Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

«Είμαστε» Ρατσιστές ή απλά «δεν είμαστε» κουτόμυαλοι…!!! - Του Γρηγόρη Σοφικίτη

Αρχική | Τα δικά σας άρθρα | «Είμαστε» Ρατσιστές ή απλά «δεν είμαστε» κουτόμυαλοι…!!! - Του Γρηγόρη Σοφικίτη

Θα ήταν εντελώς αδαής κάποιος αν θεωρούσε, στις μέρες που διανύουμε, ότι η κρίση είναι μόνο οικονομική, είναι μόνο «χρήματα» και «δανειακές επιχορηγήσεις», χαράτσια και μέτρα λιτότητας, προϋπολογισμοί πείνας και νομοσχέδια ρεμούλας.

Υπάρχει ένα σοβαρότερο πρόβλημα, που έχουμε ξεχάσει ή έχουμε απλά προσπεράσει ή ακόμα ίσως και να μην το έχουμε αντιληφθεί.

Το πρόβλημα φυσικά εντοπίζεται στις μεγαλουπόλεις και κυρίως στην Αττική όπου είναι και ο τελικός αποδέκτης όλων αυτών των κατά τ’ άλλα ταλαίπωρων μουσουλμάνων, φανατικών και μη.

Ναι, για τους μουσουλμάνους πρόκειται, και για ανθρώπους με ιδιότυπες και ιδιαίτερες θρησκευτικές πεποιθήσεις και δεν το λέω αυτό ως χριστιανός ορθόδοξος, ούτε ως Έλληνας πολίτης με εθνικιστικά αισθήματα. Το λέω ως ένας πολίτης μιας μεσογειακής χώρας με ήθη και έθιμα εντελώς διαφορετικά από την κουλτούρα και τις συνήθειες των ανθρώπων αυτών.

Μην πάει ο νους σας βέβαια μόνο σε χώρες όπως το Ιραν, Ιρακ, Αφγανιστάν, Πακιστάν και λοιπές χώρες, φυσικά αναφέρομαι και σε Αφρικανικές χώρες, καθώς επίσης και στα αγαπητά μας Βαλκάνια.

Οι Βαλκάνιοι έχουν αναλάβει τις κλοπές και τις ληστείες, όπου μερικές φορές έχουν και συνεργάτες Έλληνες, (ας μην το ξεχνάμε αυτό), όποια ώρα της ημέρας ή της νύχτας πλέον και με απίστευτη άνεση και πρωτόγνωρο θράσος, όπου πολλές φορές όπως διαβάζουμε καθημερινά, υπάρχει και δολοφονική κατάληξη ….και οι ανά τον κόσμο υπόλοιποι μάλλον δίχως την σχετική τεχνογνωσία της διάρρηξης, ικανοποιούν τις καθημερινές τους ανάγκες με ποιο άμεσο τρόπο, σταματώντας σε, στο δρόμο με την απειλή όπλου και την ίδια διάθεση να σε στείλουν στο ταξίδι χωρίς επιστροφή αν δεν ικανοποιηθεί οποιαδήποτε επιθυμία τους.

Και μην μου πείτε τώρα όλοι εσείς οι κοσμογυρισμένοι, πολιτισμένοι και ανοιχτόμυαλοι ευρωπαίοι πολίτες της Ελλάδας ότι δεν συμβαίνουν αυτά ή ότι σας αρέσει αυτή η κατάσταση που βλέπετε, ακούτε και ζείτε στην καθημερινότητα σας, γιατί δεν θα σας πιστέψω.

Αυτή βέβαια είναι η κατάληξη των όσων βιώνουμε κάθε μέρα, οι ρίζες όμως αυτής της κατάληξης και πως φτάσαμε ως εδώ, βρίσκονται γραμμένα σε άλλο σχέδιο.

