Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Ζευγάρι δυσφημούσε μέσω Ίντερνετ το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Ζευγάρι δυσφημούσε μέσω Ίντερνετ το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Στόχος συκοφαντικής δυσφήμισης και εξύβρισης μέσω Διαδικτύου είχε γίνει η οργάνωση «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Για την υπόθεση έγινε έρευνα απο την Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 66χρονου και της 56χρονης συζύγου του.

Ειδικότερα, προ 20ημέρου περίπου, ο πρόεδρος του - μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα - Οργανισμού  κατήγγειλε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι, από τις αρχές του περασμένου χρόνου είχαν πραγματοποιηθεί σε πολλούς ιστότοπους του διαδικτύου δεκάδες αναρτήσεις εξυβριστικών και συκοφαντικών δημοσιευμάτων, δυσφημίζοντας και υποβαθμίζοντας το έργο Οργανισμού και του Προέδρου του.

Μετά από ψηφιακή διαδικτυακή αστυνομική έρευνα και ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών εντοπίσθηκε το ζευγάρι και αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι τους στην Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, βρέθηκε μεγάλος αριθμός από τα αναρτηθέντα εξυβριστικά κείμενα, τόσο σε έντυπη όσο και ηλεκτρονική μορφή. Επίσης, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή, ο οποίος θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω διερεύνηση.

Το ζευγάρι δεν συνελήφθη λόγω έλλειψης των όρων της αυτόφωρης διαδικασίας αλλά σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμηση η οποία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

ΤΑ ΝΕΑ





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας νέος Επίτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν

01 Αυγούστου 2024, 14:25
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας ανακοινώθηκε από τον Παύλο Μαρινάκη ως νέος Επίτροπος της Ελλάδος στην ...

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0