Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Ρέκβιεμ - Του Δημήτρη Καμπουράκη

Αρχική | Απόψεις | Ρέκβιεμ - Του Δημήτρη Καμπουράκη

Το νοσοκομείο τα Χριστούγεννα είναι πιο λευκό από τις άλλες μέρες. Οι διάδρομοι του, αργά το απόγευμα όταν έξω ανάβουν τα γιορτινά λαμπιόνια, είναι πιο άδειοι και πιο σιωπηλοί. Οι άρρωστοι βαδίζουν κοντύτερα στους τοίχους απ' ό,τι συνήθως. Τα κεφάλια τους είναι ακόμα πιο κατεβασμένα προς το πάτωμα. Το δάπεδο είναι παλιό μωσαϊκό. Μετράνε τις πετρούλες του 1970 μία-μία.

Τα Χριστούγεννα, ο διάδρομος τού νοσοκομείου μακραίνει. Είναι το αντίθετο του κινηματογραφικού διαδρόμου. Δεν έχει φως στην άλλη άκρη, αλλά ένα ημίφως όμοιο με το σκοτάδι. Καμιά φορά όμοιο με θάνατο. Οι άρρωστοι, σε αντίθεση με τους κινηματογραφικούς ήρωες δεν τρέχουν κατά μήκος του. Σέρνονται. Δεν θέλουν να φθάσουν στην άκρη, όμως φτάνουν. Σε κείνη τη στενή λωρίδα με το άσπρο μαρμαράκι γύρω-γύρω, κάνουν την πιο γρήγορη κούρσα της ζωής τους. Το πνευμόνι τους δεν κουράζεται καθώς σέρνει ένα άρρωστο σαρκίο με παντούφλες, η ψυχή τους όμως λαχανιάζει.

Δειλή η ψυχή σαν περιφέρεται μέσα σε νοσοκομείο χριστουγεννιάτικα. Φοβάται πολύ, τρέμει. Σε αντίθεση με τα δάκτυλα που, στο πίσω μπαλκονάκι για τους παράνομους καπνιστές, ακουμπάνε με μανία την καύτρα τού τσιγάρου σαν να είναι βώλος από ψωμί, δίχως να καίγονται.

Protagon.gr

 





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Παύλος Πολάκης: Γκαζόζα - Του Μιχάλη Τσιντσίνη

19 Ιουλίου 2024, 14:42
2' 4" χρόνος ανάγνωσης   Γελούσε λίγο με τον εαυτό του. Εκφέροντας εκείνη τη φράση, που ...

Οι κουκούλες και οι σακούλες - Της Ιωάννας Μάνδρου

17 Ιουλίου 2024, 15:04
1' 54" χρόνος ανάγνωσης   Φωτό: Βικιπαίδεια Πριν από λίγες ημέρες, επανήλθε μετ’ επιτάσεως το αίτημα πολλών ...

Παλεύοντας με τη Λερναία Υδρα - Του Τάκη Θεοδωρόπουλου

11 Ιουλίου 2024, 23:15
1' 54" χρόνος ανάγνωσης   Τον Μάιο, μας απασχόλησε η προϊσταμένη στην εφορία της Χαλκίδας. Hταν ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0