Το σχέδιο, μεγάλο και τρανό με δυσοίωνες προεκτάσεις για το μέλλον μιας χώρας που επί σειρά αιώνων, επαναλαμβάνω….αιώνων, βαλλόταν από την λυσσαλέα επιθυμία των καλών μας γειτόνων για την επέκταση της καλογυαλισμένης Οθωμανικής τους Αυτοκρατορίας.

Και τι νομίζετε ότι έχει αλλάξει στα τόσα χρόνια..?? Μήπως έχετε την εντύπωση ότι επειδή ο Ελληνισμός παρείχε τα «φώτα» του πολιτισμού στο κόσμο, άνοιξαν όλοι τους «διακόπτες» και μπόρεσαν να δουν ή επειδή πέρασαν τα χρόνια και άλλαξαν οι καταστάσεις, ένας επικείμενος πόλεμος, είτε με την σημερινή μορφή ως οικονομικός είτε με την μορφή που γνώρισαν οι πρόγονοι μας ως ένοπλος κατακτητικός δεν μας απειλεί πια ούτε καν στην πιο τρελή φαντασία μας.

Κάποτε αρκούσε μόνο η θρησκεία ενός λαού και οι επεκτατικές του ορέξεις για να εισέλθει στην γείτονα χώρα, τώρα έχει προστεθεί και ένας πιο δυνατός σύμμαχος….το «χρήμα» ως μέσον παγκόσμιας ισχύος.

Το χρήμα ως μέσον για την προσήλωση των ισχυρών ως συμμάχων στο επιτελικό έργο της επέκτασης και η θρησκεία ως μέσον για την προσήλωση της άβουλης και αδαούς μάζας προς την ίδια κατεύθυνση.

Έτσι, τα έχεις όλα, πετυχαίνεις τις πολιτικές σου ιδεολογικές ανωμαλίες με την αμέριστη συμπαράσταση του ταλαιπωρημένου και θρησκευτικά φανατισμένου λαού.

Εμείς, καλώς.. για κάποιους ή κακώς ..για κάποιους άλλους, ξεπεράσαμε τον θρησκευτικό φανατισμό μας και γίναμε πιο ανθρώπινοι, γίναμε πιο ρεαλιστές, γίναμε πιο ελεύθεροι, φυσικά με όλα τα θετικά και τα αρνητικά που μπορεί να επέρχονται με αυτήν την αλλαγή. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούνται ακρότητες όπως θανατώσεις, βασανισμοί, και απάνθρωπα καθεστώτα κάτω υπό την προστασία ενός θρησκευτικού νόμου και ενός «βιβλίου» που κατάφερε να ορίζει τις ζωές και τις τύχες κάποιων ανθρώπων.

Γιατί δεν βλέπουμε το παράδειγμα της Θράκης, όπου πλέον μειονότητα έχει γίνει η Ελληνική… και πως έφτασαν τα πράγματα να είναι έτσι σήμερα. Γιατί δεν κοιτάμε τις παραμεθόριες περιοχές της Ελλάδος, τα άγνωστα παραμεθόρια νησιά μας, που για να τα επισκεφτείς σήμερα θα πρέπει να ανήκεις σε κάποια ακτιβιστική οργάνωση.

Εμένα προσωπικά μου αρκεί το γεγονός του ότι κάποιος δεν σέβεται τα θεσμικά, τα πολιτισμικά και τα κυριαρχικά όρια του γείτονα του ή του παραγείτονα..!!

Γιατί άραγε πολίτες από χώρες με το τριπλάσιο ή τετραπλάσιο εμβαδόν ή και ακόμα μεγαλύτερες και φυσικά και σε αντίστοιχη πληθυσμιακή αναλογία έρχονται σε χώρα που αν κοιτάξεις τον γεωγραφικό χάρτη ίσα ίσα που διακρίνεις μια κουκίδα ανάμεσα στο χάος. Τι μπορούμε πια να προσφέρουμε εμείς που δεν μπορούν άλλες χώρες με πραγματικές κοινωνικές δυνατότητες και δομές.

