκε γυναίκα νεκρή στο σπίτι του δράστη της Λιέγης

Αρχική | Ειδήσεις | Κόσμος | Βρέθηκε γυναίκα νεκρή στο σπίτι του δράστη της Λιέγης

Υπέκυψε και το 18 μηνών βρέφος

Το πτώμα μίας γυναίκας, την οποία φέρεται να έχει σκοτώσει ο δράστης της χθεσινής επίθεσης στην Λιέγη, ανακάλυψαν Βέλγοι επιθεωρητές. Εχασε την μάχη για τη ζωή το 18 μηνών βρέφος που τραυματίστηκε στην επίθεση.


Οι αστυνομικοί ανακάλυψαν το πτώμα της γυναίκας, κατά την διάρκεια έρευνας στο σπίτι του δράστη, του 33χρονου Νορντίν Αμρανί.

Ο εισαγγελέας Σεντρίκ ντε Μποκάρμ, δήλωσε στο βελγικό ραδιόφωνο ότι το πτώμα της γυναίκας βρέθηκε σε αποθήκη που χρησιμοποιούσε ο δράστης.

«Χθεσινοβραδινή έρευνα αποκάλυψε το πτώμα σε μία αποθήκη, την οποία πιθανώς χρησιμοποιούσε ο Αμρανί για να καλλιεργεί κάνναβη», δήλωσε ο εισαγγελέας προτού μεταβεί στην Πλατεία Σεν Λαμπέρ.

Πρόκειται για μια 45χρονη που εργαζόταν ως οικιακή βοηθός σε γειτόνισσα του Αμρανί. Σύμφωνα με την SudPresse , την Τρίτη το πρωί ο 33χρονος της ζήτησε να μπει στο διαμέρισμά του με την πρόφαση ότι θα της προσέφερε εργασία. Στην συνέχεια φαίνεται ότι της επιτέθηκε και την σκότωσε, πριν ξεκινήσει για το μακελειό στην πλατεία.

Στους νεκρούς της αιματηρής επίθεσης συγκαταλέγονται- εκτός από τον δράστη που αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι- ένας 15χρονος και ένας 17χρονος, ενώ μια ηλικιωμένη γυναίκα 75 ετών η οποία χθες είχε ανακοινωθεί ότι απεβίωσε, βρίσκεται ακόμη εν ζωή, αν και σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, όπως διευκρίνισε η εισαγγελέας της Λιέγης.

Επίσης αργά χθες το βράδυ υπέκυψε το 18 μηνών βρέφος που είχε τραυματιστεί, ενώ από τους συνολικά 125 τραυματίες, πέντε νοσηλεύονται στην εντατική, δίνοντας μάχη για τη ζωή τους.

Η αστυνομία του Βελγίου διεξάγει έρευνες προκειμένου να διαπιστώσει τα κίνητρα του Αμρανί, ο οποίος δεν άφησε κάποιο «επεξηγηματικό» σημείωμα.

Γνώριμος των αρχών

Οι Αρχές έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο να πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια, ενώ ανακοίνωσαν ότι ο 33χρονος έδρασε μόνος του, διαψεύδοντας τα όσα είχαν αρχικά αναφερθεί περί συνεργών. Δεν τίθεται επίσης εν αμφιβόλω η ψυχοπνευματική του κατάσταση.

Ο δράστης ήταν γνώριμος των Αρχών, αφού το 2008 είχε καταδικαστεί για υποθέσεις ναρκωτικών και οπλοκατοχή, αλλά αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους τον Οκτώβριο του 2010, έχοντας εκτίσει μόνο το ήμισυ της ποινής φυλάκισης.

Η αστυνομία είχε ζητήσει από τον 33χρονο να μεταβεί στο αστυνομικό τμήμα για μια κατάθεση, αλλά αντ' αυτού ο Αμρανί, κατευθύνθηκε στο κέντρο της πόλης, έχοντας φύγει από το σπίτι με ένα πιστόλι, μια καραμπίνα και τρεις χειροβομβίδες, «επιμελώς» προετοιμασμένος για το μακελειό που ακολούθησε.

Ο 33χρονος άρχισε να εκτοξεύει χειροβομβίδες και να πυροβολεί τους διερχόμενους στην κεντρική πλατεία Σεν Λαμπέρ. Εκεί βρίσκεται το δικαστικό μέγαρο, ενώ υπάρχει κοντά και μια δημοφιλής χριστουγεννιάτικη αγορά που προσελκύει 1,5 εκατομμύριο επισκέπτες ετησίως.

Ελιο Ντι Ρούπο: «Μεμονωμένο περιστατικό»
Ο πρωθυπουργός της χώρας, Έλιο Ντι Ρούπο, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, έκανε λόγο για «μεμονωμένο περιστατικό» και όχι για τρομοκρατική ενέργεια.

Ο ίδιος, δήλωσε ότι «δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν αυτή την τραγωδία». «Ολόκληρη η χώρα μοιράζεται τον πόνο των οικογενειών των θυμάτων. Μοιραζόμαστε το σοκ του του κόσμου», πρόσθεσε.

Ο Βέλγος πρωθυπουργός επισκέφθηκε την περιοχή, όπως και ο βασιλιάς Αλβέρτος με τη βασίλισσα Πάολα τη Β'.

Ο δήμαρχος της Λιέγης από την πλευρά του δήλωσε ότι «η επίθεση σκόρπισε την θλίψη στην καρδιά της πόλης».

ΕΘΝΟΣ





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Ισμαήλ Χανίγια: Τον σκότωσαν με εξελιγμένη βόμβα και όχι drone

01 Αυγούστου 2024, 20:07
- Την είχαν βάλει στον ξενώνα του δύο μήνες πριν Τι αποκαλύπτουν οι New York ...

Μπάιντεν: Πώς βγήκε εκτός εκλογικής μάχης σε 48 ώρες

22 Ιουλίου 2024, 12:20
 – Όλο το παρασκήνιο     Η σιγουριά που έβγαζε το εκλογικό επιτελείο του Μπάιντεν την Παρασκευή, ...

Microsoft: Έπεσαν τα συστήματα της σε όλο τον κόσμο - Χάος στα αεροδρόμια

19 Ιουλίου 2024, 13:20
Εκτός λειτουργίας τα συστήματα σε όλο τον κόσμο λόγω προβλήματος που φαίνεται να συνδέεται ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0