Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Βίντεο-σοκ με αμερικανούς πεζοναύτες που ουρούν σε σορούς ταλιμπάν (video)

Αρχική | Ειδήσεις | Κόσμος | Βίντεο-σοκ με αμερικανούς πεζοναύτες που ουρούν σε σορούς ταλιμπάν (video)

Ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για βίντεο που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο, το οποίο δείχνει μια ομάδα Πεζοναυτών να ουρεί σε σορούς μαχητών Ταλιμπάν.

Η αυθεντικότητα, πάντως, του βίντεο δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί. «Δεν έχουμε ακόμη επιβεβαιώσει την αυθεντικότητά του, αλλά αυτές οι ενέργειες δεν συνάδουν με τις αξίες μας και δεν εκφράζουν τους Πεζοναύτες», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε για το θέμα το Σώμα των Πεζοναυτών.

Οι εικόνες δείχνουν τέσσερις άνδρες με στολές πεζοναυτών που φαίνεται να ουρούν σε τρεις άνδρες που μοιάζουν νεκροί, ενώ φαίνεται να γνωρίζουν ότι υπάρχει κάμερα που τους καταγράφει. Η φωνή ενός από τους στρατιώτες ακούγεται να λέει: «Να έχεις μια καλή μέρα, φίλε».

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, πλοίαρχος Τζον Κίρμπι, δήλωσε ιδιαίτερα προβληματισμένος από το βίντεο.  «Μου γύρισε το στομάχι», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Οποιος και αν είναι και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες – κάτι που βρίσκεται υπό έρευνα –, πρόκειται για ανήκουστη συμπεριφορά, η οποία είναι απαράδεκτη για μέλος του στρατού» πρόσθεσε.

Αυτό το είδος συμπεριφοράς αντιβαίνει στον κώδικα της στρατιωτικής δικαιοσύνης, δήλωσε άλλος αμερικανός στρατιωτικός, σύμφωνα με τον οποίο το είδος του κράνους και του όπλου που φορούν οι αμερικανοί στρατιωτικοί παραπέμπει, εάν επιβεβαιωθεί η αυθεντικότητα του βίντεο, σε ομάδα επίλεκτων σκοπευτών.

Βαθιά αναστατωμένος δηλώνει ο Χαμίντ Καρζάι


Ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι δήλωσε πως είναι «βαθιά αναστατωμένος από τις απάνθρωπες  πράξεις που διαπράχθηκαν», όπως είπε, από τέσσερις αμερικανούς στρατιωτικούς που εικονίζονται να ουρούν πάνω σε τρία πτώματα τα οποία παρουσιάζονται ως αυτά εξεγερμένων Ταλιμπάν σε βίντεο που κυκλοφόρησε  στο Ίντερνετ.

«Η βεβήλωση των πτωμάτων τριών Αφγανών  από αμερικανούς στρατιώτες είναι μια πράξη  που πρέπει να καταδικαστεί με τον ισχυρότερο δυνατό τρόπο», σχολίασε ο Καρζάι, ο οποίος ζήτησε από την αμερικανική κυβέρνηση «να επιβάλει την αυστηρότερη τιμωρία σε οποιονδήποτε βρεθεί ένοχος αυτού του εγκλήματος».

Σε επιστολή που έστειλε στον υπουργό Αμυνας Λίον Πανέτα το Συμβούλιο Αμερικανο-Ισλαμικών Σχέσεων, η μεγαλύτερη αμερικανική μουσουλμανική ένωση «καταδικάζει αυτήν την κατά τα φαινόμενα βεβήλωση σορών». Εάν το βίντεο επιβεβαιωθεί, πρόσθεσε, τότε δείχνει συμπεριφορές που δεν ταιριάζουν καθόλου σε αμερικανούς στρατιώτες.

«Είναι ένα αηδιαστικό, ανήθικο βίντεο. Κάτι για το οποίο κανένας στρατός δεν θα έπρεπε να είναι περήφανος στον κόσμο, και ακόμα περισσότερο ο αμερικανικός στρατός» δήλωσε, μιλώντας στο BBC, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου, Ιμπραήμ Χούπερ.

«Εχουμε εμπιστοσύνη στο γεγονός ότι μία απόλυτα διαυγής έρευνα θα διεξαχθεί για το ανησυχητικό αυτό περιστατικό και ότι θα ληφθούν τα προσήκοντα μέτρα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συμβουλίου Αμερικανο-Ισλαμικών Σχέσεων , που θεωρεί ότι οι στρατιώτες που εμπλέκονται το συμβάν θα τιμωρηθούν σύμφωνα με τον στρατιωτικό κώδικα και τους νόμους των Ηνωμένων Πολιτειών.

Εκπρόσωπος των Αφγανών Ταλιμπάν είπε, πάντως, ότι το βίντεο δεν θα επηρεάσει τις προσπάθειες για ειρηνευτικές συνομιλίες.

«Αυτή δεν είναι μια πολιτική διαδικασία, επομένως το βίντεο δεν θα βλάψει τις συνομιλίες μας και την ανταλλαγή κρατουμένων, μιας και βρισκόμαστε σε αρχικό στάδιο» είπε ο Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ.

Πηγή: Reuters

TO BHMA





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Ισμαήλ Χανίγια: Τον σκότωσαν με εξελιγμένη βόμβα και όχι drone

01 Αυγούστου 2024, 20:07
- Την είχαν βάλει στον ξενώνα του δύο μήνες πριν Τι αποκαλύπτουν οι New York ...

Μπάιντεν: Πώς βγήκε εκτός εκλογικής μάχης σε 48 ώρες

22 Ιουλίου 2024, 12:20
 – Όλο το παρασκήνιο     Η σιγουριά που έβγαζε το εκλογικό επιτελείο του Μπάιντεν την Παρασκευή, ...

Microsoft: Έπεσαν τα συστήματα της σε όλο τον κόσμο - Χάος στα αεροδρόμια

19 Ιουλίου 2024, 13:20
Εκτός λειτουργίας τα συστήματα σε όλο τον κόσμο λόγω προβλήματος που φαίνεται να συνδέεται ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0