Και γιατί οι υπόλοιπες χώρες δηλώνουν άρνηση φιλοξενίας προς τους παράνομα ευρισκόμενους ή περιπλανώμενους «ταξιδιώτες» και μάλιστα χρηματοδοτούν ανά κεφαλήν, την Ελλάδα για την παραμονή των ανθρώπων αυτών στην χώρα, γι’ αυτό άλλωστε ενίοτε γίνεται και καταμέτρηση, μην νομίζετε για κάποιον άλλο λόγο…!!!

Γιατί όλος αυτός ο συνωστισμός σε μια χώρα που εκ των πραγμάτων δεν έχει να προσφέρει εργασία, δεν έχει να προσφέρει μέλλον, σπίτι, οικογένεια…!!!!

Μην μου πείτε πως έμαθαν για την τρελή ζωή που κάνουμε, την διασκέδαση, τις διακοπές, τα γλέντια, τα ταβερνάκια και την Ακρόπολη.

Μην μου πείτε πως ενδιαφέρονται για τον πολιτισμό μας, για τα ήθη και έθιμα και την λαογραφική μας παράδοση.

Μην μου πείτε πως ήρθαν να βρουν μια καλύτερη τύχη και να κάνουν μια καινούργια αρχή.

Μην μου πείτε ότι ήρθαν για διακοπές και απλά τους άρεσε και έμειναν..!!!

Σαφώς, πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους έφυγαν από την πατρίδα τους για να γλυτώσουν την ζωή τους ή όντως για να βρουν μια καλύτερη τύχη και μια καινούργια αρχή,….αλλά δεν είναι παράξενο πως όλοι αυτοί ή τουλάχιστον ένα υπερβολικά μεγάλο ποσοστό εν σχέση με την χώρα επίσκεψης, κατευθύνεται και καταλήγει στην Ελλάδα.

Δεν σας κάνει εντύπωση πως γίνεται όλο αυτό, πως ξεκινάνε, πως οργανώνονται, ποιος τους προωθεί και με ποιον τρόπο.

Συγνώμη, αλλά δεν νομίζω ότι είναι τυχαίο…!!!!!

Άλλωστε, πολλά από αυτά που συμβαίνουν έχουν αναφερθεί στο παρελθόν από διάφορους «προφήτες» ή λόγιους έστω κι αν μας φαίνεται κάπως, …να που συμβαίνει..!!

Δεν είναι τυχαίος ο ξεσηκωμός στις αραβικές χώρες, δεν είναι σύμπτωση η ρήξη σχέσης της Συρίας των Εβραίων με την Τουρκία, δεν είναι τυχαία η τωρινή αποχώρηση των Αμερικανικών στρατευμάτων από τα κατεχόμενα εδάφη του Ιράκ, τίποτα δεν είναι απλά τυχαίο.

Φυσικά και το ξαναλέω πάλι……φυσικά και δεν είναι τυχαία το γεγονός ότι μετά από 100 χρόνια της ίδρυσης της Ελληνικής επικράτειας και της ένωσης της με την Κρήτη, ξαφνικά και ενώ οι πάντες γνωρίζουν όλα αυτά τα χρόνια τον φυσικό πλούτο της Ελλάδας, τώρα να ξεκινάμε και μάλιστα εν μέσω «Οικονομικής Κρίσης» τις επαφές και τις έρευνες αυτού του μονάκριβου πλούτου σε περιοχές, κατ’ άλλους, αμφιλεγόμενης κυριαρχίας.

Από την μια λοιπόν έχουμε τις εμπόλεμες καταστάσεις των μουσουλμανικών χωρών, από την άλλη έχουμε τις επεκτατικές επιθυμίες των γειτόνων μας, έρχεται και η σφήνα της Ευρωπαϊκής κατάρρευσης και εμείς θα πρέπει εν μέσω όλων αυτών να είμαστε πολιτισμένοι, άνθρωποι με κατανόηση και φιλευσπλαχνία και αρωγοί της Ελληνικής πασίγνωστης φιλοξενίας.

