Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Σε «γκουλάγκ» επειδή δεν έκλαψαν τον Κιμ Γιονγκ - Διώκονται για... ανεπαρκές πένθος

Αρχική | Ειδήσεις | Κόσμος | Σε «γκουλάγκ» επειδή δεν έκλαψαν τον Κιμ Γιονγκ - Διώκονται για... ανεπαρκές πένθος

Σε πολύμηνη παραμονή σε στρατόπεδα εργασίας καταδικάστηκαν από την Βόρειο Κορέα, όσοι δεν θρήνησαν με τον…ενδεδειγμένο τρόπο τον θάνατο του ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ιλ, όπως υποστηρίζει η εφημερίδα Daily NK στην ιστοσελίδα της.


 

Όσοι καταδικάστηκαν σε 6μηνα καταναγκαστικά έργα κατηγορήθηκαν ότι δεν πήραν μέρος στις οργανωμένες τελετές πένθους ή ότι δεν κατάφεραν να κλάψουν ή να δείξουν ειλικρινή θλίψη στις τελετές, όπως αναφέρει η εφημερίδα Daily NK με έδρα τη Νότιο Κορέα, επικαλούμενη μία ανώνυμη πηγή.

Άλλοι Βορειοκορεάτες εστάλησαν σε στρατόπεδα «επανεκπαίδευσης» ή εκδιώχθηκαν σε αγροτικές περιοχές μαζί με τις οικογένειές τους επειδή τόλμησαν να επικρίνουν την κληρονομική διαδοχή στην ηγεσία της χώρας για τρίτη γενιά.

Σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, ο Κιμ Γιονγκ-Ιλ, ο οποίος ήταν ηγέτης της Βόρειας Κορέας για 17 χρόνια, πέθανε στις 17 Δεκεμβρίου σε ηλικία 69 ετών από καρδιακή προσβολή.

Ο γιος του, Κιμ Γιονγκ-Ουν, ο οποίος είναι λίγο μικρότερος από 30 ετών, πήρε τα σκήπτρα της εξουσίας, όπως και ο Κιμ Γιονγκ Ιλ είχε παραλάβει τα ηνία από τον δικό του πατέρα τον Κιμ Ιλ-Σουνγκ μετά το θάνατό του τελευταίου, το 1994.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της χώρας έδειξαν εικόνες από εκατοντάδες χιλιάδες Βορειοκορεάτες να έχουν βγει στους δρόμους κλαίγοντας με λυγμούς μετά την είδηση του θανάτου, αλλά και κατά τη διάρκεια της κηδείας του Κιμ Γιονγκ-Ιλ.

Στο τέλος της επίσημης περιόδου πένθους οι τοπικές κυβερνητικές επιτροπές, οι βιομηχανίες και άλλες εταιρείες διοργάνωσαν συνελεύσεις όπου ασκήθηκε κριτική και στη συνέχεια επιβλήθηκαν οι ποινές, σύμφωνα με την Daily NK, στην οποία εργάζονται αντικαθεστωτικοί Βορειοκορεάτες.

Σύμφωνα με την πηγή της εφημερίδας οι συνεδριάσεις αυτές "προκάλεσαν μία άγρια ατμόσφαιρα φόβου, ενώ ανάγκασαν τους ανθρώπους να κατηγορήσουν «αυτόν τον 'νεαρό αριβίστα' ότι βάζει στο στόχαστρό του το λαό τώρα που ανέλαβε την εξουσία».

Παράλληλα η Βόρεια Κορέα προσπαθεί να καλλιεργήσει τη λατρεία στο πρόσωπο του Κιμ Γιονγκ-Ουν, ενισχύοντας την προπαγάνδα υπέρ του, όπως αναφέρει η ίδια πηγή.

ΕΘΝΟΣ

 





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Ισμαήλ Χανίγια: Τον σκότωσαν με εξελιγμένη βόμβα και όχι drone

01 Αυγούστου 2024, 20:07
- Την είχαν βάλει στον ξενώνα του δύο μήνες πριν Τι αποκαλύπτουν οι New York ...

Μπάιντεν: Πώς βγήκε εκτός εκλογικής μάχης σε 48 ώρες

22 Ιουλίου 2024, 12:20
 – Όλο το παρασκήνιο     Η σιγουριά που έβγαζε το εκλογικό επιτελείο του Μπάιντεν την Παρασκευή, ...

Microsoft: Έπεσαν τα συστήματα της σε όλο τον κόσμο - Χάος στα αεροδρόμια

19 Ιουλίου 2024, 13:20
Εκτός λειτουργίας τα συστήματα σε όλο τον κόσμο λόγω προβλήματος που φαίνεται να συνδέεται ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0