Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

S.O.S από το ίδρυμα «Η Μητέρα»

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | S.O.S από το ίδρυμα «Η Μητέρα»

Την ώρα που ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος ασχολείται με την κούρσα της διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ, το Κέντρο Προστασίας του Παιδιού Αττικής «Η Μητέρα» γνωστοποιεί ότι ένα από τα παραρτήματά του κινδυνεύει να μείνει χωρίς πετρέλαιο, και απευθύνει έκκληση για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τα παιδιά που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του.


Σύμφωνα με τη διοίκηση του κέντρου, υπάρχει μεγάλη ανάγκη για τρόφιμα (ζυμαρικά, γάλα, λάδι, ζάχαρη και βρεφικές κρέμες), ρούχα, παπούτσια, πάνες, ηλεκτρικές συσκευές (σκούπες, μπλέντερ και μίξερ), αλλά και για πετρέλαιο θέρμανσης στο παράρτημα της Πεντέλης.


«Εχει γίνει μια ανοιχτή πρόσκληση, ωστόσο, φοβόμαστε ότι καμία εταιρεία δεν θα συμμετέχει στον διαγωνισμό για την αγορά πετρελαίου. Ο λόγος είναι ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν τα χρήματα για να καλυφθεί ολόκληρο το ποσό. Κατά πάσα πιθανότητα οι εταιρίες θα απέχουν, όπως συνέβη και πέρυσι, που χρειάστηκε να γίνουν τέσσερις διαγωνισμοί» εξηγεί στη «δημοκρατία» ο διοικητής Δημήτρης Βεζυράκης.


Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα και το κεντρικό κτίριο του Κέντρου «Η Μητέρα», στο Ιλιον, θερμαίνεται σήμερα με πετρέλαιο που δώρισαν ιδιώτες, ενώ η διοίκηση έχει ήδη προμηθευτεί θερμαντικές συσκευές που λειτουργούν με ηλεκτρικό ρεύμα, προκειμένου να μη μείνουν χωρίς θέρμανση και ζεστό νερό τα παιδιά που φιλοξενούνται στο Αναρρωτήριο Πεντέλης και στα παραρτήματα «Αγιος Ανδρέας» και «Αγία Βαρβάρα».


«Μετά τις συγχωνεύσεις που αποφάσισε το υπουργείο Υγείας, επικράτησε μια αναταραχή. Οι υποχρεώσεις μας είναι αυξημένες φέτος, προσπαθούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των παιδιών με τα στοιχειώδη. Ο προϋπολογισμός μας για το 2011 ήταν μειωμένος κατά 20%. Δεν έχουμε πια την πολυτέλεια να αφήνουμε το ζεστό νερό ανοιχτό όλο το 24ωρο, αλλά μόνο πέντε ώρες την ημέρα. Εχουμε σημαντικές ελλείψεις σε βασικά είδη, γι' αυτό, λόγω και των ημερών, ζητήσαμε τη βοήθεια του κόσμου. Δεν θέλουμε χρήματα, ας δώσει ό,τι θέλει ο καθένας» αναφέρει ο κ. Βεζυράκης.



info: Το Κέντρο Προστασίας του Παιδιού Αττικής «Η Μητέρα» προστατεύει συνολικά 525 παιδιά. Τα 175 φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του και τα υπόλοιπα 350 είναι τοποθετημένα σε 307 ανάδοχες οικογένειες σε όλη τη χώρα. Οποιος ενδιαφέρεται να προσφέρει στο κέντρο μπορεί να απευθυνθεί στο Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων (τηλέφωνο 213-2015784), στη Βρεφοκομική Υπηρεσία (τηλέφωνο 213-2015779) ή να στείλει e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση gram@0262.syzefxis.gov.gr.



Γεράσιμος Κόντος

δημοκρατία

 





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας νέος Επίτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν

01 Αυγούστου 2024, 14:25
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας ανακοινώθηκε από τον Παύλο Μαρινάκη ως νέος Επίτροπος της Ελλάδος στην ...

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0