Και μην προλάβει κανείς να μιλήσει για ανθρώπινα δικαιώματα και πολιτισμένες κοινωνίες, γιατί στην Ελλάδα γνωρίζαμε, και τι σημαίνει πολιτισμός πολύ πριν από άλλους, και τι σημαίνει ο όρος ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και το κυριότερο από όλα, τι σημαίνει «φιλοξενία».

Προσωπικά, αυτή την στιγμή αισθάνομαι παραβίαση των δικών μου δικαιωμάτων, αισθάνομαι να βιάζομαι καθημερινά και μάλιστα από τους φιλοξενούμενους μου.

Φανταστείτε δηλαδή ότι «καλέσατε» έναν συνάνθρωπό σας και τον φιλοξενείτε στο σπίτι σας.

Την πρώτη μέρα, τρώει το φαγητό που του δίνετε, την δεύτερη πίνει το κρασί που τον κερνάτε, την τρίτη μέρα ακούει την μουσική που του βάζετε κτλ, μα κάποια στιγμή αρχίζει και ζητάει το δικό του φαγητό, το δικό του ποτό και την δική του μουσική, στην αρχή με καλό και ευγενικό τρόπο, μετέπειτα λίγο πιο πιεστικά και στο τέλος φτάνει να τα απαιτεί.

Αυτό ακριβώς θα συμβεί σε λίγα χρόνια από τώρα, αν και μερικά συμβαίνουν ήδη αυτή την στιγμή.

Θεωρώ, αλλά ίσως να κάνω και λάθος, ότι όταν βρίσκεσαι σε μια άλλη χώρα που σε «φιλοξενεί» έστω κι αν γίνεται με το «έτσι θέλω», υποχρεούσαι να σέβεσαι τους ανθρώπους και την κοινωνία της και φυσικά να συμβαίνει και το αντίθετο και μάλιστα όταν έχεις κάνει εσύ ο ίδιος την επιλογή και ακόμα κι αν έγινε χωρίς να το θέλεις ή να το έχεις σχεδιάσει. Άλλωστε για να λέμε και τα πράγματα με το όνομα τους, άλλοι το έχουν σχεδιάσει γι’ αυτούς.

Δεν μπορώ να δεχτώ ότι μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας είναι απαγορευτική και θα πρέπει να αποφύγει κάποιος, τα κατεχόμενα γκέτο των πολυάριθμων ταλαιπωρημένων και πεινασμένων συνανθρώπων μας, για να μην τον «καθαρίσουν» για 2 ευρώ.

Δεν μπορώ να δεχτώ ότι θα μπει κάποιος στο σπίτι μας και θα μας λεηλατήσει ή σκοτώσει για μερικά ευρωτάλαντα.

Δεν μπορώ να δεχτώ την ηθελημένη και προδιαγεγραμμένη προβολή των τούρκικων σήλιαλς, την στιγμή που δεν πρόκειται για «ανταλλαγή πολιτισμικού περιεχομένου», - δώστε μας εμάς να δούμε την δική σας σειρά και σεις να δείτε την δική μας - .

Άραγε παίζουν στην Τουρκία κάποιο παρεμφερές ηλίθιο και αποβλακωτικό Ελληνικό σήριαλ….????????

Δεν μπορώ να δεχτώ την ανέγερση μιναρέ, στα χώματα που έχυσαν το αίμα τους οι προγονοί μου για την λευτεριά από την βάναυση και δολοφονική συμπεριφορά αυτών που σήμερα απαιτούν για άλλη μια φορά οι γόνοι τους.

Άραγε τι θα γίνει αν πάω να ζητήσω να κτιστεί εκκλησία σε τούρκικο έδαφος..???

Δεν μπορώ να δεχτώ ανθρώπους που στις χώρες τους σκοτώνουν ή βασανίζουν άλλους συνανθρώπους τους μόνο και μόνο επειδή καλύπτονται πίσω από θρησκευτικούς ιδεολογικούς παραλογισμούς.

