Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Παρέμβαση Μόσιαλου μετά την αποκάλυψη του «Εθνους» για την ΕΡΤ

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Παρέμβαση Μόσιαλου μετά την αποκάλυψη του «Εθνους» για την ΕΡΤ

Την έντονη αντίδραση του βουλευτή Επικρατείας και πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου Ηλία Μόσιαλου προκάλεσε το χθεσινό δημοσίευμα του «Εθνους» στο οποίο αποκαλύπτεται ότι η συντριπτική πλειονότητα του προσωπικού της ΕΡΤ πληρώθηκε κανονικά τις ημέρες που έκανε απεργία.


Την έντονη αντίδραση του βουλευτή Επικρατείας και πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου Ηλία Μόσιαλου προκάλεσε το χθεσινό δημοσίευμα του «Εθνους» στο οποίο αποκαλύπτεται ότι η συντριπτική πλειονότητα του προσωπικού της ΕΡΤ πληρώθηκε κανονικά τις ημέρες που έκανε απεργία.

«Αν είναι αλήθεια πως οι απεργοί της ΕΡΤ αμείβονται χωρίς να εργάζονται, τότε πρέπει να υπάρξει άμεσα κυβερνητική παρέμβαση. Είναι γνωστές οι απόψεις μου περί λευκής απεργίας. Τις εξέφρασα ανοικτά το περασμένο καλοκαίρι στην αντιπαράθεσή μου με τον τότε πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ. Δυστυχώς σε αυτή την αντιπαράθεση ήμουν μόνος μου, γιατί το πελατειακό πολιτικό σύστημα έχει στον γενετικό του κώδικα την αναξιοκρατία και τον στρουθοκαμηλισμό», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Τύπου.

Ανανέωση
Ο κ. Μόσιαλος τονίζει ότι το πολιτικό σύστημα της χώρας έχει φτάσει στα όρια των δυνατοτήτων του και χρειάζεται άμεσα ανανέωση. «Είναι καιρός να τελειώνουμε με αυτές τις πρακτικές. Το σημερινό πολιτικό σύστημα έχει εξαντλήσει τις δυνατότητές του. Χρειαζόμαστε ένα νέο πολιτικό σύστημα, το οποίο θα αλλάξει τη χώρα και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε να αναπνεύσει η δημιουργική Ελλάδα», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι, όπως αποκάλυψε χθες το «Εθνος», κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων του περασμένου μήνα η συντριπτική πλειονότητα των δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικού προσωπικού της ΕΡΤ δεν έχασε ημερομίσθια επειδή είτε εργάστηκαν, είτε απουσίασαν δικαιολογημένα, είτε καλύφθηκαν πίσω από την ταμπέλα του «προσωπικού ασφαλείας».

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις μονάδες κεντρικού ελέγχου, ροής προγράμματος και εποπτείας δικτύου δηλώθηκε ως προσωπικό ασφαλείας το σύνολο των εργαζομένων που απασχολούνται σε κάθε βάρδια. Επιπλέον, και άλλα ημερομίσθια... κερδήθηκαν από το προσωπικό της ΕΡΤ, καθώς η ΠΟΣΠΕΡΤ έδωσε άδεια σε απεργούς να εργαστούν για την παραγωγή αγώνων ποδοσφαίρου και για τα ολιγόλεπτα δελτία ειδήσεων. Εξαίρεσε επίσης το προσωπικό των Μουσικών Συνόλων που έκανε πρόβες για τις ανάγκες της χριστουγεννιάτικης συναυλίας της ΕΡΤ.

Με αυτά τα δεδομένα, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι τις περισσότερες ημέρες των κινητοποιήσεων δεν έχασαν το μεροκάματό τους ούτε 200 άτομα σε σύνολο περίπου 3.500 υπαλλήλων.

ΕΘΝΟΣ





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας νέος Επίτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν

01 Αυγούστου 2024, 14:25
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας ανακοινώθηκε από τον Παύλο Μαρινάκη ως νέος Επίτροπος της Ελλάδος στην ...

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0