Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Ελεύθερος από χθες ο Χριστοφοράκος! - ΤΑ ΝΕΑ

Αρχική | Διάφορα | Άρθρα από το Blog μας | Ελεύθερος από χθες ο Χριστοφοράκος! - ΤΑ ΝΕΑ
Ελεύθερος ο κ. Μίζενς!

 Το Εφετείο της Βαμβέργης αναμένεται να θεωρήσει ανενεργά τα ελληνικά εντάλματα σύλληψης

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009  

Μετά τη χθεσινή αποφυλάκισή του, ο πρώην ισχυρός  άνδρας της Siemens στην  Ελλάδα Μιχάλης Χριστοφοράκος μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερος στη Γερμανία

Ελεύθερος είναι από χθες το απόγευμα ο Μιχάλης Χριστοφοράκος. Σχεδόν τέσσερις μήνες, 118 ημέρες, έμεινε στις φυλακές Στάντελχαϊμ του Μονάχου ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Siemens Ηellas.

Εγκατέλειψε την πύλη των φυλακών χθες το απόγευμα, έπειτα από απόφαση του Εφετείου της Βαμβέργης. Με την αποφυλάκιση υλοποιήθηκε η προσωρινή απόφαση που πήρε τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου το Εφετείο της Βαμβέργης να άρει την κράτηση του Μιχάλη Χριστοφοράκου, που είχε συλληφθεί στις 25 Ιουνίου προκειμένου να εκδοθεί στην Ελλάδα. Η προσωρινή αποφυλάκιση αποτελεί στην ουσία και προπομπό για την οριστική απόφαση των Γερμανών δικαστών. Μιλώντας στα «ΝΕΑ», ο Στέφαν Κνάμπε από το γραφείο υπεράσπισης του κ. Χριστοφοράκου εκτίμησε ότι με την προσωρινή απόφαση αποφυλάκισης «μειώνεται και η πίεση για την ταχεία έκδοση της απόφασης» προκειμένου οι δικαστές να μελετήσουν τον φάκελο. Ο δικηγόρος του κ. Χριστοφοράκου Στέφαν Κουρζάβε αναμένει «εντός των επομένων ημερών» να αποφασίσει το Εφετείο και για την οριστική άρση της διαταγής κράτησης του κ. Χριστοφοράκου.

Μετά τη χθεσινή αποφυλάκισή του, ο πρώην ισχυρός άνδρας της Siemens στην Ελλάδα μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερος στη Γερμανία, όπου προστατεύεται από την ασπίδα της γερμανικής υπηκοότητας που διαθέτει.

Στο Εφετείο της Βαμβέργης έχει παραπεμφθεί από τις 12 Οκτωβρίου ο φάκελος Χριστοφοράκου με απόφαση του Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας. Έκρινε και μάλιστα δύο φορές ότι είναι αντισυνταγματικές οι αποφάσεις που είχε πάρει το Εφετείο του Μονάχου να παραδοθεί ο Μιχ. Χριστοφοράκος στην Ελλάδα προκειμένου να διωχθεί ποινικά για το σκάνδαλο δωροδοκιών της Siemens.

Το Εφετείο της Βαμβέργης θα κληθεί τώρα να αποφασίσει εξαρχής για τα ελληνικά εντάλματα σύλληψης στο αυστηρό πλαίσιο που έχει θέσει το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο με τις δύο αποφάσεις του. Υπό το πρίσμα αυτό, η πιθανότερη απόφαση του Εφετείου είναι να θεωρήσει ανενεργά τα εντάλματα σύλληψης. Στην περίπτωση αυτή θα κλείσει οριστικά και το κεφάλαιο της έκδοσης του Μιχ. Χριστοφοράκου στην Ελλάδα.

● Ο πρόεδρος της Συσπείρωσης Νομικών Ενάντια στην Αυθαιρεσία κ. Γιάννης Μαντζουράνης δήλωσε: «Η απόφαση του κ. Χριστοφοράκου υπήρξε αναπόφευκτη συνέπεια των παράνομων και υπαίτιων πράξεων και παραλείψεων ανακριτών και εισαγγελέων, καθώς και των άοκνων προσπαθειών των πολιτικών υποβολέων και νομικών χειραγωγών της ανάκρισης στην Ελλάδα. Δεν απομένει παρά μόνο η απαλλαγή του ελεγχόμενου ανακριτή κ. Ζαγοριανού από κάθε πειθαρχική και ποινική ευθύνη και η κατ΄ απόλυτη προτεραιότητας προαγωγή του για να ανοίξουν οι σαμπάνιες που θα στείλει ο κ. Χριστοφοράκος για τα επινίκια».
ΑΠΟΦΑΣΗ- ΠΡΟΠΟΜΠΟΣ

Η προσωρινή αποφυλάκιση αποτελεί στην ουσία και προπομπό για την οριστική απόφαση των Γερμανών δικαστών

Ανοιχτή η τιμωρία του στη Γερμανία

ΚΑΙ ΣΤΗ Γερμανία ο κ. Χριστοφοράκος έχει κρατήσει ανοιχτή την υπόθεση της τιμωρίας του για τα αδικήματα της περιόδου 2004 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2007 που ήταν στο τιμόνι της Siemens Ηellas. Με ένταλμα επιβολής ποινής, του έχει επιβληθεί ήδη χρηματικό πρόστιμο 700.000 για δωροδοκία των δύο πολιτικών κομμάτων Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ.

Αυτό θα αποτελούσε δεδικασμένο και θα τον προστάτευε από περαιτέρω διώξεις σε περίπτωση που παραδίδονταν στις ελληνικές αρχές. Ταυτόχρονα όμως έχει ασκήσει προσφυγή κατά του εντάλματος επιβολής ποινής που έχει ζητήσει η εισαγγελέας του Μονάχου Μπόιμλερ- Χεσλ, η οποία ερευνά την υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens. Η επιχειρηματολογία του είναι ότι επρόκειτο για «ενισχύσεις» των κομμάτων και όχι για δωροδοκία. Αν επιτύχει και σε αυτό το μέτωπο, θα βγει από την υπόθεση του σκανδάλου της Siemens ποινικά «λευκός» με υπαιτιότητα των ελληνικών ανακριτικών αρχών που διαχειρίστηκαν την υπόθεση.





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Τζούλια και Ζαγορίτης - Το video!

30 Ιουνίου 2010, 17:36
 Όσα προγήθηκαν του Μουσείου...Δείτε το video του ALTER: [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=98azJrAs0ys&w=640&h=505]Αποστολή: Γιώργος Τσιρίκος (Πειραιάς) ...

Ο Jerry Lee Lewis στον Λυκαβηττό - Κερδίστε προσκλήσεις

30 Ιουνίου 2010, 13:44
Jerry Lee Lewis: Ο θρύλος του rock and rollLet's rock n' roll πάρτι, στο ...

«Το ΔΝΤ τελειώνει την οικογενειοκρατία στην Ελλάδα», της Joanna Kakissis στην International Herald Tribune

30 Ιουνίου 2010, 12:34
30/6/2010Υπό τον τίτλο «Η λιτότητα θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναδιάταξη», η International Herald ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0