Μην μου μιλάτε λοιπόν για ανθρώπινα δικαιώματα και πολιτισμό, γιατί αυτά είναι αγαθά που σε κάποιες από αυτές τις χώρες, όχι μόνο δεν αναγνωρίζονται αλλά δεν υπάρχουν ούτε καν στο λεξιλόγιο τους.

Σέβομαι τον πόνο του συνανθρώπου μου, συμπονώ στα προβλήματα του, και κατανοώ τους φόβους του. Του ανθρώπου όμως, που σέβεται την ανθρώπινη ύπαρξη, που σέβεται και αυτός τα ανθρώπινα δικαιώματα και την κοινωνία που τον φιλοξενεί.

Όταν αυτά βάλλονται και καταπατώνται, στον κάθε ανυπεράσπιστο και ανυποψίαστο πολίτη που δεν φταίει ή τουλάχιστον δεν επιδίωξε να έχει μερίδιο ευθύνης, τότε δεν έχω να σεβαστώ τίποτε.

Φυσικά, δεν ρίχνω όλες τις ευθύνες στην ανθρώπινη υπόσταση, γιατί από πίσω κρύβονται πολλοί άλλοι αστάθμητοι παράγοντες.

Ο ρατσισμός ή με πιο ντελικάτη και «μιμουάπτ» λέξη για τους πιο ευαίσθητους, η «ξενοφοβία», δεν υπάρχει σήμερα στους Έλληνες χωρίς λόγο και αιτία. Δημιουργήθηκε μέσα από την καθημερινότητα που οι περισσότεροι αντιμετωπίζουμε, γεννήθηκε μέσα από τα γεγονότα που συμβαίνουν και κανείς, ακόμα και ο πιο «ανθρωπιστής» δεν μπορεί να αγνοήσει…!!!!

Και τα περί ξενοφοβίας, εσείς οι ανθρωπιστές, να τα συζητήσετε μαζί με αυτούς που βίωσαν τον θάνατο δικού τους ανθρώπου, την καταπάτηση του προσωπικού τους χώρου, τον ψυχολογικό και σωματικό βιασμό και την καθημερινή «εμφυτευμένη» πλέον φοβία ακόμα και μέσα στα σπίτια τους, κλειδαμπαρωμένοι λες και απ’ έξω κυκλοφορεί το μυθικό θεριό.

Και μην μου πείτε πάλι, ότι αυτά τα είχαμε και πριν από 10, 20 ή 30 χρόνια, γιατί ειλικρινά,…. πάλι δεν θα σας πιστέψω.

Οι Πολιτικοί αυτής της χώρας έχουν κριθεί ως παντελώς ανάξιοι για να διαχειριστούν αυτή την κατάσταση και ταυτόχρονα αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτή την κατάντια και εδώ φυσικά δεν αντιστοιχίζεται το «Μαζί τα κάναμε»…!!!!

 

Προσέξτε, γιατί σε μερικά χρόνια αντί να ξυπνάμε το πρωί της Κυριακής από την καμπάνα της εκκλησίας, θα ξυπνάμε με αμανέδες από τον μιναρέ της γειτονιάς…

Για όλα αυτά βέβαια, μπορεί να κάνω και λάθος…!!!!

Το μέλλον θα δείξει……

Φιλικά

Γρηγόρης Σοφικίτης

 





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Μια Αλφαβήτα ο δρόμος του Κορωνοϊού - Της Μαρίας Παπαδοπούλου

18 Ιουλίου 2021, 13:24
Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τον συντάκτη τους και δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την ...

200 χρόνια ελευθερίας 1821-2021 - Της Μαρίας Παπαδοπούλου

07 Απριλίου 2021, 23:51
 Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τον συντάκτη τους και δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την ...

Ένα δάκρυ για τον Ντιέγκο - Του Δημήτρη Σουλιώτη

06 Δεκεμβρίου 2020, 05:10
Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα έφυγε από τη ζωή… Ακούγοντας την είδηση του θανάτου του ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0